Wow

Emilian kan en hel massa. Till exempel kan han den här konsten. Att ha en plastgrej på huvudet. Inte illa för en 2-åring. Mamman lyckades få fotobevis på miraklet.




Pappan kom visst också med. Han kan också en hel massa. Här gräver han. Helt ovetande om underbarnets konster bakom ryggen.


Det Som Inte Fick Hända - Hände

Jag vet inte hur ni gör. Men jag klipper tånaglarna över toaletten. Och varje gång tänker jag att någon gång. Måste jag tappa ner klipparen. Jag tänkte det även denna gång. Speciellt då jag var helt hal om händerna. Av body butter. Men jag fortsatte. Och blev klar. Då på något märkligt sätt slinter jag. Och plums. Nagelklipparen ner i toaletten. Fuck. 

  

Bildbevis. Samt lämpligt redskap. Nej att stoppa ner hande var inget alternativ. Och ja det är ett köksredskap. Som har diskats. Och kokats. Och rengorts på diverse sätt.


Svensk Filmdag

Jag är lite svag för svenska filmer. Fast. Oftast brukar de vara dåliga. Med dåliga repliker. Dåliga skådespelare. Och. Knasiga manus. Idag. Fick jag ryck. Och såg fyra svenska filmer på raken. På min lilla minidator. Med megahörlurar, har jag tillbringat över åtta timmar i soffan. Med svensk film. Min mans enda kommentar:
"Men varför?"

De jag såg var, i ordning.

Fyra år till: En manlig politiker blir kär i en annan manlig politiker. Skrattade faktiskt en del. Lite småtrevlig och verklighetsbaserad om jag inte har helt fel.
  
Puss: En film om en teater. Och alla miffon som hänger där. Allvarligt så gick den inte ut på någonting. Helt plötsligt var den slut. Och inget hade liksom hänt.
 
Prinsessa: Tjock tjej och hennes kamp i livet typ. Grät lite på slutet. Trots att jag faktiskt har sett den förut.

Fjorton suger: Ungdomsfilm med dålig handling (oväntat) och extemskånska. Rydebäck goes hollywood. Blev i alla fall sugen på sommar.

Nu måste den här sjukperioden vara över. Det här håller inte.


Värdelös Sjukdom

Det var så själva fan. Förutom feber, förkylning, halsont och yrsel. Så har hostan  kommit på besök också. Jag dör. Allvarligt jag dör. Hatar att vara sjuk. Är uttråkad till max.

Det går inget bra på TV om dagarna. Alla mina böcker är nerpackade i någon fånig kartong och inskuffad i en vindsgång (why?). Jag har sett mina dvd-boxar tusen gånger. Och. Eftersom alla smak har försvunnit. Kan jag inte ens äta som syssla. Värdelöst. Helt jävla värdelöst.

Sorry men ibland måste man få gnälla lite. Och eftersom den lille sover (hoppas jag) och mannen är på personaltrivsel  får det bli i det här forumet. Enjoy!


Bild Också

Slänger in den här bilden. Så ni inte tror att jag slutat med bilder. Någon vecka old. Liten med lite mer kalufs. I dusch. Med kläder. Randiga. Omatchat. Helt normalt.


Ronnie Kom Hem

Det här med att jag idag föreslog mannen att sticka iväg och spela golf. Did not think that through. Kände att eftersom jag är sjuk och ändå hemma. Då kunde jag ju hänga med Emilian. Alltså. Att vara sjuk och hänga med en vild 2-åring. Det är inte att föredra. Är nu yr, vimmelkantig och svimfärdig. Och gråtfärdig. Vill bara dö. Alternativt att klockan ska passera åtta så att han somnar. Hemskt. Men han är vild. Som en huligan. Nyss fick jag en maracas i huvudet. För att förstärka den befintliga huvudvärken. Thanks mitt älskade barn.  

Var faktiskt på jobbet i morse. Inventerade alone (det är nog bland det tråkigaste man kan göra). Fick fontännäsblod (nice ord va). Vinglade hem (eller åkte faktiskt buss). Sov hela dagen. Och inte mår jag bättre. Snarare sämre. Är störtförkyld och feberyrar.

Nu vill jag att den där jävla (ja jävla) golfen ska vara slut. Och att min man ska komma hem och ta hand om mig. Är det för mycket begärt? VA?!!


Himlen Är Oskyldigt Blå

Vi kör filmkväll. På en måndag ja. Med nässpray. Halstabletter. Alvedon, te och chips. Ibland bara är. Livet sådär. På högkant och lite skevt. Det blir inte alltid som man tänkt sig.


Fredagens Afton

I afton ingen dans. För min del. Jag är sjuk. Halssjuk. Knaprar diverse tabletter. Ingen som hjälper. Blir bara avdomnad i tungan.

Hoppas morgondagen bjuder på något roligare. Sjuk på en ledig lördag. What a waste.


Här har ni mig. Inte just nu. Men igår. Då hade jag också halsont. 


Herregud - Ett Inlägg Om Potatissallad

Jag hatar. Fullständigt hatar potatissallader. Ni vet sådana där vita kladdiga. Med purjolök och annat klägg i. Usch och tvi. Men. Jag älskar potatis i sig. Och vitlök. Och aioli. Så när den här burken landade i kyldiskarna blev till och med en potatissalladshatar som jag överraskad. Jättegod. Eller nej. Sjukt god.

Tyvärr finns den inte alltid. Eller i alla butiker. Tror att den kommer fram under sommarhalvåret. Och kanske bara på ICA. Jag köper den alltid då jag ser den. Men jag spanar efter den. Året om. Så snälla OM ni springer på den. Köp köp köp. Så att den inte försvinner ur sortimentet menar jag. Som ett litet bidrag.

Ungefär som när jag röstade ja för mimosasallad på lågstadiet. Då min bästis var sjuk den dagen. Hon älskar mimosasallad. Och ville ha den kvar. Då gav jag mimosan min röst. Fast jag fullständigt hatar mimosasallad. Förstår ni!!?


 
Sorry för liten bild. Ni får zooma.


Duschen Nästa

Den lille. Och lingonsylt. Oskyldig som ett lamm.


Läsa Bok

Det spelar inte så stor roll vad det är för bok. Jultema. I Maj. Vem bryr sig. Det viktigaste är att någon läser. Helst morfar.


Plockmatsmeny

När vi ändå är inne på temat mat. This is my favourite. Plockmat. Lördagens meny:

Avocadohalvor fyllda med skagenröra
Färska räkor
Färsk krabba med härliga klor
Räkor, bläckfiskringar och kräftstjärtar i marinad/pirripirrisås
Vitlöksfyllda oliver, marinerade kronärtskockor, marinerade vitlöksklyftor
Parmaskinka
Kycklingklubbor (barbecue)
Pizzaslice
Tzatziki
Färska jordgubbar
Vindruvor
Kex
Bredbara ostar. Peppar ost. Brieost. Baby bell
Cocktailtomater
Ölkorv
Vin och öl


Trevligt va. Och I love. Kan äta i timmar. Mums.  

VM-Korv

Det här måste vara VM i mammamatlagning. Falukorv. Barnvänlig as hell. Tanken var att den lille skulle vara med och trycka ut figurer. Men. Det enda han gjorde var att käka. Rå korv. Men fint blev det. Erkänn.


Det är bara när man är hemma och är sjuk som man får sådan specialmat. Alltså. Låt det inte bli en vana.


Ibland Är Det Bättre Inomhus Helt Enkelt

Jag var halvledig en dag förra veckan. Då det var sol. Placerade mig ute på vår tomt. Med en bok. I bikini. Det tar cirka en sekund innan helvetet bryter lös.

Oljudet går inte att beskriva. Grannarna bygger om. Och. Bygger till. Just den dagen hade de dessutom den här bilen på uppfarten.

Ser ni? Håltagarna och borrteknik. Härligt. Borr i betong. Mindre härligt för öronen.

Tänker att jag kanske ska flytta mig lite. Vrider huvudet och då ser det ut såhär. Mindre mysigt. Så jag gick in.

Vår altan för tillfället.


Stor

Jag vet inte om ni har tänkt på det. Men han är stor nu. Vår kille. Som har egen rygga och liksom packar den själv varje morgon, innan dagis.

Just det ja. Han går på toaletten också. Inte alltid. Men det har hänt. Vad säger nu nu då? Va?!!


Sinnessjukt Roligt

Alltså det här är så sjukt kul. Ni måste kolla. Fantastiskt. För övrigt så har hon en mycket trevlig blogg också.


Ny Rutin

Numera ser det ut såhär i den lilles rum. En stor. Riktig säng. No more spjälis. Förra helgen bestämde han sig. Helt själv. Att du fick det vara nog. Så i stället för att han ska klättra i och ur som en galning. Ny stor säng.

Funkar kanon. Det bästa. När han vaknar. Går han upp själv. Och lägger sig hos oss. Vid sin mammas sida. Det är mys. Men det kanske inte bör bli en vana. Men än så länge mys med en varm gosig Emilian som kommer tassandes framåt morgonkvisten.


Trött. Gosig. Nyklippt. Iförd pyjamas. Och den evinnerliga nappen. Såklar.


Såklart Fancy

Då så. Taxi förbeställd till 06.25 i morgon. Till Tåget. Japp. Fancy va? BC-möte minsann. I Borås. Kanske lite mindre fancy. Men vafan. Det ska bli trevligt. Riktigt trevligt med modevisning för höst och vinter 2011. Ser jag fram emot.

Och. Bjuder på. Två dagens tips. Ett. Måla inte naglarna efter att ni klippt ner en häck i trädgården. Hela armen darrade. (Nej, jag klipper inte ner häckar speciellt ofta.) Och det är inget att rekommendera vid fransk manikyrmålning.

Dagens tips två. Spring inte det fortaste ni kan i spåret. Direkt efter att ni tryckt i er mat och bälgat massa vatten. Jag fick världens supermegahåll och var så kissnödig att jag fick kasta mig in bland granarna. Då det, såklart, kom diverse andra löpare. Cyklister. Och hundägare. Såklart. När det aldrig annars brukar vara en käft, i hela skogen. Såklart. Just my luck.

Sunday

Äkta förortsidyll. Mannen grillar. Mamman springer fram och tillbaka. Med dricka. Sås. Sallad. Servetter. Bröd och bestick. Barnet sitter nöjt och äter sin perfekt grillade korv. Wow.


Han kladdade inte alls. Han hällde inte ut allt sitt vatten på tallriken. Han stoppade inte ner korvbitar i nappflaskan. Han kastade inte majs på sin mamma. Han skrek inte. Han hade inte ketchup i hela ansiktet. Han åt mer än bara oliver. Eller hur!!

Mammans mat. Mums. Summan. Var ändå härlig. Härligt i vårt hus.


This Is Me Then

Nya skor till den lille. Som trots massivt motstånd i skoaffären lyckades inkassera två par. Här visar han upp de coolaste. Allvarligt. Hur avundsjuka är ni inte nu då va?




Full outfit. + Trehjulingen. Som promt ska med precis överallt.


Vinvinst

De har vinlotteri på min mans jobb. Lägligt nog på fredagar. Detta var andra plats. Häromveckan tog han hem första plats. Då blev det sju flaskor rödvin.

Great. Vi dricker inte ens rödvin. Men perfekt vid eventuella fester och till goda grytor. Så denna gång. Plockade han på sig ett gäng vita. Mums. Om de är slut nu? Näää.


Öppen Helg

Har inget att visa. Eller att förtälja. Alltså slänger jag in den här bilden och önskar alla en trevlig helg. Pappan ska iväg på någon slags fiske/övernattningstur i skogen. Med "grabbarna".

Den lille och mamman är öppna för förslag. Hit us.


Jag vet. Vi ser galna ut. Take it or leave it.


Välkommen

Nu säger vi välkommen till världen. Kära Ingrid. Senaste tillskottet i familjen Krantz. 02.30 tyckte hon att det var läge att komma ut.

Vi vaknade upp av ett sms 03.13. Cissi meddelade att det gått snabbt, varit jävligt jobbigt, men skönt att hon äntligen är här

Så stort grattis Cissi. Johan och stolta storasystern Greta. ♥



By the way. Emilian meddelade i morse att eftersom Greta fått ett syskon:

 "Emilian ha syskon" Emilian ha bebis"


About Books

1. Den värsta läsupplevelse du haft?
Jag är ju riktigt lättskrämd och har svårt att läsa hemska böcker. Fiktiva eller verklighetsdraman spelar ingen roll. Tycker att Camilla Läckberg kriminalromaner/Stieg Larsson triologin  är tillräckligt otäcka. Får mardrömmar och håller mig helst till trygga relationsromaner. Läste senast "Odjuret" (Roslund & Hellström). Det skulle jag inte ha gjort. Hua.

2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?
Gah vilken svår fråga. Så himla många svar. Men jag kan inte sticka under stol med att Twilightböckerna har påverkat mig. Ask my man. Men även på något sätt alla Denise Rudbergs chick-lits. Love them.

3. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av?
Japp var sjukt rädd när jag läste "Män som hatar kvinnor" Stieg Larsson. Drömde hemskt. Fick sova med lampan tänd. Väckte min man och ylade. Och ändå så jag fimlen.

4. Vad använder du som bokmärke?
Inget. Viker hörnen. Usch och fy.

5. När brukar du läsa? Hemma, på jobbet, på morgonen, på förmiddagen, på kvällen, innan du lägger dig…?
Svar ja på alla alternativ. Helst ofta och mycket. Har ibland en bok i varje rum. Läser gärna när jag äter dessutom.

6. Vilken var den första bok du läste?
Men gud. Ingen aning. Läste själv alltså - någon "Kullagulla" och sedan en drös med "Tvillingarna".

7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?
Pocket i alla lägen. Orkar knappt hålla en inbunden ju.

8. Vilken bok läser du nu?
Lite olika. I sovrummet. "Här och nu" och "Vänninan" (för tusende gången). I soffan "Brunstkalendern" för att den råkade ligga där. På ovnvåningen "Stella och Sebastian".

9. Och vilken sida är du på?
Diverse.

10. Brukar du lämna “kännetecken” i dina böcker? (klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom & andra barbariska åtgärder?
Inte så mycket nu som tidigare då jag läste, åt och sov i min säng. Då kunde man finna gorbys pirogrester på sidorna. Och gärna lite Condis-kakfläckar. Då min diet var en smula ensidig och onyttig på alla plan.  

11. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?
Ja. Och Ofta.

12. Sidantalet, då?
Njaä. Men drar mig för att köpa för tunna böcker med få sidor. De tar ju slut så förbannat fort. Vill ha lite mer valuta för pengarna. Gärna en tegelsten med liten text. Då vet jag att den varar lite längre. Lycka.

13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?
Nej. Men det har hänt. Ångrar mig än idag. (Det var en "tvillingarna bok".

14. Finns det någon bok du läst flera gånger?
Oh ja. Typ alla min böcker har jag läst flera gånger. Allt från 5-6 till 100 gånger om.

15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?
Nja mest olyckor i form av att jag har spillt dricka över böckerna. Eller snubblat på dem som ligger på golvet överallt.

16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar?
Har gett bort dem jag inte gillar. Annars sparar jag alla. Maniskt. I färgordning.

17. Tar du med dig boken du läser på toa?
Oftast inte. Men det har hänt.

18. Just det, läser du i badrummet?
Ja. Gamla Amelia- och Mamatidningar. Eller det som finns.  

19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?
Nej. Men jag har ett system i mitt huvud.

Åh vad jag vill kasta mig i soffan med en ny och bra bok nu. I ett tomt och tyst hus. Med en Gorbys och ett paket Condis som sällskap. Flashbacks.


Sko(o)ordning

Det är ofta det klonkas och bonkas i hallen. Den lille har någon hang up på skor. Att liksom sortera och flytta om dem. Gärna också bära in dem till pappans garderob och möblera om där. Ibland finner man dessutom utvalda småbilar i sina pjux. Ganska oskönt.

Inte helt sällan ser det ut såhär i hallen. Gärna direkt efter att mamman ställt in alla skor i skohyllan i garderoben. Det är inget som hindrar den lilles framfart.

Här har han dock ställt dem i par. Det är absolut ingen garanti.


Vår Valborg

Vi hade en fantastiskt trevligt Valborg. Med våra vänner. Fredrik. Niklas. Love. Mia. Emma. Johan. Det grillades och intogs...en hel del. Vin. Kött. Kyckling. Korv. Vin. Pastasallad. Tzatziki. Vitlöksbröd. Vin. Chips. Öl. Grogg. Whiskey. Vin.  

Majbrasan blev sedan inomhus. Skönt. Mer. Vin. Kaffe. Knäckig paj. Vin. Glass. After Eight. Vin. Vin Vin. Mousserande jordgubbsvin. Det sista blev en smula för mycket för mamman. Riktigt karatefylla Och har således varit örnbakis hela dagen.

Vaknade upp på riktigt först framåt tretiden på eftermiddagen. Den lille och pappan har roat sig med Rory racerbil och UFC. Nu kör vi soffhäng (pappan sover)  och laddar inför maj månad. Med regn utomhus.

Bildkavalkad:

  
Den lille vill visa upp sina nya kläder. Very nice. Sedan ville han inte alls vara med.


Grillning i sol. Också very nice. Dock vid avsaknad av altan fick vi husera i gräs.


Olala vilket väder. Vilken sol. I alla fall i cirka en kvart framåt.

  
Love har intagit position. Mums för grillat.


Alla åt som tokiga. Mest mamman och den lille...


...som till slut lokaliserade chipsen. Han positionerade sig stående och fullkomligt vräkte i sig. Detta efter två korvar och en stor portion pasta. Oh my.

Efter att ha gått ut starkt och fixat bildregn blev det sedan ett abrupt fotoslut. Vet inte vad det beror på. Men. Troligtvis på fotografens vinintag. Hoppas att ni alla också hade en nice Valborg. Nu måste det bli pizzabuffé. Måste måste måste. (Eller donken, det går också bra).


RSS 2.0