Idag Och Igår

Bild från dagens PW. Eller nej, från gårdagens, men jag såg exakt likadan ut idag. Tänkte att jag skulle försöka mig på en ny rutt.
 
Alltid en dålig idé. Så även denna gång. Total fail. Hatar när man får vända och traska tillbaka exakt samma väg som man kom. Men har den senaste veckan (sedan i torsdags) i alla fall avverkat 32,73km så jag får väl vara nöjd med det.
 

Babyproblems

Det är ju så, att när babyn sover om dagarna, då drar man inte gärna igång nåt stort projekt. Man vet aldrig när han kan tänkas att vakna. Det blir som att jag väntar på att han ska vakna hela tiden. Nu har jag väntat i snart 4 timmar.
 
Han somnade 09 då vi gick ut på promme. Vi kom hem ungeäfr 10.30, och han sover alltså än. Och vad har jag gjort? Inget vettigt. Ätit alldeles för mycket kaviar (mår illa) och sett skräp på tv. Nu känns det dessutom meningslöst att göra något alls, för nu måste han ju vakna snart.
 
Vet inte hur många gånger jag har varit ut för att titta på honom. Men han sover som en stock, i sin vagn. Trots vägarbete runt hörnan. Ett annat dilemma med honom. Han vill inte längre äta ersättning. Bara gröt och olika pureer duger. Igår skrek han (oh my vi är inte vana vid det) flera gånger och var missnöjd. Tills han fick trycka i sig potatis/majs. Hur löser vi detta?
 
Han vill inte heller dricka vatten. Men vätska måste han ju få i sig. Vad gör man? Har inget minne av att Emilian på ett endaste sätt var krånglig med maten/övergång från flytande till fast föda. Hepp. Två babyproblems som är totalt ointressanta I know.
 
Men nu har ni ju redan läst. Total waste of time (för er). Men jag har fått blarra av mig. + Rolig bild där hans ögon typ går i kors. Plutten. Som jag nog måste väcka nu (12.52).
 

Tisdagspromme

Min coola baby, och jag, med ny mössa. Som jag fick av min man igår. När jag lurade med honom in på Lager 157. Visserligen är den från barnavdelningen (my new thing vad gäller mössor), men den töjer sig nog.
 
Nu kanske ni även noterar mina träningskläder. Igen tänker ni. Och ja. Vi var på väg ut på PW. Vilken känns som det enda jag gör om dagarna. Går PW:s. Det och att laga mat, tvätta, städa, plocka prylar i vårt hem om och om igen. En äkta housewive.
 
  
BTW vi gick klockan 12. Babyn somnade direkt. Nu är klockan över 15. Han sover än. What to do?!

How To Eat

Bäst att man skyndar sig med maten. Det vet Emilian. Annars är mamman där och glufsar i sig whats left.
 
Här blev det dock ingenting över (till mammans stora besvikelse).
 
 
 

Jag Och Min Morfar

I går for storebarnet till mormor och morfar. När han hämtades fick även lillebror hänga en stund med bästa morfar. Sweet.
 
Samt finn ett fel nedan.
Whats up with en av fotoramarna?! Kind of scary, för när jag tittar på den nu, så hänger den rakt.

Yesterday At The Golf Court

Underbart väder i helgen. Vi packade ner våra barn i olika vagnar för utomhushäng. På golfbanan (min mans val).
 
Jag och babyn troppade av efter två hål och gick på egen PW. Men storekillarna höll ut. I alla fall en fem hål.
 
 
Jag vet att jag ser ut som en retard ( i tusen tröjor). Men jag bjuder på det. Eller skyller på att min man är en usel fotograf.

Uschablä!

Det oundvikliga har hänt. Babyn har testat sittdelen till vagnen. Usch tyckte mamman. Och usch tyckte nog även babyn.
 
En tur på golfbanan, sedan byttes det tillbaka. He is still my baby.
 
 

Vilken Lykke-Dag

Med båda mina killar for jag på playdate idag, hos Åse, Lykke och Juni. 7 mammor och 10 barn. Det är galet. Men härligt. Min Emilian skötte sig och toklekte med Lykke. Och min Adrian skötte sig, han toklekte dock inte utan observerade lite på avstånd.
 
Alltså belönades det med Mc Donken Drive In på vägen hem. Mest för att mamman skulle slippa att laga lunch och för att hon var galet sugen på hamburgare helt enkelt.
 
Emilian sa att han var lycklig, Han fick nämligen både en bok och en ballong i sitt happy meal. En lycklig dag. En Lykke-dag. Han är inte så dum alls, min Emilsmil!
 
 
 

Mmm Morot

Mums säger babyn. Till allt. Idag morotspure. Som han åt alltså. Och lite blåbär på det. Smask.
 
Sedan sov han. Igen och igen. Och nu sover han - igen.
 
 
 

Mitt Monster

Vår 3-åring. Som pratar sönder våra öron. Ett litet monster ibland. Men vi älskar vårt stora såklart. 
 
Puss Emilian-Smilian!

Barnvakt På Tisdag Sökes!

Just det. På tisdag är den store på lite höstlov hos mormor och morfar. Alltså är det bara babyn hemma med oss. Men vi (mamman och pappan) skulle hemskt gärna vilja gå på bio tillsammans och med våra vänner. Lite James Bond i höstmörkret.
 
Så finns det någon vänlig själ som skulle vilja passa vår baby några timmar tisdag kväll? Han är ju en sovbaby, så med" passa", menar vi typ hänga här i vårt hus medans han (förmodligen/förhoppningsvis) sover.
 
Vad säger ni?! Någon som vill hänga med lilla mig?

Sur Zlatan Som Förlorade Stort

Sur treåring on bike. I fall ni inte vet hur sådana ser ut.
 
 
Sur för att vi gick (han cyklade) på promenad i stället för att gunga. När vi kom hem fick mamman ge sig. Och gunga lite hon med. Plus spela fotboll. Men trots att treåringen var Zlatan vann mamman överlägset. HA!
 

Me Today

Yes jag trotsar och körde skinnjacka, långkjol och converse. Typisk våroutfit. När det är höst. Crazysick I know. Man ba hallå vad händer?!

Lunch

En sådan solig och fin dag. Med de stora killarna i väg på grabbmissions (tvätta bilen, handla vinterstövlar/lördagsgodis och vedkorg) tog jag och Adrian ännu en promme för fika/lunch på Toftastrand med Mia&Hanne.
 
Visserligen sov både Adrian och Hanne hela tiden. Hur Adrian kunde sova iegn är för mig en smula märkligt, då han redan tupplurat mellan 09-12 och sedan somnade in innan jag promenerat av garageuppfarten för att möta upp M&H vid 13.30. Tröttbaby it is.
 
Jag åt i alla fall årets godaste macka. Kaninte ens förklara, men supersmarrigt bröd med creme cheese, parmaskina, kycklingfilé, tomat, basilika, oliver och sallad mm. Plus majonäs (min nya last). Är fortfarande proppmätt.
 
Smarrig lördagslurre!

I Rule!

Har ni tid över. Ganska mycket tid. Då kan ni spela quizkampen. Frågespelsapp, med allmänbildningsfrågor i diverse kategorier, på tid.
 
Jag och min man spelade igår under vårt fredagsmys. Låter följande bild tala sitt tydliga språk. 3-1 till mamman. Vem är bäst alltså? Mamman! Såklart - som om det var något nytt. 
 
Och nej, jag vet inte varför min man heter CrazyHorseEricsson. Det får ni ta med honom. Jag heter i alla fall Everydaycharlotte om någon vill spela.

Är Vi Famous NU?!

Minsann. För nationell publicering. Me and my kids. "Vi föräldrar" nr13. Inget nytt i den storyn för er trogna bloggläsare.
 
Men still - en fruktansvärd upplevelse. 
 
 
 

Don´t Ask Me Then!

Angående det här. Imorse på min walk. Stannade en liten gul bil fullproppad med folk. Innan klockan 09 en lördagsmorgon liksom. Jag är helt inne i mitt powerwalkande och lyssnar på F&F som vanligt. Då vill jag inte bli avbruten med frågor om geografiska placeringar. Verkligen inte. 
 
Speciellt då jag aldrig orkar mekka fram Iphonen som jag har instoppad inanför alla kläder. För att pausa podcasten, alltså missar jag massa snack i lurarna. För att folk inte har vett att kolla upp vart de ska innan de far hemifrån, om de nu envisas med att inte ha någon gps. Suck.
 
Idag frågade de om vägen till idrottsplatsen, med en fotbollsplan. Vilken jag i stundens hetta såklart inte kommer ihåg någonting om. Till slut förklarar jag skitdåligt att de måste vända köra tillbaka  typ 1 km och sedan in bakom en återvinningsstation rätt  in i skogen.
 
Väldigt vag beskrivning I know. När de sedan, med lite frågande faces far iväg, kommer jag på. Att. Det finns två idrottsplatser med fotbollsplaner i Sandsbro. Och den andra ligger nedanför den gatan jag går på. Men jag skickade iväg dem far far away. Jaha - men sluta med att fråga mig då för i helvete!
 
 

-6 Grader Men Strålande Sol Och Underbart

Om man ger sig ut på PW innan klockan 09 en lördagsmorgon. Och det är minus 6(!!) grader kallt. Och man ändå kommer ihåg att ta med finkameran.
 
Ja då måste man ju fota lite. Tyvärr väntade jag på bättre och bättre tillfällen och tillslut fick jag ta de sista som gavs. Attans vilket fail. Och ärligt, Iphonen hade gjort ett lika bra jobb i det här fallet. Dubbelfail.
 
 
 

FredagsFuckingMys

Fan, bästa fredagsmyset ever! Mannen slutar tidigt från jobb.  Jag far ner på Ica och storhandlar en massa gott. Sedan lagar jag mat i typ 2½ timme och allt är fucking amazing.
 
Snälla, söta och fogliga barn. Som kollar Ipad, käkar chips, sitter i barnstol och trycker i sig gröt. Somnar sedan sött direkt vid läggning. (Vem som gör vad får ni klura ut helt alone.) Båda sover i alla fall 20.30. Sinnes. Jag dör så skönt.
 
 
 
Mamman dricker vin och njuter som en tok. Pappan får öl och eldar som en tok. I kaminen. Här är hett som tusan.
 
Vi äter helstek älgfilé med skygräddsås som är ljuvlig, sparris med smör och fetaost, samt en klick aioli on the side. Hallå hur gott liksom?! + Chokladmousse till dessert. Love!
 
Bästa fredagen ever ever. Och i morgon är det lördag. Great!
 
 

VinkVink

Tihi. Här kommer en liten hälsning från babyn. Som faktiskt får till en vink på slutet (enligt mamman i alla fall). Enjoy!
 
 

TGIF

God morgon fredag. Thank god its friday, äntligen. Och jag kör någon slags skoluniformslook. Dont know why.
 
Har redan hunnit med att dammsuga, tvätta, styra upp äggröra, leka med mina pojkar och plocka i ordning allsköns prylar som ligger precis överallt. Story of my life. Nu kör vi fredag. Med sol.
 

Ännu En Attiralj

Det händer mycket för babyn nu. Idag fick han låna en gåstol. Om den var en hit? Oh ja! Han gled runt som en liten king och spanade. Spännande värre.
 
 
 
 
Tjoho här kommer jag!

Love Långkok

Jag vet inte om detta är ett tips. Men. Långkok. Gör det. Fy satan vad gott. Idag hade jag kycklingben i frysen. Tinade dem. Stekte på dem och kryddade med en massa gul curry, paprikakrydda, cayennepeppar, citronpeppar, salt och säkert en hel del andra kryddor också.
 
La över dem i en stor kastrull och hällde på två burkar med coccosmjölk. Detta fick sedan koka i ungefär 1½-2 timmar. Smakade av då och då samt öste i en massa citronsaft. Egentligen skulle jag haft lime, chilifrukt och grön currypasta i, men det hade jag såklart inte hemma. Därav improvisationen.
 
När det kokat i en evighet. Fräste jag på wookgrönsaker med hackad vitlök och hade i dem också i grytan. Plus creme fraiche och lite philadelphiaost som jag hittade i kylen. Sedan fick det koka nån halvtimme-timme till. Tills köttet typ släpper från benen på kycklingdelarna.
H E R R E G U D så gott.
 
Min man är inte så impad av min matlagning. Och inte min son heller. Så ni får take my word for it. Men de åt och sa att det var gott i alla fall. Jag åt som en tok och typ skrek att det var magiskt. Som vanligt när jag överträffar mig själv.
 
 
Jaja matbilder är inte mitt starkaste kort. Men visst ser det magiskt gott ut?!

Tre Tips

Två dagens tips.
 
Ett - ha inte rosa cashmeretröja på dig när du gör långkok på kycklingben i curry.
Två - se gärna "The amaizing spiderman" om du inte har något bättre för dig.
 
 
Äh vafan slänger in ett tredje - öppen kofta kan bli en stortröja med en snygg brosche (shooking news I know). Se och lär!

Här Är Jag Today

Adrian säger tack Å&A för den fina tröjan (stl 6-9mån passar perfekt redan nu). Och tack G&N för den roliga leksaken.
 
 
 
 
Och tack mamma för att du tar så hiskeligt många bilder. Jag hinner ju knappt med att leka med mina leksaker så som du hojtar och spexar.

Alternativ 2

Återigen sovmorgon för familjen. Babyn väckte mamman lite över åtta. De andra grisarna sov som stockar. Fick alltså återigen skjutsa min son till förskolan med kuddstreck och högklackat.  Jag som hade det, han hade vinterjacka och regnbrallor. + Ryggsäck med matsäck till utflykten, som jag minsann kom ihåg att packa. Tyvärr hade vi ingen frukt så han fick en morot. Men det måste väl vara okey.
 
Väl hemma fanns det inget varmvatten, lika med ingen dusch. Frukost till babyn, som börjar bli trött igen. Gosegrisen. Vad göra?!
 
Alternativ 1 - äta frukost och gå och lägga sig igen med babyn. Kanske få två timmars ljuvlig sömn. Hur mysigt som helst.
 
Alternativ 2 - dra på sig träningskläder och ge sig ut på en PW (och hoppas att varmvattnet kommer tillbaka under tiden) trots duggregn och kyla.
 
Undrens tid är icke förbi, då jag valde alternativ 2. Sjuk nöjd såhär efteråt. Tyvärr inget varmvatten tillbaka så nu sitter jag här, lite frusen med ingrodd svett (fräscht liksom) och funderar på hur jag ska ta mig vidare denna dag. But still sjukt nöjd.
 
Höstig bild från min walk.
 
Och ungefär här började det att regna massor. Men jag höll ut och travade på, 6km till. Minsann. Lite mer än en F&F Podcast. Perfekt!

Nattis

Nu säger vi godnatt. Imorgon är det torsdag. Då ska vi inte chockvakna 08.30 (två dagar i rad nu). Och vi ska inte missa utvecklingssamtal på förskolan (gjorde vi idag), för vi har inget. Och mamman ska inte glömma ståbrädan vid hämtning.
 
Avslutar med. Två kollage på mig och min ljuvliga baby. Tröttbabyn. Som ätit en hel portion gröt och en flarra ersättning till kvällsmat. Nu ska han väl åndå sova hela natten?! Kan man tycka.
 
GodNatt!
 

 

15 Minuter En Kvart

Snacka om barndag. Först tupperwearparty med bebisar. Hämta på förskolan. Direkt på playdate hos flickorna K.
 
Sedan körde vi lekplatshäng på det. Jag och killarna. För att riktigt trötta ut dem, eller babyn sov såklart, men den store. Speedlek på lekplats. In, testa alla attraktioner och ut. På 15 minuter blankt. Tjipp!
 

Lycka

Lycka för en treåring. Att dela tripptrappstol med bästa kompisen och vetskapen om att man ska få glass.
 
Emilian och Greta. Som idag har lekt tillsammans som små änglar. Vad de lekt? Mamma - barn och Pappa - barn. Som hade små bebisar. Happy afternoon.
 

Dagens

Svettig mamma på väg hem från förskolan. I ny halsduk (present från fina Stina) och vinterstövlar(!). Burr burr.
 
 
 
 

Duktig Baby ♥

Så glad baby. Som idag lyckades vända sig. Från ryggläge till mage. Och då blir man bara tokglad liksom. Både mamman och babyn tjoade som tusan.
 
 
 
Lilla :at så duktigt så!

Glöm Inte!

Dagens tips. När du går från ett tupperwearparty i förort, för att hämta på förskolan. Prata då inte i telefon så du är helt distraherad och glömmer storebarnets ståbräda, trots att du går inom ditt hus för att hämta vantar.
 
Ingen hit när storebarnet märker att han måste gå hela vägen hem (1km). Verkligen ingen hit om bebisen (som har sovit hela förmiddagen) dessutom tokskriker av hunger i vagnen och ni således måste skynda er som tusan. Ingen ingen hit alls. Trust me.
 
Ganska svettig mamma som till slut fick muta med kladdkaka och film. Tyvärr var bebisen inte lika lätt att muta så han fick skrika bäst han ville. Men hem kom vi och nu är alla mätta, mutade och belåtna.
 
Så då beger vi oss ut igen. Playdate på Minnesotavägen. På med ny deo så rockar vi denna eftermiddagen också.
 

TupperwearParty I Förort

Jaha då är jag 818:- fattigare. Och har varit på mitt livs första tupperwearparty, hur många vuxenpoäng?! Denna höst har det varit en del inbjudningar till hemförsäljningspartyn för mamman (Me&I,  PompDeLux,Tableline och nu Tupperwear) jag har för husfridens skull inte gått på/handlat av allt.
 
Min man sa så fint häromdagen att "vi har ju en hel del sådana saker". Så sant så sant, men idag skapades ytterligare behov. Och nu är vi någon slags kokarisochpastaimicrongrej och en minimatberedarhackarvispningsmojäng rikare. Perfekt ju.
 
I alla fall var det ett supertrevligt party med hembakade spenatfrallor, mammor och bebbar. Dock sov min bebbe exakt hela tiden och fick inte träffa någon. Desto mer tid för mamman att handla alltså.
 

Team USA Typ

Med presidentval in sight. Killarna har dagen till ära (helt oberoende av varandra) klätt sig i amerikanska färger. Blått, vitt och rött. Så tjusiga så. Mina grabbar.
 
 

Nu Får Nog Pappan Börja Dammsuga Lite Oftare

Emilian 3 år sitter och äter. Tappar broccoli på golvet (japp min treåring loves broccoli).
 
Emilian: Ojdå, ojdå hoppsan!
Mamman: Men Emilian, vad gör du?
Emilian: Ojdå nu blev det kladdigt på golvet. Nu måste vi städa. På golvet. Det är smutsigt.
Mamman: Tycker du att vi behöver dammsuga?
Emilian: Ja det måste vi mamma.
 
Mamman: Du kan väl säga det till pappa när han kommer hem, så kan han göra det?!
Emilian: Nej
Mamman: Varför?
Emilian: Pappa kan ju inte dammsuga!
Mamman: Kan han inte?
Emilian: N E J!
Mamman: Vem är det som kan det då?
Emilian: Mamma!
 
It´s official - min son är en mansgris. Och min man dammsuger tydligen så sällan att sonen inte ens tror att han kan.
 
 
 
 
 
 
 

SmåKillar

Här är han då. Lördagens huvudperson och min mans gudson.
David Karl Niklas Eklöf.
 
Och två av sjutusen bilder på båda småkillarna tillsammans. Inga blev bra.
De här blev väl minst dåliga.
 
Det skiljer 1½ månad på dem ungefär. Pluttisarna.

God Morgon Tisdag

Hela familjen vaknade i samma säng at 08.18 today. Alltså hela 12 minuter innan Emilian ska vara på förskolan. Mamman for upp och fixade ostmacka och fick på honom kläder i rasande fart.
 
Kastade oss ut i bilen. Inte direkt så att jag hade tid att kika i spegeln men jag hade fått på mig kläder i alla fall. Och skinnstövlar. Så med sömngrus i ögonen, kuddstreck på kinden och i högklackat lämnade jag min son idag.
 
För att sedan fara hem och har mysförmiddag med son nummer 2. Och pappan då, som jobbar hemifrån även idag. Vi är nog lite krassliga allihop. Höstbaciller. Här är den osminkade morgonen. Som piffas upp med lite turkos strass. Hej tisdag.
 

Mini

Fina lillebror. Som inte är så liten längre. Mammas .
 
 

Mera Hopp Och Skutt

Eftersom att det var så extremt dålig hoppbild på lillebror. Här kommer några från preimärhoppandet at home. Today.  Med en storebror i bakgrunden.
 
Då mamman av någon konstig anledning fick feber igår när vi kom hem. Låg och skakade trots tre duntäcken, tjockpyjamas och vetevärmekudde  har pappan jobbat hemifrån idag och vi har kunnat ha det lugnt (så lugnt det nu går med vild 3-åring) och skönt.
 
Skönt att bara var hemma efter vår speedtrip till huvudstaden. Hemresan gick lika smidigt som ditresan. Babyn sov hela vägen och pappan körde. Övriga lökar hade blandade aktiviteter.
 
 
 
 

Svettigt Dop

Just det ja. Vi var ju på ett dop också. I lördags. Efter en hektiskt morgon och ett mycket trevligt besök hos Åsa, Andreas och Henning på Skånegatan. For vi något stressande (som man alltid är när det ska tajmas mat-och sovtider), trots bra tidsplanering, mot Tyresö.
 
Väl i våra finkläder (för dem som inte hade glömt sina hos syrran då) och med fixade frisyrer landade vi i kyrkan. Där skulle pappan vara gudfar och gå in med korset och hela faderullan. Alltså blev mamman lämnad alone med vild 3-åring och sovande baby. So far so good. Med då det hela körde igång med dånande orgelspel blev såklart babyn chockväckt och tokrädd. Lika med gallskrik. Fick lämna vild 3-åring i kyrkbänk med snälla Eric, Lena och AnnaClara. Dock ville inte vild 3-åring stanna där.
 
Lite jobbigt då babyn krävde mat just i detta ögonblick dessutom. Fick hiva in honom till faster Cattis och Niklas, medan jag satte mig på huk i kyrkogången och blandade till ersättning med två olika flaskor (kallt och varmt vatten) och pulver, sedan lyfta tillbaka gallskrikande baby i vagn och trycka in flaskan. Phu han blev tyst.
 
Dock var ju jag rätt låst där. Så ingen hejd på vild 3-åring. Som tyckte att, springa runt framme vid prästen var en bra idé. Det och att ligga lite på altarringen. Varför inte liksom. Pappan var upptagen med att hålla dopljus och fotograferas, så den vilde 3-åringen fick hållas. Sorry för det alla inblandade. Men David blev döpt i alla fall.
 
Vild 3-åring och bebis som äntligen är mätt. Framme vid altaret skymtas pappan och dopföljet samt präst.
 
Helt plötsligt har det tillkommit en figur i följet. En vilding.
 
Niklas och Gina som fick sin David döpt till slut.
 
Obligatorisk dopbild.
 
Suck. Och suck på de dåliga bilderna. Hade endast en hand och en Iphone att fota med. Tanken var nog att jag skulle ta fina bilder med den riktiga kameran men det var lite to much att begära med tanke på alla omständigheter.
 
 

Skånegatan 55

Äntligen fick vi träffa Henning. Så himla mysigt att få till en liten lunch hos nyinflyttade Åsa och Andreas. Skånegatan 55. Väldigt fin lägenhet mitt i smeten på Söder i Sthlm.
 
Det är lite annan puls än här på vår Hedväg i förort. Men allt har sin charm. Charmigast var nog Henning ändå. Här hjälper Emilian de små att öppna sina presenter. Så snällt av honom.
 
Tack familjen Wassbäck/Rådlund för den goda maten och den mysiga stunden. Hoppas vi ses snart snart igen.
 

Hoppelihopp

Liten baby A som testar hoppgunga för första gången. En riktig hit, även om han kanske inte direkt hoppade, utan mer hängde. Så bra att vi dessutom fick låna med den hem. Hopptime lillebror.
 

Rädd För Tjejen

I går eftermiddag var jag och Adrian en sväng hos Mia och lilla Hanne. Min Adrian var inte så jätteförtjust i lilltjejen. Eller egentligen var han nog lite afraid.
 
Hon försökte prata och kommunicera. En aning högljutt. Så min baby brast ut i skrämselgråt ett par gånger. Räddharen.
 
 
Med sedan placerades han på tryggt avstånd och då var allting plötsligt frid och fröjd igen. Tjockisen här i en vibbrerande babysitter. Värsta lyxåket. De små tjockigkinderna riktigt dallrade.
 
 

Lyxåkt

Hello cheeselovers. Eh va?! Måste vara för att jag befinner mig i STHLM. Igår skulle vi köra roadtrip me and the family. Bara det att roadtrip kanske mer innebär att man stannar ibland och äter flottigt och liksom hänger.
 
Men icke vi. Vi körde allt i ett streck nonstop. Och när jag säger vi, så menar jag såklart min man. För jag själv. Jag låg (japp låg korsochtvärs i olika positioner) i baksätet och hade kylväskan som sällskap. Och babyn då också såklart.
 
Men babyn var ärligt talat inte till så mycket sällskap. Han somnade i Norremarksrondellen och vaknade inte förrän vi svängde in framför faster Cattis hus i Svinninge norr om Stockholm. Det är en smidig baby det. Och 3-åringen var inte sämre han. Han sov en stund sedan satt han och pappan och hade snack i framsätet.
 
Medans mamman, som sagt, låg där bak och åt ölkorv, babybellost och choklad. Samt kollade på youtube-klipp med Johan Glans. Man kan ha det sämre. Det kan man verkligen.

Bra Eller Dåligt?!

Jag vet inte om det är bra eller dåligt. När de ringer från BVC klockan 09 och säger att dagens föräldrargrupp (10.30) är inställd. Då jag redan har stressat upp som en tok. Efter en urjobbig natt. Med två matningar av baby. En ledsen 3-åring och en irriterad man.
 
Stressat upp som sagt, duschat, tvättat håret och snabbfixat mig. Klätt baby och 3-åring. Slängt in ett par maskiner tvätt. Plockat undan och bäddat (kändes nödvändigt trots att vi nästan aldrig gör det). Skyndat mig som tusan till förskolan. Skyndat mig hem. Och då, ingen föräldrargrupp. Poff.
 
En helt öppen förmiddag. Får bli en tur till Mia och Hanne, bara Adrian vaknar nån gång. Lite synd att det inte blev någon pw bara, superhärligt höstigt väder ute. Men nu kör vi torsdag.
 
 
 

Föräldrarmöteslyx

Lyx numera är att kunna gå båda två på terminens första (enda?) föräldrarmöte på förskolan. Vi fick se bilder på hur barnen jobbar i de olika projekten och höra om hur de tänker, analyserar och uppfinner. Lite mer ingående än när jag frågar Emilian vad han har gjort under dagen och han svarar kort och gott "gungat, ritat och lekt".
 
Dessutom visades det små filmklipp. Bla då barnen är i skogen och har koncert för granarna (vet inte om det var tanken med skogsvistelsen). Och där ensam på en sten, med en pinne som mikrofon, står vårt barn och fullständigt skriker "I will be popular". Sinnes. Hur kunde det bli såhär?!
 
Om ni undrar hur det lät kan ni kolla här. Fast är ni lika trötta på Eric Saade som vi är, ja då kan ni skita i det.
 

Inte Redan

Min mini. Är inte direkt någon mini längre. Han får knappt plats i liggdelen till barnvagnen. Han är för lång helt enkelt. Redan? Plus att han nu har kommit på hur mycket roligare det är att vara i upprätt läge och se sig omkring.
 
Alltså efter helgen får vi nog, tyvärr, byta till åkpåsen och sittdelen. Vad jag inte vill det alltså. Dels är den mycket fulare och vagnen ser inte alls så liten, nätt och fin ut längre. Och dels innebär det ju att jag inte har någon liten pluttbaby. Åh varför måste tiden gå så fort?
 
 
Här kan han dessutom titta rakt på sin brorsa. Som underhåller med Eric Saade låtar. Inte helt fel eller?!

Magiskt

Vilken tur att vi inte, som jag föreslog, stängde av TV:n efter 4-0. Och vilken tur att vi inte gick och lade oss, som jag också föreslog, några minuter in i andra halvlek. Och vilken tur att jag inte började kolla på filmen Bachelorette i pausen.
 
För då hade vi ju missat. Allt det magiska. Och jag hade inte fått stå och hoppa upp och ner som en galning, tjoandes. Tur att mina småkillar sedan länge sov sött. Och inte vaknade de av föräldrarnas glädjevrål heller. Har ingen bild på oss i stundens hetta, och tur är väl det. Vilken match alltså. I love fotboll, när det är som såhär. Love it!
 
 
 
 
 

Noll Koll

Alltså ser vi ut som någon jävla infodesk eller? Ofta (eller ett par tre gånger i alla fall) har jag blivit stannad och frågad om vägen hit och dit när jag är ute och prommar. Alltid svarar jag fel. Inte med vilje (det har ju varit kul i och för sig) utan för att jag i stundens hetta (vilken heat liksom) inte kommer ihåg vart någonting ligger.
 
Idag lotsade jag människor som skulle till Oskarshamn, åt helt fel håll, på grund av vägarbete (och för att jag glömde åt vilket håll Oskarshamn ligger). Sedan grämde jag mig en kvart för att jag sagt fel. Men sluta fråga mig dårå. Jag har inte direkt koll på geografi, som var mitt absolut sämsta SO-ämne i skolan. Eller vad sägs om 38 av 100 på ett test om Europas länder, huvudstäder och floder. Nicht gut.
 
Babyn var inte till mycket hjälp han heller. Först sov han. Sedan skrek och gnällde han. Plus att jag hade riktigt ont i benhinnorna. Ingen bra promme idag med andra ord. Och så blev det mörkt skitsnabbt. Nej till hösten känner jag!
 
Här är vi. Innan utfrågning, pw, höstmörker, benhinneont, skrik och gnäll.

Champinjon - Att Det Ska Vara Så Svårt

Mattips ännu en gång. Gör magiska biffar. Efterstek i ugn och sånt. Servera med mos (potatis eller blomkåls). Samt gör någon slags svamptjofräs.
 
Som idag bestod av hela burkchampinjoner (shit fick googla stavning och ändå fråga Ronnie) grädde, philadelphiaost, kalvfond, salt och peppar. Oh my så gott.
 
 
 

Vill Ut

Nu får jag ge mig. Och sluta att kolla om VM-avsnitt. Nu vet jag ju vem som är skyldig, ändå hänger jag inte med överallt.
 
Jag måste stimuleras. Och mina killar också. Är det en bad idea att ta ut dem om de hostar och snorar som tusan? Och vi som ska till STHLM på torsdag. Bäst att stanna inne kanske.
 

Supermamman

Om man känner att man har lite tid över. Mellan att ta hand om stimmig 3-åring och missnöjd baby. Då kan man göra storkok. Köttfärssås (kanske blir en lasagne till slut) och köttfärsbiffar (som ska serveras med gräddsås och mos). På en och samma gång. Smart idé. Verkligen!
 
Om det var kaos? Icke, hur kan ni tro det? Det var lugnt och framförallt tyst precis hela tiden. Ingen 3-åring som störde/var urjobbig, och till slut fick gå in på sitt rum. Babyn skrek ingenting och ville inte alls ner ifrån sin matstol.
 
Nej nej, mamman hade matlagningsro och blev inte irriterad. Hon skrek inte en endaste gång. Och inget tappades i golvet (ett ägg såklart) eller blev förstört. Bra va?! Eller hur var det nu? Tvärtom?
 
Smart att göra allting på en och samma gång va? Inte alls stökigt eller rörigt. Men resultatet. Blev perfekt. Som vanligt.

Tja!

Hallå eller?! Jag kan minsann och faktiskt vända mig själv nu. Från det här hemska magläget till skönt ryggläge. Så tjing på er!
 
 
Och fy vilka aptrista begagnade leksaker du har lagt fram morsan. Jag dör så tråkigt. Ta upp mig nu. Genast. Det är en befallning.
 

Senapsgul Tisdag

God morgon från typ världens tröttaste mamma. Och inte nog med det, har en vild 3-åring hemma idag också. På grund av hemsk hosta och förkylning.
 
Vet inte vem det är mest synd om. Förmodligen honom. Fast han verkar rätt nöjd och pigg. Stimmar på som vanligt. Nu bygger han olika vapen i lego. It must be a guy-ting, kan inte erinra mig om att jag någonsin har byggt ett endaste vapen. Eller med lego heller för den delen.
 
 Hm han är inte så förtjust i att bli pussad på, av sin mamma.
 
 

Måndag

Nu får det banne mig sluta att regna. Tre hela dagar i rad. Jag och småkillarna har hängt inomhus. Den ene kinkigare än den andre. Emilian hostig och allmänt rastlös. Jag orkar inte.
 
Adrian förkyld och gnällig som tusan. Jag orkar verkligen inte. I ett desperat försökt försökte jag få den store att underhålla den lille. Det gick ju bra. I hela 15 sekunder. Typ den tid det tog för mig att ta den här bilden.
 
Nu sover båda (ingen sover jag hör dem båda). Jag häller ut mig i soffan och ser dålig måndagstv. En trött mammas bästa vän.

Suprise!

En liten festlig sak. Kollade gamla inlägg. Och fann att i det här. Så kan det inte (som jag var helt säker på) vara jag som fotar. Då man kikar lite mer noggrant på bild 2. Där står jag i bakgrunden, armar uppåt sträck liksom.
 
Sedan skymtas jag även på bild 4. Snacka om vadhändedär-moment. Men bild 5,6,7 och 8 har jag definitivt tagit. Då de är i grodperspektiv och jag är helsäker på att jag låg på golvet med kameran.
 
Bild 9 är jag också relativt övertygad om att jag ligger bakom. Men hey - man kan inte vara säker på någonting längre. Keep that in mind vänner. Nu - bedtime!

Oh Yes!

Det är lite såhär jag jobbar. Fotmassage by two. Så länge de fick kolla på tyngdlyftning (eller vad det nu var för crap det tvunget skulle se) hade de inget emot att massera mammans, obs, nyduschade fossingar. Like!
 
 

Tränat At Home

Deh här helgen måste ha varit en av de sämsta. Vädermässigt. Typ ever. Regn precis hela tiden. Därför ingen promme för mamman. Nästan abstinens för tusan.
 
Men kom på att. Vi har ju ett gym. Som aldrig används. Alltså slängde jag mig upp på cross trainern och trampade en mil.  Som tillsammans med mina pw-sträckor gjorde att jag landade på över 4mil denna veckan. Det måste ju räknas. Plus att jag gjorde några halvhjärtade styrkeövningsförsök. Samt hela 10 armhävningar (på knäna) och minst 60 sit ups i olika vinklar. Hallå seriös eller?!
 
Sedan käkade jag i och för sig en massa mackor, mat och choklad . Men plus minus noll kanske. I veckan är det jag som köper ett regnställ. För ni vet, det finns inga dåliga väder...åh fuck it has come to this. I am officially en småbarnsmamma och ingen väderbekväm  teen längre.
 
Försökte ta åtminstonde en bra bild. Men nä. Jag såg helwierd ut. Här är ändock något fotoaktigt. Jag likt en säl balanserande på magen. Samt vy uppifrån crosstrainern. Dock utan boxsäcken in sight. F&F i lurarna som vanligt.
 

Bor Vi På Solsidan Eller?!

I förrgår var jag på kvällspromme med Cissi och Malte. Himla nice på alla sätt och vis. Så kommer det en man, med sin lilla hund. Inget konstigt där. Men. Han körde segway (!!).
 
Hallå, vem fan rastar sin hund på segway i Sandsbro?! Hunden var dessutom modell liten, så det kan inte vara jättejobbigt att rasa den. Nu vet inte jag om det finns några omständigheter kring mannen eller hunden. Men. Hur lökig får man bara bli.
 
Tyvärr och av förklarliga skäl finns det ingen bild. Ger er därför lite visuellt från dagens tidig kvällspromme. Underbar omgivning alldeles nära. Sol och bara helt fantastiskt.
 
 
 
Jaja det kanske inte är jätteroligt med naturbilder från Iphonen. Men tre styck kanske ni kan stå ut med. Tjing och trevligt fredagsmys på er.
 
 
 
 

Ute Och Vallar Tigern

Yes jag tog en tiger på magen och gick på promenad. Folk vi mötte hajjade till en smula. En kille på cykel höll till och med på att köra in i en häck, så förvånad blev han.
 
Grrr sa tigern och var hellycklig. Roligt att sitta i sele ju. Dock inte helt lätt att fota sig själv med en tiger på magen. Men here you go!
 
 
 

Bebisarna Leker (Eller Nåt)

Ja det var ju Adrians polare vi hade på besök. De lekte kanske inte så jättemycket. Men nu har de börjat att bli nyfikna på varandra i alla fall.
 
Även om Adrian här har fått span på en mamma utanför bild. Tjejtjusare som han är.
 
Men här upptäcker han Hanne, vi trodde att se skulle pussas. Men hon ville bara ha hans leksak visade det sig.
 
 

 

Mammafrukost

Idag har jag haft frukost. Inte vilken frukost som helst. Vi var 5 mammor med 5 bebisar + 2 styck vilda 3-åringar. Det var galet och livat. Och mycket trevligt.
 
Jag rekomenderar varmt att ha just frukostar. Det är urtrevligt att äta lång lyxfrulle tillsammans med vänner. Och barnen brukar oftast vara på bra humör.
 
Fick ingen bra bild på buffén men det var härligt nybakat varmt och frasigt bröd (dock köpt inte så att jag stått och bakat), yoghurt, ägg, skinka, ost, leverpastej, kaffe (pulver), te, juice (både äpple och apelsin), stort fruktfat med banan, clementiner, vindruvor, melon, ananas och kiwi. Man kan säga att vi blev mätta minsann.
 
Vet inte varför jag fotade från det här hållet. Galet orutinerat.
 
Att ha bebis på magen är praktiskt. Då kan man lättare bre sin macka.
 
Kors i taket. Alla satt ner samtidigt. Utom jag då som fotar (as always).
 
Tur att Lykke kom också, så Emilian hade någon att leka med. Vad de lekte? Mamma-pappa-barn såklart! I bakgrunden skymtas Valerie och Juni i babygymet.
 
 

Hur Väl Känner Vi Varandra?

Just nu gör jag och min man det här. Svarar på frågor om varandra. Ganska kul och väldigt intressant. Try it. Ni kanske lär er något nytt. 
 
  1. Var föddes din partner?
  2. Vilken färg har han/hon på ögonen?
  3. Är han/hon ordningssam?
  4. Tycker han/hon om att laga mat?
  5. Vilket är hans/hennes favorit TV program?
  6. Vilket var din partners första jobb?
  7. Tycker han/hon om sport? Vilken?
  8. Hur mycket tjänar din partner?
  9. Vilken är hans/hennes favorit plats?
  10. Vad undviker din partner som pesten?
  11. Tycker din partner om barn?
  12. Hur många barn vill din partner ha?
  13. Vad skulle din partner rädda i en eldsvåda?
  14. Vad skulle han/hon ta med sig till en öde ö?
  15. Vilken tid på dygnet fungerar din partner som bäst?
  16. Hur slappnar han/hon av?
  17. Vad är din partner mest rädd för?
  18. Vad önskar du att du visste om din partner?
  19. Vilket är din partners bästa drag?
  20. Vad är det pinsammaste din partner någonsin gjort?

Ingen Blundar

Ja okej jag blundade på föregående bild. Fattar inte hur det kunde bli så, när jag själv tog bilden. Jag som typ aldrig blundar på bild. Har klarat mig igenom 12 skolkataloger liksom.
 
Här är ännu en bild. Som jag tagit. Idag. På mig och mina små. Som varit snälla och lydiga mot sin mamma. Tackar vi för. God natt
 

Dagens Onsdag

Dagens hämta på förskolan-outfit.  Sjukt trevlig kjol. Som jag återigen kopierat av Mia. Älskar mössan, H&Ms barnavdelning. Och älskar vädret - riktigt converseväder!
 
I lurarana F&F Podcast. Har snart betat av en 30 stycken, på ganska kort tid. Känner mig en aning brainwashed. Bästa - finns typ 80 kvar att lyssna på och det görs hela tiden nya.
 

Röstar För VM S4

Angående det här. Jag hittade en sida där man kunde se hela säsong 3 online. Dock saknade två avsnitt ljud (men det fanns text). Och det sista hade osynkad ljud, vilket nästan är värre än inget ljud. Men jag stod ut.
 
Hur som helst. Jag var ju heeeelt betagen och såg fram emot upplösningen. Som aldrig kom. Totalt antiklimax. Sista avsnittet öppnar upp för så mycket mer. Plus att det finns en trailer på 8min för säsong 4. Som sedan aldrig gjordes. Suck och fuck och fan vad störigt.
 
Någon som har sett denna serie (Veronica Mars)? Jag måste prata av mig känner jag.
 
 

Nu Är Allt Bra

Om man har fått en planka på näsan. Då förtjänar man en dammsugare. Och att sitta vid Blixtenbordet.
 

Lite För Många Motgångar På En Och Samma Morgon

Gårdagen var en sådan dag. Då allt var skitdåligt och jag var galet trött på allting, hence sömnbrist. Tänkte att idag inte kunde bli sämre. Ack så fel jag hade. Försökte lägga mig tidigt. Kunde absolut inte somna. Lyckas till slut. För att en timme senare vakna av mini som vill ha napp. Följt av gallskrik och gråt från storebarnet. Följt av mini som vaknar igen. Och igen. Och igen. Han vill ha mat. Släpar mig upp och fixar detta vid 05-snåret. Matar. Somnar om som en död. För att vakna av storebarnet som hoppar på mig vid 07. Vaknar upp lika irriterad som jag somnade, tröttare än tröttast. Det känns som att jag inte sovit alls.
 
Försöker få storebarnet att avlägsna sig så mini inte vaknar han också. Följd på det - storebarnet illtjuter och vägrar, båda kidsen är således awake. Efter nattlig omfördelning befinner sig pappan i soffan på ovanvåningen. Tveksamt hur han sovit, om alls. Det är latjolajbans hos oss på nätterna.
 
Försöker styra upp mina två små. Det ska göras mackor, plockas fram juice och matas med flaska. Borstar tänderna på dem som har. Byta blöja. Klä på. Att sedan till slut klä på ytterplaggen är den sista kraftansträngningen innan man äntligen är klar. Regnbyxor, stövlar, regnjacka, dunväst, leta efter vantar, leta efter mössa i tusen år (fick till slut ta pappans). Av någon anledning anser jag dessutom att städa i ordning i den stora garderoben i hallen är en bra idé. Samt att köra en maskin tvätt/sortera hela tvättunnan. Skickar ut storebarnet som äntligen är färdigklädd, för att hämta tidningen.
 
Krånglar på mini overall och letar efter hans nappar, hörlurar och min telefon. Slänger på mig träningskläder, svettas redan. Precis när jag ska kliva ut, kommer storebarnet in - och måste bajsa. Herregud! Jag orkar inte ens ha dåligt samvete för alla svordomar. Lyfter in honom på toaletten. Går ut till mini. Kommer tillbaka, då har det kommit kiss på insidan av regnbyxorna och det är upplösningstillstånd på grund av detta. Gråt, skrik och en mycket uppgiven, arg och irriterad mamma. Sliter av alla kläder, snabbtvättar regnbyxor och klär på nytt på under vilda protester då det gör ont, går för snabbt, inte är skönt, blir fel etcetera. Till råga på allt kliver han på mina fingrar då jag ska dra det förbannade jävla gummibandet in under stövlarna. FAAAAN.
 
Kommer äntligen ut. Då går inte garagedörren att öppna. Vare sig porten eller sidodörren. Får psykbryt och försöker sparka in den, föga smart. Rusar tillbaka in och fullstädigt vrålar efter mannen som kommer farande ner i kallingar för att öppna, han protesterade inte ens, måste ha hört i vilket tillstånd jag befann mig. Vad jag inte då visste var att han mådde dåligt och inte skulle till jobbet, alls. Jaja, to late för att be om ursäkt.
 
Vi kommer iväg och jag har nog aldrig gått så fort och så sammanbitet till förskolan. Rivstartar sedan därifrån iväg på min PW. Kommer halvvägs ut på Långarör. Då ringer de från förskolan. Emilian har klivit på en planka som inte satt fast i andra änden och den far upp och knockar honom rätt över näsan. Blod och blåmärken. Men han mår bra. Såklart idag, såklart.
 
Jag powerwalkar vidare och det krävs cirka nio kilometer innan jag lugnat ner mig. Hatar hatar hatar morgnar som dessa. Som tur väl var började det inte att tokregna förrän jag klev innanför dörren. Hade nog inte klarat av fler motgångar. Nu bäddar jag ner mig i soffan med choklad. För det är jag värd!
 
Och Emilian mår bra, det såg nog värre ut än vad det var.
Bjuder på rogivande bild från min walk. Känn lugnet. Och Ronnie, det är visst den här båthamnen man ser!

Mums Eller?!

Mini A äter på. Här testar han blåbärspure. Om han gillar? Svårt att avgöra faktiskt.
 

Väskan Är Old - Och Jag Ännu Äldre

Det här är ju kind of funny. Emilian ska iväg på gympa, därav gympaklädseln. Men så kommer han farandes. Med handväska. I rött och lackad ormskinnsimitation. Minsann. Han har öga för fashion den lille.
 
Hittade dessutom en bild på mig själv. Med samma ovan nämda väska. Dock ej i gympaoutfit utan en aning tipsy at Sivans. Det var tider det. Väskan har nergraderats kan man säga. Eller - uppgraderats?!
Hm ja man kanske inte ser den så mycket. Men den hänger där. Min forna partybag. Personen bredvid, min forna party-friend. Eller fortfarande friend även om vi inte kör så mycket party längre. Fina Johanna. Tippar på år 2004 - alltså galet många år sedan .
 

Nästan Som Julafton Ju

Hur snällt?! Min man var på slutrea i golfshopen. Och allt han köpte var två plagg - till mig! Bara sådär helt oväntat. En rosa vind- och vattentät väst. Samt en vit undertröjsjacka som ej är med på bild.
 
Perfekt för alla mina PW:s ju. Invigde västen idag, då jag fick med både babyn och mannen på krispig höstrunda (!) i sol.
 
Jag i rosa väst. Storlek 36, får ta det som en komplimang - då den var en smula trång.
 
 

Medan Du Sov

Lördagskväll. Medans mina killar sov. Styrde jag upp lax i ugn. Och inte vilken jäkla lax som helst. Sinnessjukt god. Tyvärr blev bilderna kassa, hade nog lite bråttom då jag var skithungrig.
 
Lilla A fick premiärtesta matstol. Såg väl sådär bekvämt ut. Men han satt i den under hela middagen. Åt lite mangopure, men mest ersättning.
 
 
Vi åt som sagt lax. Med sparris, räkor och en magisk sås på - grädde, creme fraiche, philadelphia, vitt vin, fiskbuljong, dill, salt, citronpeppar och riven prästost (skulle vara västerbotten men hade inte det).
 
Tjoffa ihop såsen och slå den över det andra i en form. In i ugn typ 20 minuter och du har sedan världens godaste lax i ugn. Överdriver ej.
 
 

Stor Kille Som Äter Mat

Trots att jag tog finkameran fick jag ingen bra bild. Dåligt. I alla fall - babyn blir 4 månader på söndag (i morgon om ni inte har koll på dagarna).
 
Och från 4 månader får man börja med smakportioner. Vi testade mangopure i veckan. Mums, sa han kanske inte. Men han spottade inte ut.
 
 
Smask?! Märkligt att äta med sked alltså.
 
 

Supermegalyxfrulle - Gillar!

Eftersom att vår underbara baby beslöt att väcka sina föräldrar 07.00 (can you blame him när han somnade 19.22 kvällen innan - nej). Var vi upp och i godan tid för frulle/brunch på hotell.
 
Jag tokgillar hotellfrullisar. Åt som en tok. Mest ägg i olika form. Sedan strosade vi på stan och insöp härligt höstväder. Pappan gjorde därefter golfbanan medans mamman och babyn tupplurade. Så skönt.
 
Nu tupplurar pappan, och även babyn (!!) igen. Ovanligt - inte!
 
Frukostbild som kanske inte är den bästa.
 
Och mammabild som inte heller den är den bästa.

Nu Drar Jag - Tjoho!

Som sagt. Storebarnet på weekend i Älmhult. Exakt såhär glad såg han ut on the way dit. När han och mamman (och sovande lillebror) körde roadtrip.
 
 
 
 
 
 
 

Lights And Helg

Trevlig helg önskar vi er. Babyn sover sedan 19.22 och storebarnet är på weekend hos mormor och morfar.
 
Alltså a lot quality time för mamman och pappan. Love it. Vin och pizza + familje-tv. Love it ännu mer. Nu kör vi helg.
 
Babyn och mamman in light and bubbles.
 
 

Kanelbullebak På Kanelbullens Dag

Exakt hur många mamma-points? Att. Baka kanelbullar. På kanelbullens dag. A lot I guess. Att det dessutom är mina första egna kanelbullar ever gör inte saken sämre.
 
Hur de smakar vet jag inte. Med det luktar magiskt gott i vårt hus. Min lilla hjälpreda är sugen som tusan och hoppar upp och ner i väntan på att de ska svalna. 
 
Innan start såg jag att det saknades ett par tre ingredienser. Hoppade dem så nu återstår att se hur viktiga de var.
 
Hjälpredan/provsmakarn in action. Bullar i ugnen samt illustration av städad arbetsyta. Tada - det färdiga resultatet.
 
Åh om det kunde svalna snart. Väntar väntar väntar.

New Socks

Såg just. Dags att köpa nya strumpor till storebarnet. Han växer så det knakar.
 
Alltså de är inte trasiga. Bara väldigt små då "hälen" sitter mitt under foten och inte på själva hälen. Förtydligar i fall det är någon som inte fattar.
Vad han på bilden gör är deremot oklart.

VM S3

Jag vet inte vad som är värst? Att jag lagt åtskilliga timmar på att se hela säsong 1 och 2 (22 avsnitt i varje X45min) av Veronica Mars. Eller att jag inte fattar alla intriger/brott hon utreder. Eller att jag drömmer mardrömmar om intrigerna/brotten. Eller att det är en ungdomsserie - för teens, alltså inte för 30-åriga tvåbarnsmorsor.
 
Men om vi bortser från allt det. Min egentliga fråga. Är det någon annan som har sett alla tre säsongerna? Och är det någon som har säsong 3 på dvd eller på sin dator eller wherever? Ni kan vara anonomya och kontakta mig på vilket sätt ni vill. Tack på förhand.

Babyn Speaking

Vaddå lära mig något? Mer? Jag kan ju redan ligga på mage. Som ett proffs. Och jag kan kolla rätt in i kameran. Samtidigt som jag blåser bubblor med munnen. VA?! Räcker inte det?
 
Jag ställer alltid upp på bild. Skriker (nästan) aldrig. Åker vagn i godan ro. Leker med mina leksaker. Står ut med alla pussar och nyp i kinderna. Ler och skrattar när ni försöker att roa mig. Sitter snällt i bilbarnstolen (okey ibland skriker jag som tusan i den där). Hänger med på babymassage/babysång. Och ändå har ni mage att klaga - på att jag sover en del. Jisses. Give me a break liksom!
 
 
 
 
 
 
Bildbomb!
 
 

Lika?

Ja vad säger man? Bröderna Ericsson in action.
 
 
Puss!

Eric S På Väg Hem

 Det kan ta sin lilla tid att gå hem från förskolan. Speciellt om man är Eric Saade. Och jaaa mamman är urusel på att filma. Men jag körde barnvagn + plockade upp vantar som ramlade hej vilt at the same time. Ha det i åtanke.
 
 

En Massa Klockslag

Allvarligt. Min baby måste vara den tröttaste ever. I morse vaknade vi av att den store väckte oss, som tur väl var. Pappan long gone to work. Vi klev upp 08.00. Begav oss till förskolan 08.27. Jag antar att babyn sedan somnade om i vagnen runt 09.00 och sov hela vår PW (9,3km - så fick jag det sagt) och vaknade inte förrän 12.15.
 
En timme senare 13.15 gick vi mot förskolan igen för att hämta hem den store. På vägen hem säg 13.40 då somnade babyn om. Och sov till 14.30 ute i sin vagn. Nu är klockan 15.00. Så av dagens 7 timmar (från 08.00) har babyn sovit i drygt 4 timmar och varit vaken i knappt 3. Han hinner ju inte att utvecklas för sjutton. Eller att lära sig någonting. Han bara äter och sover.
 
Kom igen nu babyn. Säg något. Vänd dig. Ta något. Make some framsteg. Sitt. Stå. Gå. Icke. Han somnar väl snart igen. Nedan. Mamma mit trött baby.
 

Nu Sticker Vi!

Busungar som rymt från förskolan. Och japp, min son is one of them. Shocker. NOT!
 
 

Big Baby Boy

Idag bjuder vi på suddiga Iphone-bilder på me and my baby boy. Som är adorable. Och at age 4 månader (på söndag) väger 7380g och är 65cm lång.
 
Detta att jämföra med storebrorsan Emilian, som at the same age vägde 6560g och var 65cm lång. Vad kan vi då dra för slutsatser. Min lilla tjockis här är en smula tyngre ja. Och det märks minsann på ärvekläderna. Som han växer ur i en rasande fart.
 
 

Kan inte få nog av de där tjockiskinderna. Pussar och pussar.
 
 
 
 
 

Snurrigt Värre

Och en sista från lekplats. En annan lekplats. Då vi besökte två. Den här har en cykelkarusell som är himla tevlig. Även för mammor.
 
Fotat i farten. Fort som tusan gick det. Sedan snurrade vi hem (yra som höns) och käkade falukorv. Som man ska på måndagar.
 
 

Skenet Bedrar

Glad mamma i solen. Men låt er inte luras. Denna dagen har varit hell. Slutatde i kaos och katastrof. Alltså vild, trotsig, galen och skrikig 3-åring utlånas - helt gratis.
 
 
Här blev det ju en rolig skugga också. Varsågoda.

Liten Road

Solig eftermiddag. Tur till lekplats. Första gången lillebror höll sig vaken. Han fick dessutom testa på det mesta. Till slut blev han väl utmattad. För han somnade bums.
 
 
 
 
Ja ni ser ju. Visst ser han amused ut.
 
 
 

RSS 2.0