In The Background

Mamman. Fotar sig själv. Som vanligt. Det har ni fattat va?! Att typ alla bilder på mig själv, är det jag själv som tar. Därav endast ansiktsbilder alternativt spegelbilder med kamera/mobil i näven.
 
Så även dessa alltså. Men den noggranne kan se, i bakgrunden. Där händer det saker. En liten och en stor. Den lille försöker. Och den store han hjälper. Hoppas jag.
 
 
 
 
Och jaaaaa jag tog fyra bilder. Och jaaaaa jag ser typ likadan ut på alla. Men fokusera inte på just det. Sesså!

Mer Vintersport

Just det ja. Lite skidor blev det också. Emilian kämpar på, det måste vi ge honom. Han är så duktig.
 
Men roligas var nog att bli dragen. Även om det också var en smula svårt.
 
 
 
 
Hej och hå vad det går!
 
 

Pinnstol För Barn

Är det någon som har och vill sälja liknade stol till oss?! Hör av er omgående. 
 
Eller om ni vet vart det finns. Let us know!
 

Inte Lätt När Man Är Liten

Det är ju attans att man ska vara så sabla kort. Mini A försöker och försöker.
 
 
 

Kallt Som In I Fan

Det sämsta med att den där "fasen" är ur funktion. Vi har inget varmvatten. Alls. (Kommer en elkille imorn, skulle kosta flera tusen för utryckning en söndag).
 
Som tur väl är har vi el i vissa rum. Så pappan värmde upp vatten med vattenkokaren och tog sig ett bad i babyns badbalja. Very funny.
 
Mamman är lite mer tuff. Tvättade helt sonika håret i iskallt vatten. Och nej, det var inte skönt. Men det gick. Då ser man ut såhär. Med sin finaste baby.
 
 
Och så bara mamman.
 
Thats it från vår fotosession. Eller ska väl erkänna att jag tvättade håret efter att dessa bilder togs. Men nu har jag fönat och grejat, så jag ser exakt likadan ut, igen. Sköna söndag.Min Gos

Mamman och en styck baby. 
 
Otroligt dålig kvalité. Men ser ni, hur gosegosig han är. Min minibabypluttis.
 

M&P + Kallt

En kall mamma. Och en kall pappa. Som är ännu lite kallare nu. Då en "fas" har slagits ur. Och vissa delar av huset saknar ström.
 
Typ värmedelen, spisen, diskmaskinen och vissa lampor. En smula jobbigt. Men vi klarade natten bra (då detta skedde igår kväll). Nu - en jourelektriker kanske?!
 
 
 

BS-School

Som sagt har jag gått utbildning. Business School. En dag i STHLM och två dagar via telefon/webbkonferens. Så här såg det ut på mitt skrivbord during.
 
En mängd förkylningsförbättringsartiklar och candy + red bull som är ur bild. Shit vad jobbigt det var att föras åter till skolbänken. Lyssna, ta anteckningar, och sedan var det test.
 
4 olika skitsvåra test. My god! Men jag tror att jag klarade dem i alla fall. Hoppas det. Om jag har lärt mig något. Oh ja! Nu kan jag allt. Eller inte. Men nu kör vi, hepp hepp!
 

Hej Mitt ♥

"Hm om jag stirrar tillräckligt länge på den. Då kanske den flyttar på sig?!"
 
"Sedär ja, precis som jag trodde"
 
"Hej mamma, vad gör du?"
 
"Tar du kort på mig?"
 
"Smile"
 

Hockeyproffs Kanske

"Jag ska bli ishockeyspelare mamma!"
 
 
 

Utomhus Today

Äntligen är vi någotsånär friska. Dags för utelek. Emilian i extas. Så himla roligt. Att stå på skridskorna var extremt svårt. Men vi försöker imorn igen.
 
Man kan ju spela utan skrillor. Och åka snowracer såklart. Lillebror fick titta på. Han var helnöjd med det.
 
 

Win-Win!

Då ska vi se. Som ni har märkt bloggas det inte direkt flitigt. Det beror på att jag har börjat jobba. Yes box. Nytt jobb. Jag arbetar sedan den 3/1 som "affärschef" på ett bemannings/rekryteringsföretag här i Växjö.
 
Vad det innebär exakt får jag nog ta och återkomma om. Då jag är helt snurrig själv av all information/utbildning. Dock har jag kommit så pass långt att jag vet att det här verkligen är något för mig. Jag har så himla roligt om dagarna.
 
Nya grymma kollegor och arbetsuppgifter som gör att timmarna bara flyger förbi. Får jag säga det själv så är jag rätt grym också. Såklart.
 
De här första veckorna har min snälla snälla mamma bott hos oss och tagit hand om babyn (den store har varit heltid på förskolan). Men nu har pappan gått på föräldrarledighet (igår), gissa hur nöjd han är?! Han ska vara hemma tills i höst någon gång. Verkligen härligt för honom och kidsen. Plus att jag kan fokusera tusen på mitt nya. Win-win!
 
Here is me. På väg till jobbet. Kofta från -07. Slow fashion kallas det.

Jag Vill Stå!

Baby som vägrar att lära sig krypa. Han vill gå gå gå. Och stå. Men det kan han ju inte själv.
 
Då blir han arg. Oj så arg han kan bli. Den här babyn.
 

Tröttis

Min mys. 3-åring som promt skulle vara uppe och se Gladiatorerna.
 
Han hade inte räknat med att uppstigning at 07 och en hel dag på dagis satt sina spår. Snark
 

 
 
 

Aktiviteterna

Om ni undrar vad jag har gjort egentligen (förutom åkt olika fordon). Så har jag varit på konferens. Eller först i fredags var jag i Sthlm på utbildning (business school).
 
Sedan åkte vi, cirka 260 pers, det där chartrade nattåget upp till Luleå. För konferens, Dinner on ice och nattklubbande. Jag skippade dinnern på isen på grund av min hemska förkylning som vägrar att ge sig.
 
Me on train. Me med name tag. Samt hotellrummet.
 
Först var det lite kallt i kupén. Men det löste sig. Vy av Boden, som man tydligen måste åka via för att komma till Luleå. Samt nattklubbsbild.
 
Känner att det är osammanhängande och luddigt. Men orkar inte styra upp det bättre än såhär. Nu ska jag sova. I min säng. Bredvid min man.
 
 

På Resande Fot Så Att Säga

Idag har jag åkt. Olika saker. Närmare bestämt, en buss, ett flyg, tre (!!) olika tåg och lite bil på slutet. Man kan säga att jag har rest en del. Från Luleå och hem. Nätta 9 timmar.
 
9 timmar är ingenting mot fredagsens nattåg, som tog 15 timmar. Sinnes. men nu har jag åkt i en sovkupé också. Sov som en prinsessa. Men var vinglig resten av helgen.
 
Skönt att vara hemma. Även fast det har varit bra borta. Så är hemma alltid bäst.
 

Sjukstuga

Om ni undrar vad vi gör. Vi är sjuka. Sjukare än någonsin. Jag, Ronnie och Emilian har haft runt 39-40 graders feber i flera dagar. Lägg därtill tokhosta, halsont och allmän förkylning. Babyn har även han haft feber och varit allmänt låg. Som tur väl är. Så. Bor min mamma här hos oss. Utan henne vetetusan hur vi skulle ha klarat oss. Tack mamma!
 
Jag har i princip bara legat och feberyrat samt snytit mig och slukat halstabletter. Har man 40 graders feber då orkar min inte med så mycket mer. Värsta influensan någonsin. Herregud. Idag är vi någotsånär feberfria. Men matta. Och trötta. Och galet klara med allt vad sjukdom heter.
 
Härligt då, att jag, till i morgon 05.40 beställt en taxi. Till tåget 06.06 destination Sthlm. För utbildning. Följt av nattåg till Luleå (!!). Där det vankas konferens samt "Dinner on ice". Japp middag mitt ute på en is. Perfekt för en genomförkyld och megamatt morsa. Men det ska nog bli bra. Packar för fullt. Mest alvedon och näsdukar. Och kavajen förstås!

Och Så Levde Dom Lyckliga I Alla Sina Dagar

Sista avsnittet ever ever av "Gossip Girl" på TV idag. Mamman i extas. Skrek åt övrig familj att flytta på sig samt att de skulle vara tysta. Yeah right åt en 3-åring och en 7-månaders.
 
Men jag fick se. Vem som var Gossip. Och det var minsann ingen girl. Dock, slutet gott, allting happy ever after. 
 
Tur att jag har hittat en ny serie att följa. Kör "Downton Abbey" på löpande band. Påminner tyvärr förfärligt mycket om "Herrskap och tjänstefolk" som jag såg hemma i mitt flickrum. Men jag ska ge det en chans.

Sov Nu Snälla!

Det här är Adrian. Han är söt. Galet söt. Och galet störig. Om nätterna.
 
Han envisas med att vakna och kinka sig. Vad hände med sovahelanattenbabyn? Kom tillbaka!
 
 

Fyrtiokommasju

Vår Emilian är sjuk. Störtsjuk. Feber som tusan. 40,7 vid senaste kollen.
 
Han är inte sig själv. Plutten. Vi servar med dricka och flytande febernedsättande. Måtte han bli bättre snart.
 

Revansch!

Äntligen. Revansch. Eftersom jag tyckte att köttet på nyår blev sådär (typ misslyckat) var jag tvungen att ge mig på stek igen. Alltså. Idag, helstekt fläskkarré.
 
Vilken revansch sen. Godaste köttet jag gjort - ever. Tyvärr får ni bara take my word for it. Mannen känner ingen smak alls. Och storebarnet förkunnade att han inte kunde äta då han hade "ont i munnen". Trots det sitter han just precis just nu och trycker i sig lördagsgodis. Det var ju märkligt kan man tycka.
 
Här är min kära stek. Mumsig som fan. Självklart gjorde jag en magisk gräddsås på stekskyn. Samt serverade med broccoli och andra passande tillbehör.
 
 
 
 

Min Mini

Föregående inlägg och bild nedan. En mini. Nu en inte så mini längre. 7-månaderskoll på bvc. 9570g och 73cm.
 
As we speak sitter han och testar in voice. Den är hög, det kan vi konstatera. Baby Adrian.
 
 
 

At The Förlossning

På grund av försäkringskassanstrul (denna jäkla försäkringskassa) har jag suttit vid min mans gamla dator. Hittade ett gäng opublicerade förlossningsbilder.
 
Dem ska jag nog bespara er. Även om min 3-åring ville se bilder från när de öppnade mammas mage och tog ut lillebror genom det där lilla hålet. Som han så fint uttryckte det.
 
Här är i alla fall en styck minibror. Några timmar gammal. I vårt förlossningsrum (inte operationssalen). Jag är nog en smula omtöcknad. Iförd landstingets sjukt fula dress dessutom.
 
Man känner sig som typ ohotast i hela världen. Observera min högerhand, ett gäng kanyler vari de sprutade in morfin. Åh det var tider det. Morfin gillar man. I det läget.
 
Jag var tvungen att övertäcka mitt ûbertrötta face, för allas trevnad.

Rätt Svar Vinner

När jag ändå är inne på bilder av platser in the past. Vart är det här ifrån?
 

Måste Lära Mig Att Krypa Framåt!

Nu är julgranen förvisso nerpackad. Men då det begav sig. En liten mini A som var enormt sugen på att förstöra, i princip allt tingeltangel.
 
Men nu är det lyckligtvis så. Att han inte kan ta sig framåt. Bara bakåt. Till hans frustration, och mammans glädje (i alla fall i det här fallet).
 
 
 
Angående frisyren så vet jag icke vad som har hänt här. Men igår blåste jag med min hårtork på honom. Det var uppskattat.

Haganässkolan

Totally sick. Idag har jag varit på min gamla gymnasieskola. Som jag knappt besök sedan jag tog studenten.
 
Mycket hade ändrats. Men mycket var the same. Wierd känsla i alla fall. Jag är vuxen nu, det är då ett som är säkert.
 
Entrén såg ut som vanligt. Dock nya vägar som ledde till den
 
Mitt gamla skåp finns ej kvar. Nu är det någon slags lounge där.
 
Men vår kära B-korridor ser ut precis som jag kom ihåg den. Åh nostalgi!

Två Styck Sötnosar

Ja vad säger man. Mina två pluttisar. Sötaste!
 

New Years Eve

Jag har ju helt glömt bort. Det blev minsann en smula partyparty på nyår också. Mia, Fredde, Nike, Love och Hanne joinade. Det blandades drinkelidrinks för fulla muggar. Och playlists byttes ut (morr).
 
Tolvslaget skålades in och sedan for vi ut för att smälla raketer som tusan. Som det small. Lilla A sov sig dock igenom hela kvällen och natten, missade således allt.
 
Men vår store. Han höll ut. Var ute (med hörselskydd) och beundrade "rymdraketerna". Sedan slocknade han prick 01.00, som en slagen hjälte. Och bjöd på lååång sovmorgon.
 
 
 
Hörde jag skål? Love med mjölk i vinglas + piffigt nyårssugrör. Är det fest så är det!

At The Movie

Då var det gjort. Biopremiär för vår store. Om han gillade det? Yes box. Fast ärligt. Så gillade han nog mest faktumet att han fick en klubba + popcorn, på en söndagsförmiddag.
 
I alla fall var det en urmysig mamma-son aktivitet. Kan knappt fatta att han är så stor. Biomogen och liksom en stor person. Min fina Emilian.
 
Hm finns det godis här alltså?!
 
Härftigt mamma!
 
Först in! Vart ska vi sitta tro?!
 
Tänkt att jag fick en klubba. Och en plastkudde att sitta på!
 
Mums och tack mamma!
 

Mobilt

Kidsen i sina sängar. Skönt att ha dem back. De är så fina, mina änglar. Imorn blir det bio. För mamman och storebarnet. Hans första ever. Spännande.

Nu ser vi någon superhjältefilm som min man har valt. The Avengers. Trams. Nedan får ni mig, bland röda prickar och ljus. Enjoy!

Nej jag kunde inte låta bli att gå inte och redigera upp en smula. Gillar inte att mobillogga.

Sovmorgon

Att få sova precis så länge man vill. Tills man vaknar av sig själv. Fucking magiskt. Ligga kvar och läsa lite. Prata om drömmar, livet,  allt och inget.
 
Jag tar tillvara på dessa stunder och sparar dem i min inre skattkista (ehh). Så viktiga och underbara. Ger massor med energi och jag kunde inte vara lyckligare.
 
Sedan. Långfrulle framför brasan. Plus kika på en film och ätar left-over-candy hela förmiddagen. Häng i soffan.
 
Ja det är ju inte ELLE Interiör direkt. Men praktiskt.
 
Film på datorn. För att vi inte orkade gå upstairs. HAMILTON - Något med din dotter (?)
 
Plus en hel massa candy att svulla i oss.
 
 
 
 

GT And Candy

Jag fick en GT av min man efter vår middag. Den var tjusig men inte så god. Dock tillsammans med det kilot med smågodis som jag köpt, var den perfekt.
 
Mitt nya liv. Starts on Monday. I fall någon undrade.
 

Crazy Night Out!

Vi hade en urmysig middag i går kväll. Bara jag och min finaste man. Stars n´ Stripes. Sportbar förvisso. Men helt perfekt en fredagskväll utan kids.
 
Finaste R med menyn redo. De har riktigt mycket att välja emellan. 
 
Vitlöksbröd med aioli (sjukt god) till förrätt.
 
Jag åt någon hamburgare surf n´ turf-style. Helt ok, inget magic. Scampispettet var nog det bästa på hela tallriken. Chilibéan levde tyvärr inte upp till mina förväntningar. Men aiolin vill jag lobba för.
 
Ronnie åt entrecote som var bra på alla sätt och vis. Vi drack öl, jag alkoholfri, för helt ärligt, jag känner knappt ngon skillnad.
 
Lata som vi är, körde vi bil. Och var hemma runt 20.30. Hello crazy night out för småbarnsföräldrar! Men ack så trevligt.
 
 
 

Lyx

Värsta supermegalyxdagen. Min mamma har, efter att ha varit här i två dagar och passat kidsen. Nu tagit dem båda med sig hem till Älmhult.
 
Alltså en night av alone time för oss. Hur lyxigt är inte det?! Så vi ska på dejt minsann. I stan. Restaurangbesök bokat. Plus det kanske bästa av allt. Sovmorgon i morn.
 
Jag har dessutom hunnit med en lunch på PM idag. Två ätautetillfällen på en och samma dag. Herregud så flashigt för en trött förortsmorsa. Nu kör vi!
 
 

MAMMAMAMMAMAMMA!

Jepp. He can talk. Min baby kan säga Mamma mammamamma! Alltså hur sött. Och i morse låg han i sin säng och sa mamma pappa mammamamma.
 
Jag försökte såklart att få detta på film. Det gick sådär. Men in the end hör man lite i alla fall. Dock i verkligheten så är han mycket mycket bättre. Bebisar är inte så bra på att ta direktiv och prata på beställning om man säger så.
 
Såklart är jag glad, för det är urgulligt. Vad som däremot inte är urgulligt är när 3-åringen skriker "MAMMA" stup i kvarten, då får jag tokspel. Men än så länge. Sötbaby!
 
 

Like A Teenager

Men vad är det med vår sovbaby? Mamman hade planer på promenad och lekplatshäng. Icke. Babyn toksov mellan 11.00-14.30, treochenhalvtimme liksom!
 
Trots att jag kollade så han levde, flera gånger. Och trots att den store (som fick leka alone utomhus) for ut och in och smällde i dörrar, samt skrek "MAMMA" en miljon gånger. Och trots att han sov hela natten till typ 08.00.
 
Tröttmössan Adrian Ericsson!
 
 
 

Balck, Grey And Lace

Mamman i sin galautstyrsel. Eller kanske inte så mycket gala. Men jag kände mig fin. Det gjorde jag.
 

Dessert

Om en måltid inte avslutas med något chokladigt, då är det ingen riktig måltid. Tycker jag. Vilken tur att Emma hade gjort världens chokladigaste och smaskigaste tårta.
 
Önskar att jag hade tagit en bit och sparat, till senare förtäring, för den var fantastisk. Här serverad med både grädde och glass. Är det nyår så är det.
 
 
Samt bild på min stora. Som var lycklig, med ett nyårssugrör i sitt vatten.

Varmrätt och Finaste Killarna

Varmrätten var viltöksdoftande krämig potatisgratäng med chevré. Helstekt entrecote eller lax i ugn med chevrécreme (om man inte äter kött). Köpebéa. Det skulle ha varit sallad också, men vi kände att vi klarade oss bra ändå.
 
Dessutom gjorde jag en rödvinsreduktion from scratch. Med charlottenlök, vitlök,  och socker. Rött vin, marinad/köttsaft och balsamvinäger . Reducerade som tusan. Lite mer av allt. Silade (mycket viktigt moment), redde och blankade med smör. Och ja, den kanske inte var magisk. Men helt okey god och klarade alla rödvinssåstest.
 
Tyvärr blev alla bilder på varmrättsmaten oaptitliga. Bjuder därför på kvällens två minsta herrar. Och. Hm ja, man märker vem som har en fotogalen morsa. Han levererar smajl efter smajl vår lilla A.
 
 
 
 
 
Adrian med svart/vitt-tema, allt för att matcha inredningen. Och Waldemar i frack, så elegant och stilig. Pluttarna. Gosebebbar. Myskillarna.
 
 
 

Förrätt

Förrätten. Magisk. Lätt godaste soppa ever. Krämig kräftsoppa. Receptet finns här.  
 
Johan och jag styrde upp den så himla bra. Han kryddade den till perfektion, (cayennpeppar alltså) och jag, ja jag höll väl mest koll på vad som skulle i, och när.
 
Alla åt massor, kanske inte så smart med tanke på att vi hade två rätter till att ta oss igenom. Men mums. Jag åt den dessutom till frukost dagen efter. Att rekomendera!
 

Starters

Först ut under vår afton var snittar och välkomstdrink. Snittar som jag älskar, både att göra och att äta. Dock denna gång, extremt simpla, men tjusiga.
 
Grossini (vitlök/persilja) med boursin (vitlöksostens king) och tomat. Crustader med skagen (ej hemmagjord) samt tunnbrödrullar med bredbar ost (taco) och salami/pepparsalami och vegetariska med tomat. Oliver on top.
 
Ja det var alles. Men såå himla gott till vår drink. Som var Absolut Pear med Schweppes Pear/Lime. Ett måste, tru it. Slurp.
 
 
 
 
Fina Johan och Emma.
 
 

Lite Av Vår Afton

Gott Nytt År. Önskar jag Er alla. Vi hade en härlig afton med magiska inslag av olika slag.
 
Nedan, liten inblick. Återkommer med detaljer further on.
 
 
 
 
 
Må 2013 bli ett år att minnas. I positiv bemärkelse!
 

RSS 2.0