Fan Vad Dyrt Det Är Med Löparskor

Total distance denna vecka 36,31km. Av PW:s. Minsann alltså, inte illa. Treochenhalv mil. Plus alla turer fram och tillbaka till förskolan. Så några kilometer till. Jag är nöjd. Mina lår är stela. Och jag har skavsår mellan tårna.
 
Det sista gjorde att jag i lördags (inte så smart en regnig lönelördag) tog med alla mina killar till diverse sportaffärer för inköp av nya skor. Så medans jag gjorde fotanalys och sprang på rullband (in the store) fick pappan styra upp två vilda kids. Som inte ville sitta i vagn/blev bajsnödig mitt i. Förresten. Note to alla som ska göra fotanalys. Man står på en spegelbox som fotar underifrån. Alltså - bär ej kjol. Just saying.
 
Har tyvärr inga bilder från detta event. Tur är väl det. Då min snälla man sa att jag såg ut som Phoebe när jag sprang där på rullbandet i affären. Thanks min man. I stället får ni bild på en fotbollsmatch jag gick förbi under dagens walk.
 
Antar att dess tjejer var ungefär 12-16 år (apsvårt att se alltså). De gjorde alla misstag man kan göra på en fotbollsplan. Och var riktigt riktigt dåliga. Precis like me på den tiden det begav sig.
 
Frisparkssituation.

Fredagsmys För Fan

Fredagens afton. Båda kidsen. I sina sängar. Och sover 20.20. Herregud vilket fredagsmys för mamman och pappan. Som sitter med vin, varsin dator och urdålig fredags-tv-underhållning.
 
Mysigt kan man tycka. Dock kändes det väl halvbra inledningsvis. Då min man såg ut såhär nästan exakt hela tacomysmiddagen. Efter att han själv ätit klart vill säga. Men nu har vi lämnat det bakom oss och jag är glad igen.
 
 
Storebarnet såg ut såhär. Innan hälften av hans tacos hamnade på golvet.
 

Baksidan

Här är då baksidan. Bokstavligt talat. Baksidan med att vara mamman. Som får styra upp våta regnkläder fulla med grus. Och stövlar leriga som tusan.
 
 
Jag orkade inte riktigt idag. Utan hyste in allt i tvättstugan. Hoppas att det är pappan som klär på honom nästa gång.
 
 

Fredagsaktivitet

Ledig fredag. Tar mina grabbar på långpromme. Växlande molninghet/regnskurar. Men vi bryr oss inte. Utan kör lekplatshäng också. Plus springtävlingar på fotbollsplanen.
 
Vad har hänt med mamman? Detta känns icke som jag. Ganska nice förändring tycker storebarnet. Som inte bryr sig så mycket om regn. Men efter X antal skurar så tittade solen faktiskt fram. Mamman mycket nöjd. Och mycket nöjd med 8,5km promme också.
 
 
 
 
 

When We Looking Like This

Message to pappan. "We miss you". Mamman har samma min. Emilian har olika.

 
 
 
Love
 

Tur Att Jag Inte Blev Modell - Eller Fotograf!

Helvete vad svårt det är att få till en normal bild. Hur gör folk?!
Stike a pose liksom. babyn ser mest besvärad ut. Och ganska obekväm. Han har brorsans avlagda kläder. I storlek 68/74. Stor baby minsann.

Emilian Målar Märkligt Märke

Jag vet inte vad 3-åringar brukar rita. Men är ganska säker på att det här inte hör till vanligheterna. Emilian målar till pappan.
 
 

FoodShopping

Hela lilla familjen storhandlar. Kaos var det inte, men i slutet närapå. Då tyckte mini att han hade suttit alldeles för läng i den där kundvagnsbebisstolen. Och storebarnet tyckte att han hade förtjänat glass och lördagsgodis. Samt att krypa in under själva kassan var en bra idé.
 
Pappan tyckte nog att själva betalningen var mest jobbig. För den fick han stå för. Mamman dock nöjd. Fick bärhjälp och nu är kyl och frys fulla. Love it.

 
 
 
Ja ni ser ju. Han ser arg ut. Plutten. Som i natt sov hela natten i sin säng (mamman fick dock hoppa upp och ploppa i natt cirka 7 gånger, but still.) Sedan sov han då mamman och Mia PW:ade i 1½ timme. Och nu sover han igen. Tröttmössan.

10 Märkliga Fakta Om Mig (16dårå)

Tio saker ni inte visste om mig. Eller så vet ni dem. Om inte annat så vet ni nu. Hur intressant vet jag inte, ganska ointressant I guess. Men. Nu kör vi.
 
1 - Jag dricker aldrig ur glas och koppar. Det finns alltid lite te/vatten kvar i alla. Min man stör ihjäl sig. För det står halvfulla glas och muggar lite överrallt i vårt hem.
 
2 - Jag läser mina böcker om och om igen. Vänninan av D.Rudberg har jag nog läst över 100 gånger, utan att överdriva.
 
3 - Jag ser fram emot att laga mat, varje dag. Och älskar att handla på Ica. Vill helst gå där själv och strosa länge.
 
4 - Jag hatar att vara den som "tar hand om allting" typ plocka in/hänga upp blöta kläder, tvätta bort fläckar, plockar upp gammalt fika ur Emilians ryggsäck, plocka undan vattenfärger och kladd. Det var sådant som jag alltid lämnade till mamma. Och nu är jag själv mamma och det faller på min lott. Blä!
 
5 - Helst av allt skulle jag vilja jobba som författare. Sitta och skriva hemma och styra över mig egen tid.
 
6 - Jag är rätt lat som person och vill att allting ska vara så bekvämt som möjligt (inga news direkt).
 
7 - Jag hatar filmjölk och vill helst inte att vi ska ha det i kylskåpet ens. Ryser av tanken på lukten och konsistensen. Min familj får mackor till frukost.
 
8 - Jag stör ihjäl mig på folk som har en mängd olika bestick i sina lådor. Får panik om jag ska duka hos dem och inget passar ihop. Tänker på det varje gång jag tömmer vår diskmaskin. Älskar våra bestick, de är av samma sort allihop.
 
9 - Jag avundas min man, som är sjukt ambitiös med vad han än tar sig för. Jag själv är mest haffsig och otålig och gör allting halvbra.
 
10 - Jag älskar mitt förortshemmamammaliv och skulle inte för allt i världen byta bort det mot singelistantjoochtjimmliv.
 
11 - Jag tycker inte att det är jättekul att leka med min son och hans bilar. Eller jag tycker att det är skittråkigt egentligen.
 
12 - Jag tycker att mina barn är de sötaste som finns. På allvar så finns det (i min värld) inga sötare barn. Stört.
 
13 - Jag blir alltid så sjukt nöjd med mina egna bedrifter. Även om jag gör något kasst så intalar jag mig att det var ganska bra ändå.
 
14 - Rosa är den finaste färgen jag vet. (Är jag 9 år eller?)
 
15 - Jag hatar alla fönsterkuvert som kommer på posten. De är vidriga och helst av allt skulle jag vilja skita i att öppna dem.
 
16 - Jag blev ordentligt skrämd av min pappa när jag var liten och tror på allvar att det är orsaken till att jag inte kan se på skräckfilm eller läsa deckare.
 
Hm det blev visst 16 saker av bara farten. Så kan det gå.

Med Paljetter Minsann

Man kan köpa mössa på HMs barnavdelning. Dock får man räkna med att girls på Emilians förskola kan ha densamma.
 
 
På den sista bilden skulle jag egentligen visa mina ögonfransar (det gick ju sådär). Har i några veckor använt ett ögonfransserum som heter Lashtoniic. Och yes box, de har växt.
 
Även om min man hävdar att jag alltid har haft så här långa fransar (har jag absolut inte). De nedre fransarna har också de växt en massa, på bilden har jag dock ingen mascara på dem, därför syns det inte så bra. Men rekomenderar ja!

Rockar Rester

Jag är inte jättebra på så särskilt många saker. Jag är ganska bra på mycket liksom. Men en sak som jag äger på är - att hitta på nya maträtter av rester och att ta tillvara på slattar i kylskåpet. Kind of skills to have va?!
 
Idag hittade jag två stekta karréskivor från i fredags. Dessa skivade jag och lade ovanpå ett lager av broccoli i en smörad form. En skvätt grädde, lite creme fraiche och philiadelphiaost tillsammans med sky från karrén, kalvfond och soya blev sås. Som jag lyxade till med ett par rejäla nävar riven ost.
 
Detta östes över broccoli och kött. På med mer riven ost. Pizzaost med cheddar från frysen. In i ugnen, typ 45 minuter, då jag väntade på min man, som aldrig kom. Hur som helst. Supergott. Två tummar upp från både mig och honom (som fick äta något avsvalnad gratäng).
 
 
Hm ja, matfotograf är nog inte ett framtida yrke för mig. Men det var riktigt oväntat gott. Eller kanske inte så himla oväntat egentligen. Då jag rockar rester fett.

Hanne Döps

I lördags var vi på dop. Det har blivit en hel del sådana för familjen. Våra vänner ynglar av sig. Här döps lilla Hanne Maria.
 
 
 
 
Emilian och Love hade lite svårt att sitta still. Och lite svårt att låta bli att pilla på allting. Värst var dock att det promt skulle putta på (slå till i rumpan) någon kyrkogubbe som stod och övervakade ceremonin. Men till vårt försvar - det var Love som började, och han är inte vårt barn.
 
 
 
 

Smaskens!

Bara en kaka till. Vår Emil-Smil är då en gottegris. Här hos mormor och morfar. I slips. Suktande efter chokladbollar. Tappade räkningen på hur många han åt. Men jag, jag åt ingen.
 

I Will Be Popular

Att hoppa studsmatta måste vara bland det roligaste som finns. Speciellt en i modell större. Mamman hade gärna hoppat en stund hon med. Men nu blev det inte så (tyvärr).
 
Emilian och David hoppar. Samtidigt som de sjunger/skrålar Popular och Manboy. Tur att grannarna är vana. Och ja, David har sockar på händerna. Han hittade väl inga vantar helt enkelt.
 
 

Baby Who?

Alltså idag var det lite kusligt. Vem är min bebis. Adrian har Emilians gamla fleeceoverall och är en kopia av sin storebror. Mamman slungades tre år tillbaka i tiden. Eller? Vem är det nu som ligger i vagnen?
 
Hur som helst verkade han gilla overallen. Han sov som en stock under vår enochenhalvtimmes-PW och sedan tvåochenhalvtimme till. Och nu sover han igen. I sin overall. Ute i vagnen.
 
Pay no attention till den osminkade mamman som ser ut som en tolvåring. Och här hittade jag förresten bilder på Emilian i samma overall. Och en björmössa. Den måste jag genast leta fram.
Konstigt gult ljus på de bilderna, Då jag fotade oss i en garderob. Fast nu ser jag - de är inte alls speciellt lika. Klädseln som förvirrar.
 
 
 

Yes En Giraff

Just det. Mini fick fina presenter idag. Från pappans jobb. Tack för dem, mycket uppskattade. Här har han fått fatt i Giraffen. Som piper. Jippi sa babyn.
 
 

Och ja, han har jacka på inomhus. Det var panik när vi kom hem från vår playdate. Den store var akut hungrig så mamman fick kasta sig in och styra upp spagetti och köttfärssås. Rekordsnabbt.

Jag Kör Bilen

Idag har jag och killarna varit hos David och lekt. Vad som var mest populärt? Bilen. Of course.
 
 
 
 
Det är viktigt med bilbälte. Och ytterkläder (mammorna tyckte så i alla fall). Plus, att kolla motorn är ett måste. Om David fick köra? Icke - min Emilian är en bossig kompis. Tur att David kan köra alla dagar och när som helst annars.

Snark

Jag tror att vår lille sover lite mycket. Han hinner liksom inte vara vaken och lära sig saker. Han kanske kommer efter i utvecklingen. Plutten. Nu sover han, igen.
 
Här ligger han. Och mamman försöker få honom att utvecklas. Typ ta saker och lek med. Det går sådär. Han blir arg och sedan somnar han.
 
 
Snarkbabyn.
 

Braided

Min man sitter och jobbar i afton. Han noterar att jag helt plötsligt smattrar av en rad foton i spegeln bakom honom. Han undrar en smula konfunderat vad jag pysslar med. 
 
Fotar min frisyr såklart. Allt för er. Äntligen fick jag till en slags inbakad luggfläta som jag var nöjd med. Fint va?! Sådant som jag gör en söndagskväll. När min stora sover, och min lilla roar sig alone.
 
 
 
 

Och Han Är Min

Hörde jag tjockis? Adrian den gosigaste gosbabyn - som har hur många mysig "veck" som helst. Mamman älskart. Babygos. Kan man aldrig få för mycket av.
 
 
Tjockisgosegubben.

Vår Stora Kille ♥

Hallå eller. Hur snygg får man va? Emilian-Smilian redo för dop. I ny skjorta och slips.
 
 
 
 
 
 
Och eftersom att han är en liten linslus får ni en mängd foton. Min fina unge. Som endast var en smula crazy under dopandet. Annars skötte han sig urbra. Tackar vi för.

Mitt Vuxna Jag

När det vankas propra tillställningar. Typ dop och konfirmationsliknande event. Då plockar jag fram mina gamla NH-kläder.
 
Som jag inte gillar alls egentligen. Men kände mig ganska fin idag. Som en vuxen kvinna. Med två barn och 20 deniers strumpbyxor. (Extremt omatchande bakgrund, men hann liksom inte med att tapetsera om.)
 
 
      
Rebel rebel - svart nagellack.

A&W

Adrian med sin polare Waldemar. Det är synd att säga att de lekte med varandra. Men de såg varandra i alla fall. Annars så var de rätt osynkade. Min baby är ju en sovbaby så han sov bort värdefull playtime. Och när han väl var vaken, ja då sov Waldemar. Typ.
 
Men mammorna hann att umgås i alla fall. Vi åt torsk i gratäng med räkor i syrlig sås. Och fikade på godiskakor. Emilian-Smilian var även han hemma. Han blev dock rätt uttråkad av mammornas pratpratprat.
 
 
Det syns då rakt inte. Men Adrian är hela 3 veckor äldre. Men kommer förmodligen att always vara en bra bit kortare.

Friday I´m In Love

Ibland slår tanken mig, herregud jag är en mamma - till två! Jag som inte ens "gillar" barn liksom. Och jaaa, det är okey att inte "gilla" barn. Så länge man tycker om sina egna. Och det gör jag-  a lot.
 
Och såklart tycker jag om barnen i vår omgivning och sådär, men ni fattar. Jag är inte överdrivet "barnkär" som det så fint heter. Hur som helst. Det är hemskt enkelt att tycka om mina smår. Speciellt när de en regnig fredagsförmiddag ser ut såhär.
 
En kikar på bolibompa och skrattar. En ligger och kollar youtube-klipp på Eric Saade. I och för sig har jag nu hört Manboy och Popular nonstop i en och en halv timme. Men vad gör det. Jag får läsa tidningen och dricka te helt ifred. Och snart får vi besök av Emma och lille Waldemar. Så himla mys.
 
 
 
 
 
 
Mina fina pojkar. Nu sover den ena och den andra leker på sitt rum. Lugnt för mamman (än så länge).

Baby Och Ben

Me and my baby på väg till dagens babymassage.

Egentligen skulle jag visa mina nya fina strumpbyxor. Men så blev det ett bildkollage med baby i stället.  Nedan syns strumporna i alla fall. Skönt det så ni inte missar något.
 

MultitaskMorsa

Man vet att man lever då man efter en aphektisk dag. Finner sig själv sittande vid barnbordet hemma. Bebis (sitter i babysittern) matas med flaska med ena handen. 3-åring matas med köttbullar och potatis med den andra handen.  Det måste vara rättvist.

 Maten (bådas) har paniklagats under skrik och gnäll från bebis. Samt gnäll, kläng och bus från 3-åring. Jag är numera en mästare på att speedskala potatis och snabbkoka gräddsås. Kanske så att jag borde vara med i det där kockprogrammet som går ut på att göra saker snabbt.
 
Multitasking is dessutom my middle name. Då jag plockade ur och sedan i diskmaskinen under de här röda minutrarna som potatis kokades, köttbullar stektes och sås gjordes. Nu är i alla fall barnen mätta. Och jag totalt slut. Har landat i soffan. Choklad skulle vara nice, men jag orkar fan inte resa på mig.
 
 

Pysselbok Från BabyBell

Om man köper två nät med baby bells på vårt Ica. Ja då får man en pysselbok. Som var mycket populär hos min treåring. Nästan lika intressant som ostarna i sig.
 
Sedan sysselsatten han sig själv. I en lång stund. Så mamman kunde powernapa på soffan medans lillebror sov som en stock i sin säng. Tokgillar vi.

Eh Why?

"Mamma jag har glasögonen på så jag inte ska få allt damm i ögonen"
 
Ehh hur dammigt har vi det egentligen? Varför känner vår 3-åring att han måste damma av kaminen? Och vart hittade han de där märkliga brillorna?
 

 

 


Den Store Var Också Han Intresserad

Måste tipsa om Baby Einstein. Program för bebisar, (och större barn). Från 3 månader. Sök på Baby Einstein Beethoven på youtube. Om ni har en baby vill säga. Eller om ni inte har, och bara vill kolla lite bebisprogram.
 
Min bebis satt i alla fall som klistrad i typ 15 minuter. 15 härliga egentidsminuter för mamman. Eller jag har ganska många egenminuter om dagarna. Då min baby sover en hel del samt roar sig alone - a lot. Men ändå.
 

Runda? - Not So Much

Mina alldeles första egenrullade, egengjorda, from scratch, made by me-köttbullar (och några hamburgare). Om de såg ut som i receptet. Nopp inte ett dugg. (Alltås jag har gjort biffar och sånt förut, men aldrig köttbullar)
 
Men de smakade kanon. Ni får take my word for it, då ingen av killarna fick smaka. Inte ens Emilian som hjälpte till och rullade (eller vad det nu var han gjorde). Men i morgon, då blir det brakmiddag med gräddsås och grejer. Ser vi fram emot.
 
 

Här Har Ni Oss

Nu har han lärt sig. Vart man ska titta.
 
Det verkar snarare vara mamman som har problem. Men här är vi i alla fall. Me and my baby boy!

Tigern Åker Vagn

Nej vi (mamman) kan inte få nog av bebis i tigerdräkt. Vill typ äta upp honom hela tiden. Mums!
 

 
 
Finaste lillebror. Som i morse hängde på mamman. 8km PW, innan pappan ens hade slagit upp sina blå. Och fina storebror som snällt kollade bolibompa under tiden.
 
Shit vad jag är ute och ränner. Prommar som en tok. Springer, joggar och har mig. Drygt 3mil denna veckan. Har jag blivit ett så kallat promenadmonster?!

Tack Eller?!

Jag kanske ska säga tack till min man. Som tog med barnvagnen med Emilian i (sittdelen) till golfbanan. Så jag och lillebror inte kom någonstans i det fina eftermiddagsvädret. Inte ens babybjörnen hade vi, den låg under vagnen.
 
 Nu fick jag ju tid till att plocka i ordning allsköns prylar som ligger överrallt, dammsuga, damma och tvätta. Samt sortera ut lillebrors alla urvuxna kläder och städa i badrummet. Angenämt att komma hem till. Plus färdiglagad mat. Ganska smart pappa. Kanske fanns det en baktanke med det hela alltså?!
 
Jag hann i och för sig också med att se några avsnitt av Gossip Girl samt att fota mig själv. Här ser ni det resultatet.
 
 
Rätt nöjd husmor.
 

Things You Do With Kids

Precis. Saker man gör på lördagar. Med barn. Man frilufsar sig. Idag blev det korvgrillning vid en mysig rastplats. Mindre mysigt att det blåste typ storm. Men vi höll ut och hade det riktigt trevligt. 
 
Love och Emilian springer mot grillplatsen. Jag har dagen till ära tagit på mig min mest diskreta och skogsiga outfit to blend in, in the forest liksom. Väl framme på vår mycket mysiga grillplats.
 
Det grillades pinnbröd, bullens varmkorv och marshmallows. Samt åts en hel del godis. Det är ju lördag.
 
Min man verkar förtjust i just pinnbröd. Lilla A var klarvaken the whole time. Vilket resulterade i att han sedan sov i dryga tre timmar.
 
Slutsats: Mycket trevlig eftermiddag som jag tror att alla, stora som små, uppskattade. Dock bör mamman nästa gång ta på mer kläder, så hon inte behöver ligga under dubbla täcken i flera timmar efteråt.

Grrrrr - Du Väcker Tigern I Mig!

Good Morning Grrrr på er alla. Adrian showar i sin tigerdräkt. Om mamman älskar den? Dum fråga. I love it. Äntligen passar den. Mini A - sötaste tigern ever!
 
 
 
 
 
Som vanligt kunde jag inte hålla mig och bara publicera en bild.Tack faster C med familj för den urfina tigeroutfiten.

Ögontrubbel

Igår var då ingen rolig dag. Den började i och för sig bra. Med utflykt för E och babymassage för A. Men där någonstans på utflykten, i skogen, kom det en pinne farandes. In i ögat på min Emilian. Fick akut fara och hämta hem en otröstlig son. Som trots glass, godis, hallon, alvedon och bacon (i den ordningen) inte blev bättre.
 
Så under grabbarnas eftermiddagslur fick jag (efter att pratat med v-centralen) slita upp dem, stuva in dem i bilen och fara till ögonmottagningen på sjukan. Sådär populärt. Och sådär populärt att få vänta i väntrum (med mycket bra barnhörna dock) i över en timme.
 
Inte lätt att bygga tågbana med en hand. Och lillebror verkar också ha ont i ögonen. 
 
Lagom tills att det var vår tur. Båda killarna ledsna och ilskna. Inte helt lätt för mamman, eller tant doktorn att undersöka en tokvrålande 3-åring. Samtidigt som det finns en tokvrålande 3-månaders i samma rum. Phu.
 
Till slut kunde det konstateras att det fanns en liten rispa på hornhinnan. Inget direkt farligt, självläkande med vila och en bra ögonsalva. Att droppa i den där salvan tog sedan mamman och sjöterskan X antal minuter, under vilda protester och skrik. Lägg därtill skrik från babyn at the same time. Jag är matt än.
 
Båda skrek och grät sedan genom hela sjukan, till apoteket och tillbaka. Inte förrän E fick välja vad han ville i kiosken blev det lite lugn och ro. Han valde för övrigt två kinderägg. Ett till sig själv och ett till pappan (?). Fast väl hemma var visst båda äggen till honom själv.
 
Men han var duktig. Det var han. Sötaste lilla Emilian.







Mini Me

Sitter och funderar på om det är to much med turkosa strassörhängen då jag ska på återkoll på sjukhuset idag.
 
Försökte ta en bild. Men de syntes så dåligt. Så nu publicerar jag miniframes i stället. Med svart bakgrund. I know det ser odd ut. Men nu orkar jag inte ändra.
 
 
 
 
 
 

God Em

God morgon tänkte jag säga med den här bilden. Nu är det eftermiddag. Och regn. Men i morse. Sol och vackra omgivningar, då lillebror och jag tog vår dagliga PW. Eller han sover och jag går.
 
Idag gick vi längsmed någon slags gräddhylla. Hujedamig vilja fina megahus med pooler och torn och sjötomter och det är ju själva fan att vi inte bor i något av dem. Nej vi bor i ett litet brunt renoveringsobjekt till hus. Men jag är inte bitter, det är jag inte.
 
Min man sa i förrgår att vi inte kommer att bo här för alltid. Och I trust my man. Kom just på att jag har en oskrapad trisslott i plånboken. Alltså kanske vi är miljonärer redan nu. Man vet aldrig. Plötsligt händer det.
 
Vad jag lyssnade på? Filip och Fredriks podcast(-er). Har ni inte lyssnat. Gör det. They are very funny.

My Bumbo

Lillebror har fått en ny stol. Bumbo is in the house. Och ja det ser ut som han gillar den. Men det gör han inte. Inte så värst i alla fall.
 
Som en gul stor potta tyckte storebror att den såg ut som. Han måste ha glömt, att han själv hade en likadan. En grön, på den tiden det begav sig. Som han för övrigt älskade.
 


 
 
 
 

Känns Tokbra Såhär I Efterhand

Extremt dålig bild. Men måste illustrera. Familjen trött och sur kommer hem från barngympan. Alla är griniga och tokhungriga. Pappan vill ha pizza. Det rings från bilen. Mamman beställer. Till pappan och barnet. Sitter med pizzorna i knät. Det doftar ljuvligt. Bär in dem.
 
Och sticker sedan direkt ut och springer. Herregud - jag är i chock än. Sedan åt jag blomkålsmos liksom. Och jag som har sämst karaktär ever. Undrens tid är ännu ej förbi. Här ser ni mig, Emilian och Pizzorna.
 
 
Jag vet verkligen inte vad jag höll på med när jag tog bilderna. Men sedan sprang jag. Som en tok - 5,73km.

Round And Round

Hörde jag någon säga - rund ansiktsform? Lilla A exemplifierar.
 

 

Trött gosse som nu stoppats i säng. Och förhoppningsvis sover sött. Så mamman kan kolla på GossipGirl. Medans den store kollar youtube-klipp på olika bilar. Igår såg mamman SnowWhite and the Huntsman. Den behöver ni inte lägga tid på.

Sorgens Dag

Jag börjar mer och mer inse att den här idén (som blev till verklighet) att klippa av mig håret var jävligt idiotisk. Känner mig skallig och trivs inte alls i kort hår. Som en tant ser jag ut. Blä. Det lägger sordin på den här redan överjävliga dagen. Som jag redan nu önskar vore slut.
 
Hittills har den (dagen) bjudit på. Mögliga blåbär (där det liksom börjat växa mossa i möglet). Sur tvätt i tumlaren. Nerkissade säng -(ar). Nerkissat babygym. Skrik, panik och bråk med liten 3-åring. Skrik, panik och bråk med liten 3-månaders. Medmycketmycketmera.
 
Och för att toppa det hela - har vi en bussresa, ett BVC-besök, innehållande två sprutor, en gympatimme och en löptur kvar av dagen. Orkar inte ens tänka på allt som kan gå galet under dessa aktiviteter. Vill lägga mig ner och typ dö en smula.
 

Jo men allt ser bra ut efter en dust i picasa redigeringsprogram.
 
Äver om jag ler - ser jag sorg i mina ögon. Sorg över mitt avklippta hår.
 
Jag hoppas att ni förstår ironi och kan läsa mellan raderna. Och just det ja - det blev en liten lugg också. Som är ivägen typ hela tiden.
 

Dagens Tips

Då kör vi ett dagens tips. Om du ska göra boeuf bourguignon på älg. Se då till att du har grytbitar av älg. När de påsar med kött, som jag tog upp i gårkväll,  (för att tinas), skulle brynas. Då var det ingen älg.Snopet. För. Där stod jag med en jäkla massa lövbiff i stället.
 
Jaha vad göra? Jag sket i att det var lövbiff och körde på ändå. Först kändes det sådär. Men efter typ 3½-timmes kokande - med kärlek, så blev det riktigt bra. Eller nej, det blev såklart tokbra. Såsen är to die for och man kan äta bara den, med sked, om man finge.
Jaaaa okey - jag åt tre sådana här portioner. Blomkålsmos till ( i brist på potatis som nog hade varit godare).

Mer Av Vår Dag

Efter hänget gick vissa till golfbanan för att testslå med sin nya tvåtusentvåhudrakronorsklubba. Vissa andra gick hem och gjorde middag.
 
Till den serverades det vunnet rödvin. Trots att ingen av oss dricker rödvin. Helstekt fläskytterfilé. Grönsaker och vitlökssås. Barnet satt vid barnbord och åt korv och makaroner. Hans bästa mat och förstahandsval every day.
 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll alla!

Lördagshäng

Jag vet inte hur intressant det är. Men vår dag. Eftermiddagshäng på golfrundan med Mia, Fredde, Nike och lilla Hanne. Fruktsallad med glass (för vissa) och massa pratpratprat som Emilian uttryckte det.
 
Kanske det bästa av alla lördagshäng. Med goda vänner. Våra barn och vårt liv liksom. Vad mer kan man någonsin vilja ha?!
 
 
Adrian tyckte dock att pratet var så pass ointressant att han tog sig en tupplur. Såg mys ut. Trots att mamman varit extremt utvilad men en hel natts sömn i bagaget. 22-07, det tackar vi för.
 
 
 
 

Det Är Ju Själva Faaaan!

Alltså vad är det här. Jag hänger hela dagarna med mini A. Alltså borde jag vara den första som får vara med om alla hans framsteg.
 
Icke. Skrattat har han ju till exempel bara gjort inför pappan liksom. Och vad händer idag? Jo, fyra (!!) gånger har han rullat sig själv, från mage till rygg. Fyra gånger - när mamman var och klippte sig. Som jag gör en gång om året typ. Attans!
 
Som tur väl är fick jag med mig en ny tröja från stan. En stickad med öppen rygg. Gillar den så pass mycket att den väger upp missad rullning. Nästan.
 







I Did It!

Tada. Jag har fucking klippt mig. Hade för tusan hår som gick ner till midjan. Det är nu ett minne blott. Min frisör blev en aningen förvånad att jag verkligen ville klippa så mycket. Förvånad och glad. Äntligen liksom!
 
What do you think? Nice eller? Känner mig skallig, men vänjer mig väl snart I hope.
 



 


Hm jag ser nu att det kanske inte direkt är kort-kort. Men för mig är det galet.

Fredagsmys

Varje dag frågar Emilian vilken dag det är. Och är det då antingen fredag eller lördag, då tjoar han som tusan. Och vrålar fredagsmys/lördagsgodis. Han är en snaskråtta vår Emilian-Smilian.
 
Snart ska jag bege mig mot Ica för inhandling av fredagsmyset. Jag kan strosa länge länge på mitt favorit Ica Kvantum Norremark. Pappan kommer att föreslå medtagande av vild 3-åring. Jag kommer att, artigt men bestämt, avböja och rusa iväg fort som tusan. Tänk att det har gått så långt - att det är lyxigt att handla på Ica, själv, en fredagskväll.
 
Slänger in tre bilder. På - förlängesedan. Första gången Emilian satt i kundvagn. På just Ica Kvantum Norremark.

Väska Anyone?

Fick ett ryck. Rensade lite i garderoben. Fann en massa väskor. Säljer dem nu på säljsite. De som Emilian inte snabbt lade beslag på vill säga.
 


Säljer väskor. Bra skick. 50kr/st. Finns i Sandsbro.
 
1 - Balenciaga kopia köpt i kina
2 - Gucci kopia köpt i kina
3 - Påsväska från HM
4 - Guldig partyväska från kina
5 - Dior kopia köpt i kina
6 - Kuvertväska från HM (aldrig använd prislapp kvar)
 
Så om någon e sugen - let me know!
 

3 Månader

Idag blir vårt lilla hela 3 månader. Tiden rusar. Han är världens finaste och mysigaste, utom när han knorrar på nätterna. Det gillar vi inte.
 
Annars så hänger han mest med på allt. Tycker om att snacka och sjunga - högt. Han gillar att titta på sina mobiler över skötbordet och i sängen. Han tycker om babysittern och sitt babygym, där han motionerar varje dag. Han äter rejält med mat och växer så det knakar. Tjockisen.
 
Han är en ljuvlig bebis och vi älskar honom galet mycket. Storebror är väldigt förtjust i honom och vill pussas och kramas jämt. Gosebabyn som han kallas. Vår lilla A. Bästa babyn ever.
 
Här ser han superrolig ut. Med en orkidé som växer upp ur skallen.

Ja Jag Blev Bra I Alla Fall

Fick blodad tand och körde ännu lite mer phototime, med bara babyn idag. Det gick sådär. Babyn fattade inte alls att han skulle kolla på en dator (tog med webcamen). Han ville mest kolla runt på allt annat.
 
Till slut gav jag upp och for på babymassage. Det gillade han lite mer. Eller okey han kissade lite på sin mamma och  "pratade" en massa under tiden. Trots att det var avslappnande regnskogsljud i bakgrunden.
 
Som synes, stört att få babyn att kolla rakt fram. Men jag lyckades, med mig själv. Every time.

Sötnötar

Ibland får man skjuts hem ifrån dagis. Av en tjej. Söta Alice. Till slut blev det dock för jobbigt. Och de fick byta plats. Gulligt som tusan.
 
Mindre gulligt. Emilians avgrundsvrål och illtjut då han insåg att Alice inte kunde följa med oss hem just idag.
 
 
 
 

♥ In the kitchen

De finaste jag har

Photoshoot i köket. Cooming soon för nationell publicering. Stay tuned.

Lilla A Med Sin Bästa

Ja lillebror kan ju inte vara sämre. Här är han med sin bästa kompis. Hanne som han nästan träffar varje dag. Om de leker tillsammans? Nja inte direkt. Men de kommunicerar, det gör de.
 
Eller det tror vi, jag och Mia, deras hoppfulla morsor. Adrian var nog ärligt talat mest intresserad av den rosa mobilen. Och Hanne, tja hon var inte så road alls av manligt sällskap. Men det kommer väl.
 
 
 
 

Jag Och Min Bästa Kompis

Emilian med sin bästis. På förskolan. Ibland så inte ens personal ser vem som är vem. Slående lika. Emilian och Alexander. Märkligt att de dessutom råkar (vanligt förekommande) ha lika/liknande kläder på sig.
 
Varför de står med armarna utåt? Verkligen ingen aning. Och de ser ju inte direkt glada ut. Men det var de. Jag lovar lovar.
 
 

Tur Att De Är Så Söta

Pappan fick nog tre timmars sömn inatt. Mamman landade på fem. Som sagt - ni utan kids, sov för fan, sov.
 
Därför är det halvkul när nu mamman försöker sno åt sig en nap i soffan, att den store tvungen ska spela ultrahårt och megahögt på sin trumma, samt sjunga bockarna bruse (är det ens en sång?) i falsett till. Vi bor i ett mycket litet och lyhört hus.
 
Babyn kontrar med knorr blandat med glädjetjut. Med betoning på tjut. Även det i någon slags falsett. Hur pappan har det at work vetefan. Men han kanske har anammat kollegans metod. Tio minuter on the floor. Snoring.
 
 
 
Men söta är dom. Såhär i efterhand är de alltid det. Mina killar.

I had The Time Of My Life!

Niclas har en hang-up på Dirty Dancing (min tolkning) då han promt skulle lyssna på låtar från Soundtracket. Det måste vara dessa toner som inspirerade till följande övning.
 
 
Kom igen Baby!
 
I will catch you!
 
Redo?!
 
Woops en aning snett!
 
Yes, håll i - håll i för fan!
 
Fuck vi ramlar ur!
 
Try again!
 
Tada!
 
Feel it liksom - nöjd Nike!

Föräldraraktiviteter

Så var man igång igen. Föräldraraktiviteter. Här mammagrupp på bvc. Babymassage på schemat. Herregud alltså, ärligt, jag vet inte om jag pallar med en vända till. Men I will do it. För min baby, som loved it.
 
Likaså tokgillade han babysång på öppna förskolan. Mamman tokgillade tyvärr inte alls utan kände mest - neeeej inte ännu mer av den här jävla skiten (sorry för brutalt ordval). Mest jobbigt att det var samma ramsor och sånger som för tre år sedan. Exakt samma. Och de var liksom inte ens bra då.
 
Jaja jag kommer att ta mig iväg. Ibland. För babyns skull. Men idag blev det PW i skogen i stället. Samtidigt som jag fick ett underbart besked. Det tokgillade jag!
 

Ja först sov han typ halva tiden min Adrian. Så jag fick massera på en docka. Det var ganska mycket folk.
Lära-känna-övning. Välj tre bilder som symboliserar dig och din familj. Jamie Oliver - jag älskar som bekant att laga mat. Solig strand - min man älskar sommaren och solen. En Volvo - ja har ni träffat min äldsta så vet ni why.
 

Kräftskiva 2012

Förra året såg det ut såhär. Och såhär och såhär. Och lite såhär och såhär och såhär. Och till slut såhär.
 
I år tänkte vi tona ner det en smula. I och med att tre bebisar anlänt och deltog. Om det blev nertonat. Icke. Men det började relativt lugnt och stilla. Eller kanske inte direkt lugnt och stilla, men mer sansat i alla fall.
 
Min fina dukning som jag lagt en hel eftermiddag på. Typ.
 
Den goda maten. Västerbottenpaj. Räk/chilipaj och soltorkade tomater/fetaost/broccolipaj. Focacciabröd. Kex diverse ostar och skagenfyllda krustader med mera. Bästa - hemmagjord aioli. (Recept: köp majonäs, pressa ner vitlök - klart!)
 
Finaste vänner + bebbar, och stilleben av dryck/snacks.
 
Någonstans efter det här började det sedan att skena.
 

To be continued....










Lycklig

Lycka. Att komma i sina skinny-jeans efter en graviditet.
 


Samt att den gröna lurviga jackan med öron i stl 68 numera passar babyn. Dubbellycka.
 

RSS 2.0