Randigt Igen

Man kan faktiskt undra om det inte blev lite för mycket randigt här. Mamman to blame. Till och med skorna pryds av ränder. Ränderna går aldrig ut. Eller nåt.

Barnavårdcentralen

Idag var det besök på BVC på schemat. Den lille spatserade kavat (läs rusade glatt) in i undersökningsrummet. Där blev det vägning och mätning.

Först gick han dock bara med på vägning om Nalle Phu fick joina.

Men till slut gick det bra. Vikten? Mamman kommer tyvärr inte ihåg utan måste kolla med pappan (som i skrivandets stund är och spelar tennis). Men nästan 12 kilo i alla fall.

Att mäta sig var inte roligt allt. Men mätt blev han. Längden? Se ovan.


29/9 2010

I afton bjuder jag på någon slags konstig lista. Frågorna hänger inte ihop. Eller är särskilt intressanta. Men vad gör väl det. Nu har ni något att lägga 30 meningslösa sekunder av ert liv på. Enjoy.

Om dig
Namn:
Charlotte.
Ålder: twenty fucking eight.
Smeknamn: Lotta. Som jag försöker att avveckla. Går sådär.
Syskon: Noll.
Sysselsättning: Butikschef at Newhouse.
Bra egenskaper: Skitmånga nu när jag tänker efter. Jag är ju grym.
Dåliga egenskaper: Otålig. Exremt otålig.
Hårfärg: Mörkmörkmörkbrun. Inte svart.
Ögonfärg: Samma som ovan.
Skostorlek: 37.

Klädsel
Vad har du på dig idag:
Mönstrad klänning (NH) dyr som sjutton. Fått många komplimanger för den idag.
Vad använder du just nu för skor: Just nu inga. Annars sövlar, i brunt, oftast.
Favoritfärg på kläder: Svart. Vitt. Grönt (?).

Senaste person som
Sov i din säng:
Jag + min man.
Du pratade med: Ronnie.
Du delade en drink med: ?? Kommer inte ens ihåg när jag drack en drink senast. Tragiskt!
Du gick på bio med: Mannen i mitt liv.
Du gick på stan med: Emilian.
Skällde på dig: Ronnie. Och som han skällde sen. Usch och tvi.

Senaste
Låt du hörde:
Någon på IDOL. Säkert dålig.
Film du såg: Patrik 1,5, som fanns på datorn.
Mat du åt: Fisksoppa med räkor och kräftstjärtar.
Kram: Godnattkram med Emilian.
Puss: Emilian-Smilian.
Fest: Fest och fest. Har varit en del grillpartyn i sommar. De måste väl ändå räknas.
Känslan: Trött. Och ja. Klockan 21.58

Resa: STHLM i somras kanske. Utomlands, London 2008 typ.
Boken du läste: Twilight. Eftersom jag läser dem om och om igen. Suck.
Personen du träffade: Ronnie.
Personen du pratade i telefon med: Videosamtal med Emilian. Mycket intressant.
Personen du fick sms av: Åsa. Som lovade att köpa rouge åt mig.
Gången du var utomhus: Gick från bussen till vårt hus. Typ 50 meter.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Idag åt vi lite hipp som happ. Så igår. Eller nej i förrgår då. Köttbullar.
Saken du köpte:
Månadskort Växjö lokaltrafik. Buu vilket deppigt svar.

God Natt!


Dinner Alternativ

På lördag trillar de in. Mina girls. De bästa som finns. Åh vad roligt det ska bli. Sitter nu tillsammans med min man (som ser på någon kråkfilm) och försöker planera lite middag.

Valet står mellan:

Italiensk buffé - Kycklingklubbor. Västerbottenpaj. Vitlöksbröd. Pestopastasallad (annat alternativ till vissa allergiska). Parmaskinka. Tzatziki. Oliver. Fetaost. Crostinisnittar. Ostar. Med mera.

Steakmeny - Helstekt karré/fläskfilé/fransyska. Krämig potatsigratäng, chevrégratinerad. Skysås. Blandsallad.

Efterrättsalternativ (mina två klassiker):

Chokladdröm - Kladdig kaka med nougattäcke. Vaniljglass.

Kolavibbar - Knäckig ananspaj. Vaniljglass.

Har lagt ut en länk för omröstning åt de inblandade. Då säger de att de inte kan välja. Nähä. What to do. Dagens i-landsproblem. Lätt. Och nu blev jag hungrig.


Den Lille Och Pappan

Mina killar. Chillar i tältet. En liten och en lite större. Som verkar ha det ganska mys medan mamman är på jobbet. Idag var det visst golf. Nio hål. Undra vems förslag det var?


Fler Dagens Tips

Fler tips is coming up. Dagens. Om du är missnöjd med din outfit. Och har ett arbete där du ser dig själv i spegeln galet många gånger varje dag. Då kan du byta outfit at work. (Gäller endast om du arbetar i klädbutik).

Dock är det inte lämpigt om en kund sett din första outfit, och när hon sedan kommer tillbaka, påpekar att du bytt om. Det kan lätt skapa en olustig situation. Men du överlever.

Alltså idag blev det tills slut såhär. Och i fortsättningen ska jag har i åtanke att ta lite bättre bilder. Den här blev skum. Men dress on a tisdag. Why not.


Photos

Jag kanske ska ta och lägga ner det där med försäljning. Och butik. Även om förra veckan var den bästa någonsin, typ. Jag kanske helt enkelt ska ta och leva ut min konstnärliga ådra. Bli konstnär/fotograf. Då kanske jag till och med kan komma mig för att publicera andra motiv, än av mig själv. Eller det vetefan. Jag är ju så himla nice.





Om jag nu ska ändra yrkesinrikting. Då ska jag på allvar ta tag i bakgrunden. Melerad knottertapet går faktiskt fetbort.


Stripes

Vi hade bestämt. Att vi kör tema randigt idag. Tvärrandigt då. Hälsningar. Cissi. Erik. Emilian.


Plask!

Då ska vi se när barnpoolen är öppen. Och vilka som får vara i den.

  


"Hm jaha. Den är öppen nu. Och jag är ju ett barn. Så. Plask dårå."


Skala Banan..

Såhär kan det se ut när man är en liten Emilian, som äter banan. I ett badhus. Andra besöket ever. Och. Roligast var nog ändå fikandet. Nice lugg by the way.

  




Dagens Tips

Dagens tips. Om man anländer till sitt jobb och känner sig fel i klädval. Och vill ha ett par andra brallor. Som finns. Men är för långa. (Obs - gäller endast om man arbetar i klädbutik). Då kan man använda sig av dubbelhäftande tejp. Tejpa två längder. En precis i vecket (vik brallan inåt). Och en som håller upp fållen. Och vips så har du ett par perfekta brallor. Utan att blanda in skräddaren.

Sjukt nöjd med detta. Och sjukt nöjd med min dag. Bästa dagen någonsin (undantag vip-rea). Tjoho. Detta har firats med pizzabuffé. Det vill säga tre olika pizzor som skurits upp och presenterats som buffé. Den lille och mannen hakade på i firandet. Mums.


Tejpad och klar.


Tada. Lagom långa/korta brallor. Om ni undrar över skorna. De återfinns på Din Sko´s barnavdelning.


Tea Party Mit Daddy

Vissa gynnades av gårdagens IKEA-besök. Vissa som inte ens var med på varuhuset, utan härjade hos mormor i stället. Vissa andra (jag) fick bara tråkiga batterier, gardinmojänger och glödlampor. Medans den lille kammade hem både bord, stolar, backar, en hurts med tillhörande låda, filt och teservis.

Nu undrar ni vad han ska med tea-servis till. Jo, det är nämligen så att vår lille är innerligt intresserad av köksattiraljer, typ grytor och slevar. Men de var slut. Så han fick en tea-servis i porslin i stället. Inte jättesmidigt då porslin, klinkergolv och vild 16 månaders inte är den bästa kombinationen.  We know that now.




Welcome. Här bjussar Emilian på tea. Det finns både socker och mjölk om så önskas. Dock är sockerskålen en smula broken. Petitesser.


Slurp

Skåpsuparn. Bortbjuden på middag. Den lille hittar genast sin plats. I ett hörn. Hinkandes. Cider (!!?). Alkoholhaltig.



En tömd. Dags för nästa. Sikken märklig unge.


Val 2010

Här är jag just nu. Valvakar. I Fönstret bakom syns spegelbilden av min man. Som också han valvakar.




Här är bild utan min man i bakgrunden. Enjoy.


This Is Him

Lördagsmorgon Jag låg i sängen och deppade över min fula haircut. Då säger min man att jag bör vända mig om och det omedelbart. Möts av det här. Hur lyckas han? Andra hyllan i garderoben. Och sen satt han fast.






Pappa Pappa Pappa

"Pappa jag kan hjälpa dig. Pappa jag kan det. Pappa jag kan faktiskt det. Pappa jag ska inte ha ut alla skruvarna över hela golvet. Jag lovar pappa. Pappa jag ska inte äta på några skruva - alls. Pappa vad ska jag göra. Pappa vad har man den här till? Pappa hur gör man här? Pappa vad är det här? Pappa vad gör du? Pappa jag har tråkigt. Pappa får jag leka med den här? Pappa jag vill hjälpa dig nu. Pappa ska vi gå ut? Pappa jag är hungrig. Pappa ska vi leka något annat snart"








SeaWild

Good Morning. Eller good lunch. Den lille har lunchlurat. Och då ser man ut såhär. Lite sjövild liksom. Men söt och supercharmig of course. Det har han efter sin mor.

Helst ska han springa runt så mycket som det bara går.  Och yla. Det har han efter sin far. (Typ). Vet inte hur väl det syns. Men frisyren. Mycket suspekt.


Fredag It Is

Kingen i soffan. Spanar på SuperSnällaSilverSara & StålHenrik. Trött efter tur till simhallen. Mamman gjorde tacopaj. Trött efter megahypad dag på jobbet. Pappan byggde med klossar också han trött, efter simmhallsbesök med vild 16-månaders.



Mamman gjorde två pajer då det skulle vara olika tacokrydda i. På grund av olika smaker. Jeezzezz liksom. Ser nu att bilden av pajerna ser lite suspekt ut. Men offentliggör den ändå. Enjoy.


79 Dark Olive

De här två bilderna publiceras endast för en person. På begäran. Resten av benen fick tyvärr beskäras bort på grund av fulhet. Men så här ser de ut. Fräsigt så det förslår. Try them on.

 


Gone

Nu är det klippt. Och jag känner mig skallig. Därför bjuder jag inte på någon bild. Får se om jag är mer tillfreds i morgon. Men nu. Buu. Inte roligt det här. Frossar i bilder av det långa håret. Slänger in en sådan i stället. Och suckar. Tar en lov runt alla hemmets speglar. Fortfarande deppigt. Och den här partiledardebatten, den piggar inte direkt upp.


Bild tagen 15 minuter innan klippet.


Två Snyggisar

Hm ja. Vi lyckades faktiskt ta en någorlunda bild också. Eller helt ärligt så tog vi den i tisdags. Men det behöver vi inte låtsas om. Här är vi. Mamman och Emilian.

Mamman har, som synes, supermegalångt hår. Och i morgon är det dags för frisörbesök. Page på tapeten. Återigen. Få se om jag kan bringa tillräckligt med mod. Antagligen inte. Men. Den som lever får se.

Nu. Soffhäng. Pappan på tennis. Liten sussar. Åh underbart.  


Goder Afton

Vi tänkte säga god kväll med en bild. Den blev sådär. Men god afton allesammans. Jag har haft en toppendag på jobbet. Emilan har också haft en grym dag.

Med sångstund i församlingshemmet. Besök på Toys R Us. Vilket även resulterade i stor shoppingkasse. Nya leksaker. Lego. Bilar. Mini-innebandyklubbor. Plastfrukter och mycket mer. Pappan på spenderarhumör.

Mamman har också spenderat. 199 kronor på ballerinaskor. Paljettbeströdda. Ska det va, så ska det banne mig glittra ordentligt.


Kärlek ♥

Om ni inte har en sådan här (eller liknande). Så rekomenderar jag att "skaffa". Helt jävla underbart att komma hem från jobbet. Den här lille kommer utsladdandes i hallen och tjuter av lycka. Kastar sig i famnen. Det är kärlek det ♥ . Sedan, ett litet plåster som vill vara nära mamma hela tiden. Mycket mysigt.


Matdags Mamma

Idag fick jag den här bilden mms:ad. Så jag är uppdaterad även på jobbet. Så söt. Min unge. Min finaste. Vecket på magen kan endast förklaras med. Stor mage. Och nu äter vi själva också ja. Med blandat resultat.


Det Ska Vara Leos

När mamman jobbar. Pappan tar med den lille på äventyr. Som uppskattas. Äkta bollhav. Tänk om man själv hade haft tillgång till sådant som liten. I Älmhult fanns visserlige "bollarna" på IKEA. Wohoo liksom - not.




Grapes

How mediterranean är inte vi liksom. Vindruvor. På tomten. I vårt växthus. Tyvärr med en massa kärnor i. Men i alla fall. Jag som inte ens kan få kaktusar att överleva. Har i och för sig aldig haft någon kaktus. Men typ. Ni fattar. Och nu är det tydligen skördetid av vindruvor. Är ni sugna så välkomna.


Lookie lookie.


Jag Vill Ha Mat - Igen - Igen - Och Igen - Hela Tiden

"Come on. Give me some kantarells nu va." Trots stor portion till lunch. Smootie till mellis. Björnbär, plommon och vindruvor från trädgården. Quinoa och färsbiff till middag. Grönsaker på det. Trots det. Ville den lille ha kantareller. Om och om igen. Det finns ingen botten i den ungen alltså.



"Mums filibaba. Jag älskar att äta."


Städa Städa Varje Söndag Och Så Varje Jul - Än Så Länge Kul

Och ja just det. Vi har anlitat städhjälp. Om det blir rent? Nja det blir mer skräp liksom överallt. Men det ska börjas i tid. Hoppas bara att han om 15 år är lika villig att greja runt med sopkvasten. Föga troligt. Därför är vi tacksamma nu.


Grown Up Bebis

I bland är han för söt. Kommer ut i hallen och här sitter han. Vid skrivbordet. Läser viktiga papper. Pratar i telefon (med bankdosan i och för sig) och liksom jobbar. Precis som mamma och pappa brukar göra. Varför leka med tramsiga leksaker när man kan vara vuxen och vilktig?

   
Det senaste är att klättra upp på stolar. Och roffa åt sig allt man får tag i.


Nytt I Fordonsväg

I veckan fick vi oväntat besök. Och den lille blev en röd trehjuling rikare. Våra snälla grannar hade en till övers. Supersnällt. Så nu körs det trehjuling för fullt. Eller. Han har inte riktigt hajjat trampfunktionen. Men det funkar fint att åka med om pappan puttar på. Mamman kan putta hon också. Men inte lika ihärdigt.

Poserande röd trehjuling.

Poserande röd trehjuling mit bebbe on. Looking good.


Mumsig Lördag

Exakt hur härligt ser inte det här ut? Jag har varit i plockaretagen. Jag begav mig till stadens torg. Plockade fram lite pengar. Och vips. Skogens guld i min stekpanna. Serverades gräddstuvade med rosmarindoftande helstekt skinkstek. On top. Några extra knaperstekta kantareller. Det här gick hem hos killarna. Vill jag lova.




Tillagades medan den lille öste runt. Mannen renoverade och mamman såg tonårsfilmen "Sandor slash Ida". Vårt lilla lördagsmys.


Supporten

Jag vet inte hur ofta ni har stått i butik. Där kassan ligger nere. Det är inte jätteroligt. Utan ganska störigt och stressande. Som tur väl är har jag en relativt datorkunnig/teknisk man. Som fått rycka ut, inte bara en gång denna vecka. Utan två. Thanks igen. Och ja. Den lille fick liksom hänga med. Fastän han är noll datorkunnig. 

Hm ja vi tar av något slags lock. Och byter ett minibatteri. Varför tänkte inte jag på det? Visste jag ens att det fanns minibatterier i datorer. Svar nej.

Och så dammsuger vi lite. Liksom inuti. Smart
 
Den lille höll humöret uppe. Trots att han inte fick springa omkring och skrika/riva ner allting/sätta små handavtryck på alla speglar etcetera. Slutet gott allting gott.


Bara Roliga Aktiviteter

Ny favoritsysselsättning. Blåsa pruttljud på pappans mage.

Och såhär glad blir man av det.

Det är i och för sig också väldigt roligt när man får flyga lite.

Fredagsmys i förort. We like!


Jag Vill Bara Rulla Fram

Det här med att cykla till jobbet är ett issue. Skulle någon fråga skulle jag säga att det är trevligt och skönt. Mysigt väder och frisk luft. Men det beror på att ingen frågar under själva cykelturen. Då är det allt annat än skönt. Ditvägen är i och för sig okey. Nerför. Kan typ rulla hela vägen och det tar max en kvart.

Det gör ju att hemvägen är jävulsk. Det lutar lite lätt uppåt precis hela tiden. Förutom sista biten. Som är tokbrant uppför. Långt och segt. Jag känner mig som en tjurig fjortis varje dag. Inte helt sällan är det motvind också. Jag blir så jävla irriterad. Arg. Sur. Och who to blame? Växjös stadsplanerare? Varför i helvete la de Sandsbro på en höjd?

Hälsningar missnöjd.


Stars

Och såhär blev det. Han verkar gilla stjärnorn. Den lille. Och det är ju tur. Det finns en tanke bakom dess placering också. återkommer med den. Nu ska det bara läggas lite golv också.

   

     


♥ Den Lille

Saknar min lille kille. Och saknar när han var så här liten.♥


Edward - Robert

Jag är lite för intresserad av Twilight enligt min man. Och min omgivning. I lördags såg vi dessutom en annan film med just Robert Pattinson (Edward Cullen i Twilight). Och jag har kommit på mig själv med att funder lite väl mycket över honom. Men. Det här är att vara för besatt. Hittade bilden på en Twilightblogg. (Jag vet att jag inte borde läsa sådan och att jag är 28 år gammal.)


(via shawwttyy)
Alltså. Det är ju för roligt. Om man googlar I´m having trouble...så finns det allvarligt någon som har problem med att Edward cullen inte är riktig. My good.


This Is What We Are Doing

Främsta anledningen till att vi var barnfria i helgen. Och även idag. Är. (Förutom sömn). Renovering av den lilles rum. Äntligen ska han få tapeter. Kanske också ett golv. Det beror på hur givmilda vi känner oss. Igår. Satte vi inte igång direkt kanske. Men vi slet gammal tapet i vad som kändes som länge.

Sedan for vi ju på bio som ni minns. Därefter spacklade vi och planerade tapetsering. Nu har vi sovit. Länge. Vissa av oss sover än. Sedan ska det slipas och därefter äntligen tapetseras. Hoppas att det blir fint. Eller det kan ju knappast bli värre i alla fall.
   
Ja här ser ni att det ser ut som crap. Så. Eftersom att jag är ledig idag också, I just love being back to work. Blir det renovering för både mamman och pappan.

Men vi saknar vår lille vilde. Buu.


Film På Bio

På vägen ut från bion. Tanken slog mig. Jag fattade typ noll av filmen. Måste vara åldern. Jag är för gammal för att orka bry mig om olika drömvärldar och deras nivåer. Eller för ung för att förstå dem. Hur som helst så var det lite spännande i slutet. Men jag är inget fan av sånt här Matrixigt. Som jag tyckte att "Inception" var. Jag vet inte ens vad inception betyder. Eller jo nu slog jag upp det. Inception - början/start. Eh ok. Ännu mer confusing. Eller.

Och Leo var inte ens snygg. Ingen var snygg. Utom min man, som satt bredvid mig. Men det var så mörkt att jag inte ens kunde se honom. Brukar vara så i biosar. Obviously.


Ljuv Musik

Jag har ju glömt att meddela. Emilian ska tydligen bli trummis. Jippi säger mamman och pappan. Som bor i ett extremt lyhört litet hus.


Weii!

Här har vi dem. Entering. Den stora rutschkanan. Tuffisarna. De stora killarna på lekplatsen. Cyklade ner för samma brant. Mamman i chock.
   


"Nu far vi mamma!"

"Weii. Åka mera. Åka mera. Åka mera."


Lite Om Just Nu

Det är inte så ofta som mamman vaknar upp i ett tomt och tyst hus. Mannen är och spelar tennis. Den lille är på weekend break hos mormor och morfar. Home alone.

Idag ska vi börja på den lilles rum. Förhopningsvis tapetsera. Om vi kommer så långt. Sedan blir det bio. Vi har inte varit på bio tillsammans. Sedan den lille föddes. På tiden nu ja.

Igår var vi i Älmhult och firade korallbröllop. Plus proppade i oss lax. Oxfilé. Choklad/nougatmousse. Samt diverse andra godsaker. Den lille valde att stanna hos mormor och morfar. Elle så valde vi åt honom. Oklart.

Solen lyser. Borde ta ett varv i skogen. Snart. Först. Lite mer njutande av ensamheten. Det bästa. Jag är även ledig tomorrow.


Hej Vill Du Köpa Jultidningar?

I hemmamiljö tycker jag att man ska kunna gå omkring i bara sina undies. Det gör jag. Ofta. Speciellt när jag slutat jobbet och såldes plockat av mig min work outfit. Ikväll struttade jag runt i linne och trosor. Inte hade jag en tanke på eventuella jultidningsförsäljande små killar.

Såg honom i köksfönstret. Ställde mig strategiskt bakom köksön. Men huvaligen så knackade han på. Flera gånger. Panik. Fick svepa om mig en filt. Som en annan skummis. Snacka om förvånad min på den jultidningsförsäljaren. Där stod jag. Som en tant. Insvept i någon slags filtkjol. Och inga tidningar köpte jag heller.

Det är sådant här som man måste ta i beaktelse när man bor i hus. Häromdagen. Småtjejer som ville sälja frallor. Då var mannen naken.


Så Jävla Grym

Men vilken grym dag. Inte för att skryta. (Jo.) Men fy fan vad bra jag har varit idag. Min första riktiga jobbdag. Back som BC. Tjipp tjipp. Nya varor. Upp med dem. Tjipp, hängde om hela butiken. (Brukar ta typ tre dagar annars.) Tjipp tjipp. Ett skyltfönster. Fyra dockor. Två byster. Bara sådär. Och on top. Tog dagens budget. Med råge. Plus hade skitkul. Plus herregud så kul.

Sen tjipp hem. Styrde upp korv och mos till den lille. Färskostfylld basilikakryddad kycklingfilé till de vuxna. Landade i soffan. Sjukt nöjd med denna dag. Tur att jag dokumenterar här och nu. Till de dagar som är hell liksom. Men idag. Wonderful.


RSS 2.0