Rock By Sweden

Här skulle jag visa mitt rockiga örhänge. Från Rock by Sweden. Införskaffades i SHLM i somras. Dock känner jag att jag inte är tillräckligt rockig för den här typen av smycke.

På jobbet funkar de inte alls. På leklplatsen? Nopp. På ICA? Nopp. Hemma till mysmundering. Skulle inte tro det. Och jag är sällan ute på lokal feeling rockig. Dålig investering med andra ord.


Här kan ni se dem bättre. Mycket bättre. Jag har den ljusa varianten.


King Of The World

Är man kung så är man. Så enkelt så.




Alva och Emilian klär ut sig. Kungar med handväskor. Såklart.


Köttfärssåsförslag

Ett litet tips. Eller förslag. Om ni gör köttfärssås. Vilket jag vet att ni gör. Vi gör det. Minst en gång i veckan. Nästan. Hur som. I måndags gjorde jag storkok. 1,7kg färs. Det blev mycket köttfärssås vill jag lova. Tipset är.

När såsen kokat klart. Kör några varv med stavmixern i den. Det blir underbart "såsigt/krämigt". Och alla hemska tomatbitar från de krossade tomaterna (om man nu har i sådana) försvinner. Likaså alla lökbitar. Kvar finns bara massa goda smaker. Obs kör inte för mycket. Då blir det puré. Och det vill vi inte.

Obs igen. Se till så hela mixerdelen på stavmixern är långt ner i grytan under all sås. Annars har du köttfärssås i hela köket. Jag vet detta, av egen erfarenhet. Trust me.

Här är bild. Ganska oaptitlig men bättre än ingen.


Wordfeud

Jag, liksom alla andra. Är helt inne i wordfeud. Jag spelar typ hela tiden. Har massa matcher igång samtidigt. Oftast förlora jag. Men jag har faktiskt vunnit också. Speciellt en gång. När jag fick in ett ord på 81 poäng. Det är lycka det.

Jag vet. Tragisk förortsmorsa som kommer ihåg rekordord. Åh nu fick jag in safari och diktera samtidigt. WOW. HA - nu ska Ronnie få för att han kallade mig looser. Vilket jag i och för sig var. Förlorde med över hundra poäng mot honom. Rematch wanted.

Om någon annan vill spela så heter jag: everydaycharlotte (såklart)


"Den Jag Ha Mamma"

Fika? "Det jag vill mamma". Så sa den lille. Vid kakdisken igår. Vad han valde? Grön dammsugare. Om han gillade den? See for your self.

  
Kakmonster nummer 1


Nyinflyttad

Nu har den här flyttat in. I garaget. Och då menar jag inte min man (det hade varit nåt va). En aptung boxningssäck, eller var det heter. Alltså inte nog med gymmet upstairs. Nu körs det box i garaget också. Jag vet inte om jag sajnade up för just det här, då vi köpte hus.


Spontant Är Det Bästa

Lördag kväll. Spontanbjöd in grannar. Fyra vuxna och fyra barn. + oss. Ganska livat. Och ganska trångt kring matbordet. Det blev köpepizza. Och en himla massa öl, vin (inte för barnen nej) och drinkelidrinks.

Lite spontant sådär. Lite ospontan trötthet på söndagen bara. Men det var det värt. Mamman fick dock sovmorgon till 10.00. Tackar ödmjukast mina killar för det.


Helvetesjävlabiljävel

Exakt såhär mycket regnade det när mamman hämtade den lille på dagis i fredags. Inte så nice nej. Speciellt inte för mammans skinnstövlar. Fuck. Men i alla fall, vi stretade på hemåt. I blåsten. Och regnet.



Då - PANG - en bil kör skitfort och superhårt rätt i en enorm vattenpöl.  Mamman, barnet och barnvagnen blir helt nerstänkta. Den lille blir ledsen. Alltså vafan hur i helvete kan man göra något sådant. Och sedan bara köra iväg fort som fan. Jag blir så jävla arg. Arg som fan. (Sorry för alla svordomar.)

Dels är det böter på en sådan grej. Och även smitning då han bara for sin väg. Jag var så chockad att jag inte hann se reg-numret. Men det var en liten vit/grå bil. Så nu blir det promenader i massor. Den måste ju finnas här i Sandsbro någonstans eller?!


In a Nutshell

Visst att det kan komma in en del sand och grus när man har barn. Det köper jag. Men när ungen tömmer ut en sådan här hög ur ena gummistöveln då undrar mamman. 

För det första, varför i helvete har han sandsamling i sina stövlar? Och för det andra, varför tömmer han ut det i hallen? Precis innan vi ska gå till dagis och har snorbråttom = inte alls tid (eller lust) att dra fram dammsugaren. Livet med barn. I ett nötskal.


Detta var bara den ena stöveln. Den andra - exakt likadan.


Kan Det Bli Kallt Nån Sabla Gång?!

Mösspremiär för mamman. I söndags på lekplatshänget.

Men idag skiner solen och det är varmt. Inte konstigt att det inte säljs några ytterplagg at work. Nu får det banne mig bli lite krispig kyla.


Recpt MA-KA-LÖST

Ett litet tips. Och en kommihåg till mig själv. Gjorde den makalösa fiskgratängen igår igen. Hade dock ingen grädde. Slängde i en ask philadelphiaost i stället. Krämigt och gott. Alltså här är receptet. Try it. Ni kommer inte att bli besvikna. Pappan och den lille åt upp precis allting på tallrikarna. Mamman - åt som om hon aldrig hade sett mat förut.

Recept:

Fisk
en skvätt vitt vin
50g smör
2-3 msk vetemjöl/redning (kan uteslutas)
2-5 dl mjölk/grädde
200g philadelphiaost (eller mindre)
salt
dill
citronpeppar
citron
krabbpinnar

Pangasusfiléer tog jag, 3 stora (finns i frysdisken relativt billiga) att dela i mindre bitar, lägg i en form. Häll på några matskedar vitt vin (jag tog boxen och hällde över lite). Krydda med salt, citronpeppar och dill. Snåla inte med kryddningen. Gör sås.

Smält ca 50g smör i en kastrull. Vispa i ca 2-3 msk vetemjöl (kan uteslutas om man äter lchf). I med mjölk 2-5 dl, lite i taget. Vispa hela tiden. Släng i osten som får smälta med, se till att det inte kokar utan mer bara värms. När det kokar slå av plattan. Vispa, i mer med mjölk om det behövs. Såsen ska vara ganska tjock i och med att vattnet i fisken och vinet i formen späder ut den.

Smaksätt sedan med salt, citronpeppar och dill. Pressa gärna saften av en halv citron/citronsaft på flaska. Mycket citron och mycket med kryddor. Tjoffa nu ner två paket krabbfinnar i bitar/räkor/kräftstjärtar. Häll över fisken. Skaka till formen så att såsen åker ner bland fiskbitarna. In i ugnen 200 grader typ 30-40 minuter. Rör lite i formen under tiden.

Ät. Med kokt potatis. Ärtor/bönor/sallad/tomat. Lite flingsalt och extra citronsaft on top. Detta är sinnessjukt gott. Alla älskar. (Även fiskhatare). Lova nu att ni gör detta.

Det är som den lille säger:

"Helt MA-KA-LÖST gott!"


Välkommen Valter ♥

Vi vill säga stort grattis till Sabina och Daniel som fått en liten finaste Valter. Fantastiskt och underbart på alla sätt och vis.   ♥ 


Look(s)

Checka in coolingen. Min son. Mitt lilla popsnöre (som han kallas på dagis).

  


Ja ni ser ju vem han har fått sina goda looks ifrån.


At The Playground

På lekplatsen alltså. Mamman och den lille. Drog på gummistövlar och körde lekplatshäng. Det är synd att säga att mamman hade jätteroligt. Men den lille var amused. Thats all that matters. Okey det var ganska skoj. Vi skrattade och busade runt som två stollar.


Inte helt enkelt med grävskopan. Men han kämpar på den lille.

Roligast är när mamman gungar på lejonet. Och ylar samtidigt. Extra roligt för övriga lekplatsbesökare.

Den stora gungan är lite läskig.


Fredagens Mys

Gårdagsaftonens dans. Eller ingen dans. Men fredagstrivsel. Vi har Sören på besök. Elektrikern som blev polis. Som nu hjälpt oss så att vi fått fungerande el överallt. Tackar. Äntligen slipper man vispa grädde på golvet för att där är den enda kontakten som fungerar. Tack tack.

Jag slog på stort. Bjöd på min klassiker - helstekt plommonspäckad fläskkarré. Krämig potatisgratäng med chevré. Gräddsås, gele och sallad. Rött vin. Vitt vin. Och som förrätt. GT (GinTonic) som min man snodde ihop. Väldans trevlig afton.


Looks pretty nice va?


Sorry för mörk bild. Men wow - vilka smaker!

Ser ni. Lampan lyser. För första gången ever - typ.


Ja Tack

Mamman uppmuntrar. Det mesta som den lille tar sig för. Men kanske golfen lite extra. Ett golfproffs i familjen vore ju inte fel.




Då ska det börjas i tid.


Idol Today

Ledig eftermiddag. Jag och Emilian besökte flickorna Krantz. Mycket uppskattat av alla inblandade. Fika/prat -och lekstund. Emilian botaniserade glatt bland dockor och dockvagnar. Klädde sig i pärlhalsband och fönade håret på alla som ville. Mamman like.  

Cissi är mammaledig. Hur ledigt kan det bli med två barn och en hund tänker man. Men hon är fan min idol. Inte nog med att hon har ett tjusigt hem som är kliniskt rent och snyggt always. Hon har två söta och väluppfostrade döttrar (som sover om nätterna). En vänlig vovve som aldrig hoppar på en eller skäller. Hon är dessutom snygg (syns inte ett spår av två graviditeter) som sjutton. Och. Kan baka. Idag blev vi bjudna på kladdkaka. Med ett täcke av fudgekräm liksom.


Greta. Cissi. Ingrid


Sa jag att den var magisk. M A G I S K! 


Ettusentvåhundrafemtio

I have been shopping. Hemmautstyrslar/basplagg. Tre klänningar. En kjol. En märklig koftsak. (Som är akryl och därför förmodligen får åka tillbaka. Jag har blivit en kvalitéts-snobb minsann.) Ett halsband. Och. Det jag for iväg för. Gummistövlar. Inte illa. 1½-timmes alonetime för mamman. 1250 kronor - pretty nice va?


Ibland behövs lite billighets-shopping.


God Natt Kära Kamel

Nej nu säger vi god natt. Med en kamelbild. Eller två.




Han Är Underbar - Till Och Med När Han Sover (- Eller Just Därför)

Just nu är det ösreg och storm ute. Då värmer det i mammans hjärta att se sådana här bilder. Måste nog gå in och snusa lite på honom. (Han sover i sitt rum). Den finaste finaste finaste som finns.




Gullungen!


Rollercoaster

Den lilles första rollercoaster-ride ever. Spännande och lite läskigt. Under sista delen låg han ner i pappans knä. Men hey. Modigare än mamman. Som inte vågade åka alls.




Nåväl. Det var nog ganska skoj ändå.


Sommar En Stund Till

Just det. Vi (min man) hittade den försvunna kameran. I ett lönnfack i den lilles ryggsäck. Smart mamma som lagt den på ett så säkert ställe. I ryggan som den lille varje dag har med till dagis och på utflykter i skogen. Hur som helst. Återfunna sommarbilder.






Bad i poolen hos faster Cattis. Very nice.


Brottningen Fortsätter

Ska vi dra det ett varv till? Vad är det med killar och brottning? Varför ska det i tid och otid alltid brottas? Min man är uppvuxen på en stor gård. Utan bröder. Där det då i stället bjöds hem kompisar. För att brottas. Sedan var det hejdå och vi ses i morgon. Detta beteende har hållit i sig. Nu blir det brottning så fort någon av barndomsvännerna infinner sig. Likaså under varje fest.

Det hade väl varit okey om det inte blev satans drygt. Glas krossas. Saker spills ut. Det blir kaos. Ryggar knäcks. Det gör ont. Och pungarna kommer i kläm. Men likväl ska det brottas.

Här är han. Städande efter sviterna av brottning. Med ryggvärk. Suck. When will it end? Och till helgen kommer Sören. Den mest brottningsbenägna av dem alla. Polisen som ändå aldrig lyckas brotta ner min man. Eller? Den som är här i helgen - lär väl få se.


Världens Bästa Låt - Världens!

Vi hade även alla ett mission. Att spela en låt. Som man tycker är världens bästa låt. Världens bästa. Samt framföra en liten dans till denna.

Fredrik - Chris de Burgh - Lady in red
Ronnie - The Roots - The Seeds
Johan - Meat Loaf - Bat out of Hell
Mia - Journey - Don´t stop believing
Emma - Queen - Radio ga ga (och I want it all)
Niclas - Foo Fighters - Everlong
Lotta - Belle och Sebastian - Sleep the clock around

Här är några bildbevis från danserna. Min dans kom tyvärr inte med på bild. Tyvärr.

   

   

Varför Mattias inte gjorde vetefan. Erik och Cissi + bebis i magen, är ursäktade. De hade gått hem.




Doobidoo

Tävling. Doobbidoo-leken. En person. Lekledaren. (Jag). Har förberett cirka 100-130 artistnamn/grupper på lappar (it wasn´t easy). Två lag delas in. Man har 2 minuter per lag. En person sjunger. De andra ropar ut vem/vilka som står på lappen. Byte av person.

And on and on. Kör några varv. Urtrevlig lek. Tyvärr var ingen särskilt bra. Sorry alla men det var ni inte. Dock blev det till slut 34-31. Till ett lag. Här är de enda bilderna från just den sekvensen av kvällen.

   
Jag vet inte vem som tog dem. Men clearly kunde inte den personen med kameran. Thats okey!


Från Början

Från börjar var det lugnt och sansat. Belive it or not. Alla stod fogligt och samtalade lågmält. Det serverades förutom kräftor. Räk-/chilipaj. Ost-/tomatpaj. Skagenfyllda krustader. Tunnbrödssnittar med olika sorters fyllning. (This made by mamman på en timme!) Ädelost-/broccoligratäng (made by Johan - har ingen tidsupplysning på det.) Bröd. Vin. Öl. Cider och snaps. Det var förmodligen utav de sistnämnada sakerna vi spårade ut en aning.

  

Jag hade dukat fint. Eller det var min man som dukade. Men jag pyntade och gjorde bordsplaceringen. Seriöst som sjutton.

  

Alla åt sedan som tokiga. Inte en enda kräfta blev kvar. Ingen sprit heller för den delen. Eller jo. Det blev det. Men det var inte mycket.

  

Det blev även drinkelidrinks i fina glas. Did I mention att vi var barnfria?


Lyft Mig!

Min man har någon grej (förutom att brottas) att alla ska bära runt/lyfta honom. Många frågetecken på det. Här är några (utav många) bildbevis.

  
Först på Emmas rygg. Sedan på Johans. Mattias lyfter. Och nedan. Niclas blir utsatt i underläge.


Verkligen Varför?

Som sagt. Frågorna är många. Bäst just här - Mia on top. Äkta plankan-pose. Sämst. Emmas huvud med ansiktsuttryck i panik. Smartast - Fredrik som aldrig hoppade på. Mest tycka synd om - Niclas. Som ligger unders. Ronnie och Johan? Why?


Kräftskivan Från Hell

Kräftskiva i fredags. Vad hände? Vad hände inte! Med de här två bilderna vill jag illustrera.  Kräftskivan från hell. Eller hell kanske är att ta i. Roligt som tusan hade vi. Vet inte vad jag ska börja. Därför börjar jag från slutet.

Detta måste vara från slutet.

Bildtext överflödig. Frågorna är många.

Finner inga ord. Vad händer? Och varför?


Tuffisarna

Mamman provar skor. Frågar den lille om han gillar dem.

"Åhhh mamma - vilka tuffa. Tuffisskor mamma!"


Puss - Och En Utflykt På Det

Onsdag igår. Lika med utflykt på dagis. Alla barnen står redo. Då passar vissa på att pussas. Den där Alva är minsann inte blyg av sig.


Här närmar hon sig. Emilian ser nonchalant åt ett annat håll.


Och smack!


Sedan var det dags att greppa snöret.


Så bar det av.


Suprise-Paj

Det bästa. När man har jobbat en heldag. På sitt slitiga jobb. Trött och utmattad. Kommer hem. Och. Den här står i ugnen. Made by min man. Köttfärs- och kantarellpaj. Dundertrevligt och jättegott. I love min man.


Orka



Här kommer en galet lång lista. Med galet många frågor. Helt osammanhängande. Egentligen skulle jag sortera ut den lilles kläder och tömma hans garderob. Men så blev det såhär i stället. Have fun.

Det vita som syns i mitt hår är en hörlurssladd. Bara så ni vet. Bilden togs förra veckan. Då jag såg på film.


Vilken svordom använder du mest? Jävla. Fan.
Äger du en iPod? Nej.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 07.00 men vaknar oftast innan den ringer. Antingen av min mans klocka 06.30 eller av den lille.
Hur många resväskor äger du? 1 tror jag.
Använder du flip-flops? Nej, hade ett par fina, men har slarvat bort dem.
Var köper du dina matvaror ifrån? Ica Kvantum Norremark – eller i alla fall Ica.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Både och. Det beror på tillfälle och dagsform.
Vilken var den senaste filmen du såg? Another Cinderella Story och Accepted. Båda urusla.
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Det spelar ingen roll. Det beror på aktivitet.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En Mulberry handväska som jag har spanat på länge.
Har någon någonsin kallat dig lat? Haha. Ja. A lot.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej, men jag tog några slags åksjukepiller i Kina. Dem somnade jag som en klubbad säl av.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Vi har kombinerad dvd/cd så Bamse- eller MussePigg-film.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Ingen aning. Men Coldplay är alltid bra och Beyonce hörde jag sist.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Nä det tror jag inte.
När var senast någon stötte på dig? Ingen aning. Är inte så lättstött nuförtiden.
Vad åt du till middag senast? Köttbullar. Blomkålsmos och kebabsås. Riktigt gott.  
Använder du huvtröjor? Japp. Köpte en ny knallrosa för inte så längesedan.
Kan du vissla? Ja
Vem var den senaste som ringde dig? Ronnie.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Gillar inte karuseller längre. Men åkte slänggugor med min man i somras.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Såklart. Hoppas positiva saker dock.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 0470
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, Disneydags varje fredag typ. .
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Linnegallerian. Ganska litet.
Hur många syskon har du? Inga.
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej.
Vilken film kan du alla replikerna till? Dirty Dancing. Cocktail. Pretty Woman.
Äger du några band t-shirts? Nej.
När flög du senast? Till London 2008. Gud måste resa mer.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4 + en barnstol.
Läser du för skojs skull? Ja varför läser man annars skönlitteratur?
Pratar du några andra språk? Engelska och extremt lite tyska.
Diskar du din egen disk? På jobbet ja. Hemma nej, har diskmaskin.
Har du gråtit offentligt? Ja tusen gånger.
Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop.
Försöker du alltid lära dig nya saker? Nej men ibland, när tillfälle ges.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nej.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Jag vet inte, är kluven. Men ja kanske.
Kan du kasta macka? Nej inte särskilt bra i alla fall.
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej.
Vad har du med dig in på bion? Popcorn. Godis. Dricka. Sällskap har aldrig gått alone
Har du dejtat någon av en annan religion? Nej, det tror jag inte.
Vad har du för väder? Regn som tusan.
Har du en blogg? Eh ja.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Textproduktion kanske, hette det så?.
Gillar du att flyga? Sådär.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Ärlig.
När sov du senast på golvet? Ingen aning. När den lille var bebis och jag somnade bredvid hans babygym kanske.
Vilken är din favoritdrink? Appletini om det görs på rätt sätt.
Gillar du din boende-situation? Ja som fan!
Vilken är din mammas hemstad? Klasentorp.
Din pappas hemstad? Hökön.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Typ 8 eller mer.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nej det vill jag inte påstå. Ibland stressigt med dagishämtning, oftast inte.
Vilken är din favoritfrukt? Gillar inte frukt. Men var tokig i vattenmelon när jag var gravid. 
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nej med kolhydrater.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 30 för tusan!
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Yes I am.
Tror du på liv på andra planeter? Nej, brukar inte fundera kring det.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? Emilian – min son.
Tror du att Gud är man eller kvinna? Tror inte på gud alls. Har alltså ingen aning eller åsikt.
Vad var det senaste du åt? Lyxchoklad som jag fått av min man.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Det är ingen skillnad.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Ingen aning. De ville kalla min Lotta. Men döpte mig till Charlotte. Makes no sense at all.
Gillar du senap? Ja, det är okey.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Att det är mest synd om min i hela världen och därför får jag äta choklad i massor. Eller shoppa något onödigt och dyrt.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Nej tror inte det.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Usch vad svårt. You tell me.
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej.
Tycker du om att krama folk? Bara min familj och mina vänner.
Skulle du säga att du är trendig? Nej nej nej.
Äger du en digitalkamera? Ja. Eller nej, den är spårlöst försvunnen.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Ingen vad jag vet.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Nja det beror på vem, och varför.
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Många. Alla relationsromaner. Twilight. Och typ allt jag läser. Är extremt lättbölad.
Tycker du att du är attraktiv? Ja såklart. Ibland mer och ibland mindre, ibland inte alls.
Vad är du allergisk mot? Inget..
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej det har aldrig hänt. Men för att jag har ätit för mycket kött eller mat över lag.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Säkert något vanligt som Johan eller Erik. Måste kolla upp det.


Do Not-Tips

När jag ändå är i tipsartagen. Cykla inte. Hem från ditt jobb. I 30 graders hetta. Med ullkojol. Som är så kort och tight. Att den riskerar att spricka för varje tramptag. Okey!

Plus ta inte bilder när du cyklar. Det är inte trafiksäkert alls.
   
Fick skjuts till jobbet. Hade inte en tanke på att jag skulle cykla hem. Kjolen fick hasas upp för att jag över huvud taget skulle kunna trampa. Den svarta som syns är fodret. Som knakade oroväckande.

Kände mig som en fjortis i den kjollängden. Absolut inte som en SNART 30-årig förortsmorsa. Sen var det galet mycket solsken. Hett som tusan. Och lite lätt uppförsbacke och motvind (såklart) hela vägen. Jag var ilsk när jag kom hem. Som ett bi. Och svettig. Men kjolen är hel i alla fall.

Nog med tips för den här gången.


Matinspiration - Vassegoda

Mattips to come. Nu ska alla ni, som behöver tips och inspiration i er matlagning. Få en enkel steg-för-steg guide till en killerdinner. Färskostfyllda, baconlindade kycklingfiléer med gräddig sås och smaskiga tillbehör. Hur låter det va?!

  
Skär ett snitt i varje filé. Bred på valfri färskost. Jag hade vitlöksost. Salta och peppra. Ös på lite torkad basilika också. Eller ganska mycket. Vira två skivor bacon runt varje filé. Fäst med tandpetare. (Välj en bra sort. Inte sådana från ÖB). Lägg i stekpanna med både smör och olja (finns en vetenskap om varför men den får ni googla efter). Backonskarvarna neråt. Stek runtom. Alla sidor. Ganska hög värme så det blir fin färg.

  
Lägg i ugnsform. In i ugnen. 200 grader. Cirka 15 minuter. Det kan variera så kolla hela tiden. När filén är helt vit rakt igenom och släpper genomskinlig vätska då är den klar. Stick med kniv och kolla noga. Ta ut och låt stå. Allt det goda "spadet" måste sparas och göras sås av. Häll i en gryta. Se till att få med allt. Koka ner. I med creme fraiche. Grädde. Soya. Salt och peppar. Redning och oliver (hade några över). Koka koka. Smaka av. Kanske behövs det buljongtärning, gele, lingon, chilisauce, tomatpure. Smaka vad som känns bäst för just dig.

Och tada. Värsta maten. Servera med kokt potatis, ris, bulgur, sallad, fetaost, klyftpotatis eller kantareller. Vad som helst. Det spelar liksom mindre roll. Kycklingen och såsen är magiska i sig. Dock rekomenderar jag att se något bättre än, en värdelös VM-kval match där Sverige förlorar, till. Vi drack öl. Men vin är inte heller fel. Enjoy lovers.


The Artist(s)

Blivande artist. Den lille han konstverkar hela dagarna. Häromdagen konstverkade han lite på mamman. På pappans byxor. På golvet. På trälisten. Ja lite på diverse. Dock är det roligast att tugga på pennkorkarna. Helt oklart why.

Här är han (korkätarn) och pappan. Båda koncentrerade till max. Det blir fina konstverk.   


Hrm ja mamman kanske har varit lite inblandad. Därav fula djur och andra märkliga försök.

Finisarna!


Nu Har Vi Invigt

Nu börjar det likna något. Och igår lades de sista brädorna på plats. Vi har numera områdets största trädäck. Min man har varit grym. Och jag har också varit lite grym.

Inte för att jag har trädäckat mig. Men jag har tagit hand om allt annat. Allt. Allt med den lille vilde. Allt inomhus. All marktjänst som det så fint heter. Så man kan säga att trädäcket är ett resultat av teamwork.
Så får jag lite cred jag också.

Här är några bilder. Dock tagna innan det var klar. Fler to come. Framöver. Stay tuned.







Det ska dit en plattrad utanför däcket runtom. Samt gräs lite här och var. Huset ska bli vitt. Kanske med puts. Och vi ska nog flytta altandörren. Ja ni ser. Lite småfix sådär.


RSS 2.0