Till Två Sjukisar

Sänder en liten tanke till mina killar. Som är magsjuka. I dalarna. Först den lille i förgår natt. Sedan pappan. Igår natt. Usch och tvi.

Miss you. Men är glad. För att jag inte är magsjuk. Puss. 








En kväll i juni.


Mammor På Stan

Eftersom mamman är gräsänka (hm heter det så?) denna veckan. Passade det bra med lite dinner in town med andra mammor. Main topics - barn - respektive - Bingo Rimér. Mycket märkligt.

En hel massa vin på Lagerlunden. Samt den godaste ceasarsalladen ever. Tyvärr lämnade servicen en hel del övrigt att önska. Skitservice faktiskt. En toast för den.

Annars många fler toast för hela kvällen. Mamman dock en smula seg (bakis?) today. Är på jobbet. I fjärde ombytet för dagen. Don´t ask.

  
Blev inga bilder igår. Men här är två innehållande klänningen och mamman i alla fall. Förbise gärna att det är ett annat tillfälle.


Bamse - Bajse

Den lille. Utesluter fortfarande bokstaven M och ersätter med J. Varför vetegudarna.

Bamse är, kanske av den anledningen, inte superförtjust i den lilles dagliga omsorger. Men här lyckades jag fånga dem på bild.




Snart Dags För Bus

Hur söta? Emilian och Alice. I Linköping. Midsommarmatsshopping. Gullungar. Dock. En av dem. Vild som tusan i affären. Sprang runt och hade sig. Vem? Ja gissa en gång?


Sommarmagi

Till på söndag. Ska mamman vara utan de här två. Hur ska det bara gå? De har sommarlov i Dalarna. Magiskt vackert. Igår afton 21.00






S O A J N R F L U G T

En av de fyra grenarna på midsommarafton. Lös ordet snabbt som sjutton. Inget lag gjorde det. Det tog låång tid. Hur går det för er?

S O A J N R F L U G T


+ Dansbild kring stång. Pittoreskt så det förslår.


Magen Och Emilian

Jag är inne i ett bloggstimm. Men till den här bilden vet jag faktiskt inte vad jag ska skriva.

Men söt är han. Eller?!


Volvosarna

Andra gången min man ringer mig, på jobbet, så jag inte kan flippa ur och skrika, och meddelar att han kanske har köpt en bil. På en auktionssajt. Kvarndammenpunktse.

Behövde vi en ny bil? Tydligen. Nu har vi två.


Gammal - Ny.

+ Mannen i mitt liv.


Glassbåt Baby

Första glassbåten ever. Gilla.



Hur han såg ut efteråt? Glassbåtig.


Mamman Och Den Lille

Det blev vit klänning. Den lille körde varierad klädsel. Det här är ombyte nummer tre. Vattentunnor och 2-åringar är ingen bra kombination. Speciellt inte när föräldrarna är upptagna med 4-kamp.




Vilket lag som vann? Mitt såklart. Alltså inte Pappans. Såklart.


Roadtrip Alone

Sju timmar i en bil. Denna dagen ett liv. Först två timmar från Dalarna ner till Stockholm. Där min älskade man hade en bil som väntade. Som han köpt. (En annan story). Han hämtade den och for sedan tillbaka till Dalarna och den lille som hängde med släkten under tiden. 

Mamman däremot. Som inte är ledig. Fick snällt köra hem den gamla bilen. Från Åkersberga/Arninge genom Stockholm. Genom fucking Sverige. I fem timmar. Alone i bilen. Roadtrip alone är aldrig att föredra. Men det gick okey. Tog nog bara drygt fyra timmar egentligen.

Det värsta. Genom Stockholm. Jag har aldrig ens kört i Stockholm. Och nu premiär. By my self. Men som med allt annat jag gör. Gick det strålande. Trots att jag pressade fram några tårar innan avfärd. Drama queen som man är.


Megaflerfiligt och jag tar bloggbild.


Midsommar

Glad midsommar alla. Vi är i dalarna. Tjoho. Nu blir det sill och snaps. Eller i alla fall vin. Sedan lekar och grillning. Precis som traditionell midsommar ska vara. Vädret? Sol. Ibland. Dock inget regn.

Dagens svåraste. Vilken klänning? Rosa eller vit? Ha en trevlig kväll nu. Och ni ladies. Ogifta sådana. (Like me) Glöm ej att plocka blommor. 7 sorter ska det vara.

Hepp hepp!


Fina Stina ♥

En sista bild på mig och fröken S. Tack för en underbar helg gumman. Det var superhärligt.


Och här syns min nya jacka lite mer. Jag är sjukt nöjd. Kanske senast av alla. Men det skiter jag i.


Den Lille

Och så lite av min son. Så ni inte tror att jag har glömt honom. Han har spenderat helgen hos mormor och morfar. Men nu är han hemma igen. Om han var glad att se sin mamma? Nej inte så värst. Om han var glad att se sina bilar? Ja det kan man säga.
Gruff.


Här var han sur. Han ville absolut inte ha röd/blårandig tröja på sig. Suck.


Sedan blev han glad. När han kom på att han skulle åka till mormor och morfar.


Tillslut blev han lite för spexig. This is it.


Morsan På Nattklubb

Oh my good. Morsan på nattklubb. Det var inte igår. Försökte sippa världsvant på min appletini. Gick väl sådär. Men trevligt var det.

  

Jag vet jag ser gaaalen ut. Men glad. Och så lite afghanhundsvarning på håret. Hallå vm i långt hår eller. Har inte varit hos frissan sedan september -10 liksom.


Obligatoriska Matbilder

Några, kanske inte så aptitliga men, obligatoriska. Matbilder. Från helgen. 

  

Kyckling och mozarellasallad med couscos och en massa olika röror. Musselskal. Glömde fota musselrätten. Men den var med tomat, chili, vitlök och aioli. Burgare med ost, bacon och sagolika potatisgrejer som dippades i chippotlesås. Åh gud.


HBG Baby

I helgen har mamman varit i Helsingborg. Himla nice. Med de finaste flickor man kan tänka sig. Ett hektiskt och galet dygn som innefattade.

Roadtrip. U-svängar. Libanesiskt. Regn. Shopping. Skinnjacka. Rea. Promenad. Regn. Rosé. Piff & Fix. Hårspray. Promenad igen, lång sådan. Beachwalk. Barfota by the Beach. Ösregn. Musslor (de godaste ever). Burgare. Vitt vin. Megasuperösregn. Taxi. Nattklubb (minsann). Appeltini. Dans. Taxi. Kackel. Lite sömn. Lyxfrulle. Roadtrip och lite buss.

   
Åsa. Stina. Johanna. Sandra. Sabina. Och jag.
Mina ♥

Vår fina värdinna och jag. Som fick fnatt och fann en skinnjacka. Finally. On sale dessutom.

(Är det någon söt flicka som inte vill vara med, let me know. Ha dock i åtanke att min blogg inte är så värst välbesökt.)


Mina Killar ♥

Hur fina är inte mina killar? Kärlek ♥

  


Fantastiska Foton

Nu var det längsedan jag hade fotutställning. Måste ta upp det igen. Jag är ju grym på naturfoton. Här är tre undersköna pics. Från kvällspromme häromdagen.






Den sista här är ju fantastisk. Tänk då om jag hade haft en riktigt kamera i stället för en sketen mobil. Hint till alla. Snart är det födelsedag. Hint hint.


Det Ska Börjar I Tid

I lördags. Hela familjen på golfbanan. Mamman fick en snabblektion och vips så var hon grym. Inte helt oväntat. Den lille kämpade på. Donade med bollar och slog sedan för kung och fosterland.

  
Hämtar bollar och laddar upp som ett proffs.


Nice swing va?! Och perfekt golfpose.


Nåja bollarna slogs av mattan i alla fall.


9 juni 2011

Idag är det exakt en månad till min födelsedag. Då fyller jag 29. Det sista man kan fylla som tjugonånting. Sedan är det tack och adjö.

Eller kanske inte riktigt. Men supermegaångest. Det är för fan inte klokt. Och igår var det 10 år sedan jag tog studenten. TIO ÅR. Jag dör. How old am I egentligen. Suck.

Här är två bilder tagna för en vecka sedan. Svårt att vara opartisk. Men jag ser i alla fall inte jättgammal ut. Än.  




Grilltips

Måste måste rekomendera. Grilla. En hel sida lax. Det är gudomligt gott. Servera med dillkokt färskpotatis. Grillade färska majskolvar, tzatziki och fräscha grönsaker. Gärna kallt vitt vin i glasen. Oh my.

  
Visst kanske det ryker en del. Med det är det värt. Som försnacks. Krustader med skageröra och heta marinerade räkor. Jag vill ha sommar jämt.


Krockningsmagi

Krocket är helt klart underskattat. Speciellt om man, som jag, gjorde den gymmaste krockningen ever. På min man. The look on his face. Obetalbar.

Han skulle precis vinna, det vill säga krocka slutpinnen. Efter att ha tagit sig runt hela banan. Krockat oss alla i färgordning. Då kommer jag. Chansar. Från halva planen, åt fel håll för mitt eget spel. Krockar genom flera bågar. Träffar hans klot, som far rätt in i pinnen - och - han får börja om från början.

Magiskt. Fantastiskt. Underbart. Klockrent. Eller kanske krockrent.
 

Här är den lille redo. Han spelar med orange färg.


Vabbing Again

Då kör vi en ny vabb-vända. Den lille skickades hem från dagis igår. Med 39,7 graders feber. Som steg till 40,1 hot hot. Inatt sov han på sin mamma. Som att ha ett alldeles eget element. Lite hett med tanke på natt det var 20 grader. Utomhus.

Så vi hänger inne idag. Fortfrande hög hög feber. Det är ju attsingen. Mamman hade sedan länge en bokad ansiktsbehandling idag. Fick avbokas. Inte ombokas. Thats life with kids.


Me and my kid.


Kalasbevis

Just det. Vi hade ju barnkalas. Den 2 juni. Emilian 2 år. Emilian bjöd in sina bästisar. Alva och Greta - med familjer. Här kommer lite bildkavalkad.

  
Mammor och småsyrror. Samt 2-åringar som är redo för cake.


Cake. Som var sinnessjukt god.

  
Kalasöversikt. Emilian och Greta trummar högt (tack Alva med familj för den fina presenten - roligt att du också snart fyller år). Kalaset avslutades med fotboll. Pappor mot barn.


Varning För Idyll

Vi har det underbart. Långlediga. Eric, Lena och Anna-Clara på besök. Strålande solsken. Tomthäng is the shit.

Här är vår lilla oas. Det spelas fotboll och krocket. Solas. Badas. Hoppas på studsmattan och gungeligungas. 5-kampas och grillas som sjutton. Och i eftermiddag blir det en tur till stranden.

Om jag inte var just här just nu. Skulle jag vara grymt avundsjuk.


At The Lake

This is my boys. Don´t mess with them.


Dagens Bild

Emilian och Anna-Clara. Hängde med sina morsor i solen hela dagen. Här tar de sig ett svalkande dopp. Papporna? De hängde på golfbanan.

Och missade således lekplatshäng. Bad i balja. Studsmattehoppning. Gungor och fotboll. Picknick med jordgubbar och överbliven tårta. Deras förlust. Men. De dök upp lagom till grillkvällen. Som inte gick av för hackor.


Hepp Hepp

Nu kör vi barnkalas. Födelsedagsbarnet och mamman är laddade.




Hipp Hurra

Mamman och pappan hade ställt klockan på 07. För att vakna före den lille. 07.03 vaknar han och börjar snicksnacka inne på sitt rum. Vi rusar upp. Och far in. Med paket och ballonger. Ja må han leva.

Om han var förvånad? Riktigt. Inte van vid falsksång sådär i ottan. Men glad det blev han. Han studsade upp och tjoade i kapp. HURRA HURRA HURRA!




Paketöppning i sängen.


2 år Tomorrow

Imorgon. Fyller han 2 år. Det är inte klokt vad tiden går. Mitt barn är 2 år. Vad jag gjorde exakt nu för två år sedan. Det vill jag knappast tänka på. Fruktansvärd förlossning. Men vi fick till slut vår finaste bästa Emilian.

Planen inför morgondagen är att vi ska vakna före honom (stor risk), blir att ställa klockan på typ 06. In och sjunga med paket och frukost på sängen. Spännande. Jag vill att han ska få underbara födelsedagsminnen (det har då verkligen jag). Av härliga dagar där allt handlar om bara honom. Eller ja så är ju varje dag nu också. Men födelsedagsmagi ska det vara.

Kalas klockan 15.00 tomorrow alltså. Alla som vill får komma. Det blir ponnyridning. Inhyrd clown. Uppblåsbar hoppborg. Fiskdamm. Tipsrunda. Och korv med bröd. Eller inte. Det blir i alla fall tårta. Köpetårta. Om vi inte glömmer att hämta den.


Söndagsinfo

Just det. Det var mors dag i söndags. Min andra. Sjukt sjukt. Blev väckt av min son. Som kom med paket. Som han själv var väldigt angelägen om att öppna. Fin fin Iittala-skål som jag suktat över många gånger. Samt lyxfrukost made by my man. Vad mer kan man begära?

Sedan supertrevligt besök av Fredrik och Erika. Inte mors-dag relaterat dock. Shopping at Samarkand. Hela familjen. En jacka rikare. Det behövdes. (Obs inte ironiskt). Min mamma och pappa på besök. Grillning och kakintag. Tv-kväll. Älskar söndags-TV. Bachelorette (jag vet att det är B men lite skämsroligt ändå). Mästarnas mästare. Och BB-live. Lite svensk film på det så var hela söndagen liksom gjord.


Inte Lätt När Man Är Liten - Och Envis

Emilian och Alva. Vill vara med. Det går sådär. Men viljan den finns där. Fotboll på gatan. En supervarm försommarkväll.

Varför vår son envisas med vintermössa är oklart. Här envis. Som fan. Mamman blir alltsom oftast galen. Galen. I morse var det krig, gråt och allt däremellan.




Mamma En Aaadiii - Emilian Han Vet

Yesterday. Fick förortsmamman en smula glamour i vardagen. Vår goda vän Mattias kom glidande. Med sitt åk. Vrålåk. Eller det vet jag inte, jag kan typ noll om bilar. Men mer vråligt än vår Volvo kombi med barnstol i alla fall.
Jag roffade åt mig en åktur. Very nice.



 


RSS 2.0