Ljus Var Det Här

Övrig familj kanske kände att jag went en smula crazy med ljus ikväll. 20 levade tända. Varmt som tusan. Men stämningsfullt. Och fint.
 
 
Plus ljusgardin, ljusslingor i barnrummet och en stjärna i fönstret. Som hittills är det enda jag fått upp ur julpyntskartongen. Men mer ska det bli. Mamman gillar ljus. Helgens aktivitet bokad.
 
 
 
 
Ljus i vårt hus.
 
 
 
 

"Flåt Mamma"

This is why you dont bring vilda 3-åringar till IcaMaxi. Suck och dubbelsuck. Trots att jag 1 miljon gånger, inom cirka tio minuter, sa -  "rör ingenting".
 
Jag uppträdde sedan vuxet och meddelade personal om att min unge krossat lite burkar. Sedan tog jag beslutet att vi skulle avlägsna oss illa kvickt.
 
 
 
 

Bebispolare

Lilla A var idag på babyträff. Det är så himla mysigt. Dock lite trist att jag alltid måste snabba mig därifrån, då den store ska hämtas på förskolan (och idag skulle jag handla brallor innan också). Alternativt ta med den store. Som då länsar kakfat och far runt som en vilde.
 
I alla fall. På mitt initiativ. Gruppfoto. Mammorna skrattade och stojade så till den milda grad. Att Adrian blev helt förskräckt och började stortjuta. Men några härliga bilder fick jag minsann. Pluttisarna.
 
 
 
Ja alltså det är inte helt lätt att fota bebisar. Men söta va?!
Från vänster - Juni, Valerie, Hanne, Adrian, Alma, Elvis och Inez..
Jag dör vilka godingar.
 
Hittade dessutom bild ifrån när Emilian satt like this med sina bebispolare (som nu alla är 3-åringar då). Det är från 2009-12-07 alltså är Adrian nästan exakt lika gammal idag som Emilian var på bilden.

E Eller A

 
Hm ser att det är ganska lätt att skilja dem åt. Men nu har jag ju ansträngt mig och letat upp bild/tagit bild. Men tycker ni att de är lika? Och är de lika oss?
 
 

Badnymf Nr 2 ♥

Min stora i badet. Precis lika gosig som min lilla. 
 
 
 
 
 

Nybadad Baby - Det Gosigaste Som Finns ♥

Låter rubriken tala för sig själv.
 
 
 
 
Min baby A -

Klorindags

Det sista jag sa till honom i morse. "Spill nu inte soppa (det är alltid soppa på torsdagar) på din vita tröja".
 
Note to alla föräldrar. Barn och vitt är aldrig en bra kombination.

Alltid Hungriga

Appropå det där med mat. Vågra grabbar. Äter oss snart ur huset. Bävar inför tonåren. Alla vet ju att tonårskillar äter som tusan. Lägg därtill ett gäng polare och vi kommer att bli ruinerade.
 
Jag är redan orolig då vår stora kan äta hur mycket som helst. Frukost som en normalstor man. Frukt. Lunch. Mellis. Frukt igen. Middag. Ofta två gånger, först vid fyratiden och sedan igen då vi äter. Vår lilla äter gröt som en tok. Och nu även mat då. Plus ersättning och fruktpuréer.
 
Såklart är jag glad att de äter. Men vart ska det här sluta. Jag tycker att jag storhandlar jämt. Alla våra pengar hamnar på Ica. Och som sagt, de lär ju inte käka mindre framöver. Snarare tokmycket mer. Hjälp!
 
 
Ge mig din clementine - NU!
 
 

Mera Mat Mamma

Då var det dags. Att göra egen barnmat till babyn. Idag blev det potatis, morot, falukorv och krossade tomater. Kokade de tre första ingredienserna, länge.
 
Blandade i lite överblivna krossade tomater och sparade lite kokvatten. Mixa som tusan. Mixa lite till, babyn vill ha det helt puréigt. Tada!
 
Först skeptiskt då det var annan konsistens än i vanlig köpeburkar (6mån). Men sedan åt han. Och som han åt.
 
Jag hade tänkt att det var två portioner i en burk. Inte då. Min glupska baby käkade upp precis alltihop. Därefter hamnade han nog i matkoma och sov i två timmar.
 
 
Mums mamma. You rock! - Hm ja det där sista la jag till helt själv. Men han såg ut som att han tänkte det.
 

Mein Gott Hur Fint?!

Landskapsfotografering is so my thing. Hallå eller hur nice?! Morgonens promme. Hivade ut mina kids redan vid åttasnåret. Pappan yrvaket undrande om vad vi höll på med i ottan.
 
Efter att ha halverat barnaskaran via förskolan begav vi oss iväg. Mamman och mini. Som tyvärr inte kände att sova var direkt kul. Alltså eran av liggdel är från och med nu över. Suck.
 
7km senare och vilka vyer. Dags för barnmatsmaking. Får se hur väl det tas emot.
 
 
 
 
Nu kanske ni känner att andra vinklar vore en idé. Ja men precis så känner jag också.
 
 
 
 

Emilian Såklart

Posera det kan han. Min son. Arv månne? I lördags kväll. Innan vi gick tvärsöver gatan och hade lördagstrivsel med våra grannar.
 
Spegel spegel på väggen där. Säg mig vem som coolast av alla är.
 
 
 

BabySnack

Hej. Babyn här. Suck och stön att man ska behöva sitta här och vänta. Som ett fån. I en fånig lurvig jacka. Med öron. Hallå, öron. Vemfan har bestämt att bebiskläder ska ha öron. Jag dör. Give me a break.
 
Annars då? Jodåsåatt. Jag trilskas en del på nätterna. Dock inatt. Sov jag stenhår mellan 19:15 och 05:50. Inte ett pip. Men tror ni de va glada vid 05:50? Icke! Lär er att gå och sova i tid vettja. Då är man pigg 05:50, det lovar jag. Tjing i från mig!
 
 
 
 

Julen Är Typ Här

Det är tur att mina kids. Har den bästa mormorn ever. I går kom hon farandes för en heldag med dem. Plus hade hemmagjord (något annat alternativ finns inte) pepparkaksdeg med sig.
 
Så redan klockan 09.30 var pepparkaksbaket i full gång på Hedvägen 3. Det doftade gudomligt juligt. Och nu har vi pepparkakor fram till påska. Eller fram till helgen i alla fall.
 
 
 
 
 

 

Matlagat

Jag vet inte vad andra gör då de får tid över. Men jag. Jag lagar mat. I eftermiddags blev det både köttfärssås och lax i ugn.
 
Perfekt för matlådor och hungrigt barn. Som såklart skulle äta middag direkt. Trots att klockan bara är tre. Och japp, jag har tända ljus runtikring all the time. Och nej, jag har inga gröna fingrar som synes i bakgrunden. 
 

Jkpg Bara Sådär

Annorlunda dag för mamman. Roadtrip till Jkpg. Helt alone. Strålande tider. Och en räk-/kycklingsallad på det.
 
Vuxet som tusan att luncha själv. Hade aldrig gått för sig, för tio år sedan. I´m a grown up now.
 
 

Julskyltning Med En Huligan

Julskyltning. Vi anlände redan vid 13-tiden. Vilket nog var en hit då regnet vräker ner nu i kväll. Visserligen var det inte särskilt stämningsfullt. Men några tomtar fick vi träffa på i alla fall. Eller inte lillebror. Han sov exakt hela tiden.
 
Tyvärr är vår store son lite av en huligan på stan. Man kan inte släppa honom obevakad en enda sekund. Plötsligt i en skobutik. Går han fram och ska hälsa lite på en skyltdocka (rycka den i armen och skrika hej hej hej). Och vips ramlar dennes hand av. Tjong i golvet.
 
Med tanke på i vilken bransch jag har arbetat så vet jag exakt hur störigt detta är för personalen. Därför drog jag mig diskret så långt bort ifrån spektaklet som möjligt och låtsades som att det där inte alls var mitt barn.
 
 
Här hälsar han på en sjungande tomte. Som nog var lite läskig. Han ville absolut inte gå närmre än såhär.
 
 

Hårresande

Jag vet inte riktigt vad som har hänt här. Men det är min son. På Biltema. Today.
 
 
 
Och vad gör han nu då? Ska han hoppa in i bakluckan?! Inte säskilt förvånad mamma.

SpontanMiddag

Spontanlördagsmiddag and drinks hos grannarna. Absolut bästa. Förutom DryMartini, vitt vin, Bacardi och pizzabuffé.
 
Att bo tvärs över gatan och således kunna vandra hem helt problemfritt. Klockan 23. Att natten sedan inte varit direkt problemfri är en annan femma.
 

Olika Saker Av Njutning

Det gör nästan inget att min man är flera timmar på golfbanan (på en lördag). Och jag stör mig inte jättemycket på att jag själv är hemma och tvättar, plockar, diskar, dammar, och städar en massa under tiden.
 
Jag är inte heller "sur" för att han tog bilen och således lämnade oss strandade i huset (förutom vagn att tillgå). Jag bryr mig inte så jättemycket om att jag alone styrt upp både frukost och lunch till båda barnen samt matat och plockat undan efter dem.
 
För när allt det där är gjort. Och. Mini sover sin eftermiddagslur. Den store kollar barnprogram på tv. Då. Då kan jag kasta mig i soffan. Och se på hur många avsnitt av Desperate Housewives jag vill (eller vilken serie det nu är som jag fått dille på) utan att någon påpekar det eller stör sig. Samt smyga till mig lite choklad ur mitt förråd. Med gott samvete.
 
Orkade inte ta en ny bild så ni får den här gamla godingen. Tjing ifrån soffan!
 
 

Inte På Riktigt

Eftersom att jag var så ruskigt pigg. Ner och hämta vaken baby. Så pappan fick sova ut. Mat till mina små och sedan.
 
Ut i regnet. PW med liten baby. 7km avklarade. Fantastiskt skönt. Erkänner att jag låter äckligt hurtig och klämkäck. Skönt att ni vet att jag absolut inte är det. Egentligen.
 
 
 
 
Regntunga skyar. Och en halv mamma in sight. Men härligt ändå.
 
 

Nästan För Bra

Bästa morgonen på mycket länge. Efter en underbart mysig fredag. Med fredagsmys. Plockmiddag (grillad kyckling, ostar, kex, paté, grönsaker, salami, och julmust såklart) som I love. Barn i säng innan 20.00 så att vi kunde höra exakt alla frågor i "På spåret", som tyvärr var sjukt svåra. Och sedan lite godis på det.
 
Min tur att sova i gästsäng, utan baby. Endast en 3-åring som kom tassande mitt i natten. Alltså vaknade jag pigg och utvilad. Först av alla. Plus extra mysig att sedan kunna ligga kvar och gosa med sömnig 3-åring, som i och för sig ganska snabbt förvandlas till pigg och vild 3-åring.
 
 
God Morgon!
 

Nej Babyn Det Gör Det Inte

Nu kan du inte gnälla mamma. I natt sov jag ändå till 03.30 innan jag krävde förflyttning. Och sedan lät/knorrade/gruffade jag bara en gång i timmen fram till 07.30.
 
Ja det måste väl räknas som bra nattsömn och sovmorgon. NOT!
 

Den Som Spar Hon Har

Idag var återigen en sån där proper dag. Hittade långt in i garderoben. En ganska (skitfin faktiskt) snygg jacka/kappa. Flera år gammal från BZR. Typ oandvänd. Perfekt ju.
 
Ser nu att det kom med en gummigiraff i bakgrunden. Det dra liksom ner det propra men jag rockade ändå. Såklart.
 

Ser Ni?

Om man tittar riktigt noga på den här extremt suddiga bilden. Någonstans i röran.
 
Två filurer som jag tycker väldigt mycket om. Mina finingar.
 
 

Lite Matematik Bara Sådär

Vad är 20% av 250?
 Vad är 5 miljoner X 12?
Om en person arbetar 176 timmar/månad och har 100:- i timmen, vad har han för månadslön då?
 
Be aware people. Dessa frågor kan oväntat dyka upp. När ni minst anar det. Vid tillfällen då ni absolut inte är beredda. Men behåll lugnet, och ja, man får räkna lite på fingrarna.

Torsdag Em

Trevligt. Spontanbesök efter förskolan. Söta Alva och übersöta lillasyster Ally (som tyvärr inte kom med på bild) samt pappa Pär.
 
Det stojades runt och alla käkade falukorv som aldrig förr. Bästa. Emilian ska få leka hos Alva i morgon. Utan sin mamma och pappa. Stora barn nu.
 
 
Japp. Barnen får se på tv när de äter. Så lever vi.

Bra Tänkt!

Envis 3-åring äter. Varför han håller en sax i ena handen?
 
"Jo mamma, för att om det kommer några tjuvar, då kan jag klippa dom".
 

Wanna Trade Morning?!

Härligt att vakna minst en gång i timmen, under hela natten. Underbart att tvingas gå upp 06.00 med ilsken baby. Perfekt att sedan tjata sig irriterad på en disträ 3-åring, om frukost, kläder och tandborstning.
 
Fantastiskt att babyn sedan blir trött och ilsk igen. Innan vi fått på alla ytterkläder, som aldrig ligger där de ska, och kommit ut. Till fantastiskt väder - snålblåst och regn.
 
Visst låter det som en rolig start på dagen?! I alla fall blev det bättre då Mia och Hanne hakade på långpromme. Med styrkeövningar för lår, rumpa och armar. Kommer att kännas för en otränad mamma som mig.
 
Blev sedan en mysig långfrukost med min man (som är hemma idag). Tyvärr förpestades den något av att en viss partiledare, (örk och tvi, sicken orm) gästade Malou i Efter tio.
 
 

Hemmarullat Is The Shit

Ikväll var vi bortbjudna till Fredrik, Mia, Love och Hanne. Det bjöds på egenrullade köttbullar. Pasta och en mycket trevlig salsa. 
 
Very nice. Och köttbullarna - to die for. Riktigt riktigt gott och fantastiskt trevligt. En liten lillördag bara sådär. Som dessutom inleddes med starkglögg och julmusik. Första för i år.
 
Jag menar, hur gott ser inte det här ut. Dock kan jag inte berätta exakt hur många köttbullar jag åt. Tappade liksom räkningen efter ett tag.

Today

Idag har det varit en sån här dag. Business och propert. Kind of nice.
 

Spegel Spegel På Väggen Där

På H&M med 3-åring. Det första han ser är sneakers för kids. Han kastar sig ner på golvet och tjatet börjar. Surmamman säger nej och nej och nej.
 
Då kommer de fram två äldre män, och erbjuder sig att betala, och menar att jag inte ska vara så snål. Ehhhh whaaaaaat!! Dock med glimten i ögat, but still. Väldigt konstigt. Och varför hängde de på barnavdelningen. Utan barn?!
 
Jaja får iväg ungen från skorna. Men en spindelmannentröja ska han promt ha. Och prova i provrummet. För så gör ju mamman. Alltså. In och mekka av alla ytterkläder, vantar och crap. På med tröjan och spegla sig i tusen vinklar (undra var han har fått det beteendet ifrån?).
 
Sedan ska han absolut ha sin gamla tröja - bakochfram, så att stjärnorna syns. Okey säger den trötta mamman och hoppas att jackan ska dölja, But icke. Den ska vara uppkäppt och han ska meddela alla inne på H&M, kunder som personal. Att han fått en ny tröja men att han gillar den gamla ändå.
 
 
Jodåsåatt det där med spegelmin vet han.

Varsågoda!

Det känns som att min son har haft ett finger med i spelet. Hela avdelningen Kaninen, på förskolan Skogsleken, har gemensamt ritat en megateckning.
 
Uppsatt i matsalen. Och vilka ha de tillägnat den till? Tre av min sons största favoriter. Hoppas att de (som lever) känner sig hedrade.
 
 

Träning Zu Hause

Igår afton. Efter att den lille varit på en timmes gympa. Då var det dags för hemmaträning.
 
Varför han har svarta fingervantar och dunväst på sig är oklart. Men förmodligen har det att göra med Eric Saade.
 
Kom igen.
 
Åh hej.
 
Ta i då.
 
Tada! Sit ups on pappa.
 
Raka armar, ner med rumpan.
 
Böj på armarna. Denna övning är lite svår för en 3-åring. Men han kämpade på.

Sopbilsdilemma

När jag är ute och pw:ar då vill jag såklart att babyn ska sova. Hela tiden. Han har nämligen blivit så pass stor att när han vaknar i vagnen, då vill han inte ligga ner, utan komma upp. Annars blir det gnäll. Och det gillas inte. 
 
Därför undviker jag att gå förbi skolor/förskolor då barn kan skrika väldigt högt så babyn vaknar. Jag undviker grusvägar med stora stenar/djupa hålor där babyn  skumpar för mycket. Jag går omvägar runt vägarbeten/lövblåsare/hus som renoveras och byggarbetsplatser. Jag går inte heller längsmed tungt trafikerade vägar där långtradare dundrar förbi. Ni fattar.
 
Idag var det perfekt väder. 6 plusgrader. Inget regn. Bra vind. Mätt baby. Ny podcast i lurarna. Pigg mamma. Alla förutsättningar för en underbar långpromme med djupt sovande baby.
 
Då dyker det upp en jävla sopbil framför oss. Jag hade lyckats parera den en gång genom att avvakta och gå runt ett kvarter. Men plötsligt är den mitt framför mig. Vänder jag, kommer den inom snar framtid också att vända då vi går på återvändsgata med endast cyckelväg i slutet. Alltså får jag prommender förbi och hoppas på det bästa.
 
Men såklart. Klarvaken baby. Suck. Blev en lite kortare promme än jag hade hoppats på. Plus sur baby som inte var utvilad då vi kom hem. Lika med jobbig period då mamman vill duscha och fixa sig, medans babyn kinkar. Nu sover han dock igen. Helt otajmat och inte alls enligt schemat. Blame the fucking sopbil för min uppfuckade dag. Morr. Och vad långt det här blev då.
 
Sopbil in sight.
 
Babyn sover.
 
Babyn vaken. Och sur.
 
 

Kakbuffé DeLux

Idag tog jag båda mina killar och for till Prebendevägen för häng med mammor och bebbar. Josse dukade upp en helt makalös kakbuffé med tårta, kladdkakemuffins med grädde, hallongrottor, och "kakklubbor" (som var ballerinakakor mixade med philadelphia, rullade till bollar, doppade i mörk choklad, strösslade och serverade på klubbpinnar).
 
Om min 3-åring var in heaven? Oh yes. Och om han åt? Oh yes. Men jag har slutat att skämmas och lät honom trycka tre kakklubbor, tårta och kladdkaka. Nej han åt inte så mycket lunch sedan nej. Och nej vi brukar inte ha denna standard på våra fikaträffar. Det var leftovers från deras dop i helgen.
 
Tyvärr glömde jag telefonen i bilen och fotade således noll. Trist I know. Men ni får imagine it all by yourself.
 

Jag Vill Inte Sova Sa Jag!

Först fick vi babyn att sova i vettig tid. Då hade vi endast en vild 3-åring att tampas med. När han äntligen behagar att lägga sig.
 
Ja då vaknar babyn. Och är sur. Happy lördag på Hedvägen. Nedan alltså. supersur baby som absolut inte vill sova.
 
 
Här ser ni dessutom. Hur man kan använda en Bumbo-stol. Som fotstöd. Tips från småbarnspappan.

Söndag

Söndag. Då bjuder mamman på lasagne. Mycket uppskattat av alla inblandade. Och. Medans den stod i ugnen. Ett varv med dammsugaren. Herregud en sån mamma jag har förvandlats till.
 
I och för sig fick jag ett par timmars alone-shopping på förmiddagen. Lyx att kunna prova tre olika gånger. I samma butik. Vem hade kunnat tro att man någonsin skulle känna så?!

Serveras med fetaost, tomat, gurka och vitkål (vår nya craving).
 
Mums mamma och kan jag få mer tack. Hm och ja, det är en ölburk i bakgrunden. Från vår vilda lördagskväll.
 
 
 
 

Upp Med Händerna

Det är bäst att vi passar oss. Då vi har en liten pirat här hemma. Med svärd (från Astrid Lindgrens Värld).
 
 
 
 
Hårbandet är i och för sig mammans. Blått i siden med vita prickar och rosett baktill. Precis som pirater har det.

Otroligt Lättskrämd

Jag hatar att bli skrämd. Är extremt rädd för allting. I alla situationer. Kan inte se skräckfilm eller ens läsa deckare. Camilla Läckberg-böcker ger mig mardrömmar i veckor. Stieg Larsson tiologin fick mig att tvinga Ronnie att sova med alla lampor tända och hålla om mig trots att det var varmt som satan. Ja ni fattar.
 
Idag var min man iväg på förmiddagen. Jag och kidsen hängde hemma. Adrian sov nästan hela tiden och Emilian snodde runt som vanligt. Vid ett tillfälle var vi alla tre i badrummet. Adrian låg på skötbordet och jollrade åt sin fisk-mobil. Emilian tjatade hål i huvudet på mig. Och jag plattade håret typ.
 
Från ingenstans hoppar då pappan fram i dörröppningen och säger "och vad gör ni?". Alltså han skrek inte eller sa buuu ens. Men. Jag blir på allvar så rädd att jag vrålar högt rakt ut. Grabbar tag i min 3-årings arm och liksom ska dra honom framför mig, som skydd, trycker jättehårt. Höjer plattången som vapen. Samtidigt som jag med all min kraft får pressa tillbaka tårarna för att inte brista ut i storgråt och skrämma min 3-åring mer än jag redan gör. Är det vettigt beteende?! Va? När ska jag bli vuxen?
 
Och ja just det. Såhär kan det se ut när man lämnar sin dator obevakad i fem sekunder. Be aware.
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsbestyr

Nej att ge sin 3-åring marängsviss klockan 19 en fredagskväll är inte att föredra. Om man inte vill ha en sockerchockad duracellkanin som far runt likt en virvelvind på speed. Sova fanns sedan inte med på kartan alls tyvärr. Smart där mamman, verkligen.
 
Mamman hoppade svissen men lyxade med vin och ett gäng tryfflar. När sedan pappan föreslog att jag skulle sova i gästrummet på ovanvåningen var lyckan total. Weeeiiihooo. En hel natt utan att bli väckt. Tänkte jag. Ack så fel jag hade.
 
Tassande upp för trappan kom en styck 3-åring. Alltså har vi legat och bråkat om täcket och knuffats hela natten. Men säkerligen sovit bättre pappan, som fick dela rum med knorrande/arg baby. Nu är vi i alla fall vakna, vissa på bättre humör än andra. Redo för lördag.
 
Ja vinet var visst slut när bilden togs, men erkänn smart att äta tryfflar med olivpinne. De kladdar ju så förbannat annars. Dagens tips från igår.

Outside

Jo men visst tog vi oss ut en runda idag. I regn. Såklart. Men vad gör väl det. När man kan gunga högt som tusan. Mamman älskar att gunga. Putta fart på sin son - not so much.
 
Den store euforisk. Den lille smått uttråkad och inte alls imponerad. Det blev således en kort utesession. Får bli långpromme i morn i stället. Har varit dålig med pw:s på sista tiden. Skärpning.
 

SovaHelaNattenBabyn

Det kanske ha gett lite resultat. Att kämpa gentemot babyn nattetid. Inatt sov han minsann från 19.15 till 06.35. I egen säng. Utan att jag har behövt att gå upp en endaste gång.
 
Sadly somnade jag inte förrän strax innan midnatt.  Men tänk om jag somnat i vanlig tid around 22. Det hade blivit mer än sju timmars sömn i ett streck. En hel natt.  Alltså. Babyn sover hela nätter.
 
Från och med nu. För nu hoppas jag att han förstår. This is the way to do it.
 
 
Bjuder på suddiga web cam-bilder. Visst ser det ut som att babyn blåser iväg en slängkyss mot sin storebror?! Visst!
 

Men De Ser Ut Som Små Änglar I Alla Fall

Mina små änglar. Som dock inte har varit så änglalika tonight. Nu sover de i alla fall (hoppas jag). 
 
Jag kastar mig i soffan. Ett helt avsnitt av "Halvåtta hos mig". Utan avbrott för olika bestyr med barn/barn som skriker så man inte hör. Fucking amazing.
 
Kan ju säga som såhär. Text till alla tv-program är nästan ett måste. Då man sällan hör eller ens kan hänga med annars. Jag har blivit expert på att se på tv utan ljud med textning. Tragiskt men sant.
 

FÖRTJUSTANDE!

"När pappa kommer hem, då kommer han att bli förtjustande över mina fina naglar. Tror du inte det mamma?"
 
Hrm, ärligt talat så tror jag kanske inte att pappan blir så förtjustande alls. Men mamman och Emilian love it. Pilla med lacken, välja färger, måla. Och se så fint det blev. Alldeles förtjustande!
 
 
 
 

MiniMonster

Jo men visst. Han verkar söt. Och rar. Men om natten. Förvandlas han. Till ett litet monster. Ett "jagskahållaminmammavaken"-monster.
 
Mamman i sin tur försöker få det lilla monstret att vänja sig av med att äta om nätterna. Med blandat resultat. Så denna veckan har pappan fått flytta upp till gästrummet (för att över huvud taget få någon sömn alls). Skönt för honom.
 
Storebarnet har som tur väl är hållit sig i sin säng. Alltså bara mamman och minimonstret som tampas i mörkret. Dock har vi nog (hoppas hoppas) kommit förbi att han måste ha mat. Nu ska han bara sluta upp med att vakna stup i kvarten.
 
 
 
 
 
Jaaa han är adorable. Dagtid.
 
 

Såå Spännande

Det där jag skrev om att det inte skulle bli spännande på Twilight BD Part II. Det tar jag tillbaka. Det var sjukt spännande, så spännande att jag till och med fick spänningshuvudvärk av allt som var såååå spännande.
 
Dock var jag inte värst i salongen. Någon med väldig inlevelse skrek neeeej och kastade sig mot bioduken ett flertal gånger. Det var galet. Det var också galet - synd om småtjejerna som inte fick komma in, pga 15-års gränsen. Och således började stortjuta i foajén. Ganske underhållande.
 
Vad som inte var så underhållande däremot var den dansgrupp som hade något slags perfomance innan filmen. Eh va? Jag försökte fota för er skull, men det gick ännu sämre, än vad de var. Sorry för det. Men. Se filmen. För guds skull. Eller läs alla 4 böckerna. Och se sedan alla 5 filmerna. Okey?!
 

BD Part II

Gaaaaahhh ikväll är det äntligen äntligen dags. Sista Twilight filmen. Jag dör vad spännande. Eller inte så himla spännande egentligen, då jag läst böckerna flera gånger.
 
Men ändå. Jag längtar. Biomys, klockan 18, småbarnsmorsornas chans till lite glamour i vardagen. Dock, är det nog jag, och en hel massa fjortisar. Snacka om att dra upp medelåldern avsevärt. Fast vem bryr sig. Äntligen lite Edward i mitt liv igen.
 
Jag kommer ihåg när Cissi och jag såg förra filmen. För ett år sedan. Satan vad tiden går fort. Då kändes det som en evighet tills idag. Men nu är vi här. Tokladdade. Nu kör vi en vampyrdos. Ska bara rota fram lite tonårskläder så jag smälter in. Och inte ser ut som den 30-åriga förortsmorsa jag är.

Stay At Home Mom

Bästa med att vara föräldrarledig. Man kan lufsa runt i morgonrock och med handduksturban på skallen.
 
Klockan 12 en tisdag (igår). Då babyn sover och den store är på förskolan. Jag njuter som en tok.
 
 
 
 
 

Annorlunda Morgonrutin

Igår var det banan i flygande fläng. Idag. Frukost på pressbyrån. Grillad korv utan bröd. Verkligen annorlunda. Milda Matilda vilken vecka.
 
Sedan möte på banken. Mini skötte sig exemplariskt. Och nu är han stolt ägare till lite konton och sånt därnt. Vuxet.
 

Hej Hanne!

Riktig hemmamysdag. Levande ljus och stämningsfull musik. Eller mest 1D och Eric Saade. Men i alla fall. Mia och Hanne på spontanbesök dessutom. Gillar vi.
 
Även om bebbarna var lite otajmade med sovande så hann de ses och inspektera varandra en liten stund. Adrian mycket imponerad av Hannes alla förehavanden. Duktig liten flicka.
 
Hej kompis!
 
Och hej storebrorsan!
 
 
 
 

B For Breakfast

Det är inte okey. Att vakna 08.45. När storebarnet ska vara på förskolan 08.30. Alltså stress, stress, stress i morse.
 
Jag orkade inte riktigt med att fixa frukost så han fick en banan, i näven, on the way. Till mitt försvar. De äter lunch skittidigt.
 
 
Suddigt blev det också, men inte helt enkelt att fota i farten. Mini var dessutom sur och ville inte alls ligga i vagn. Han var ju pigg.
 
 
 

Upplagt För Kaos

Ibland ställer logistiken till vardagen, eller ibland så ställer pappans jobb till vardagen. Så. Igår fick mamman alltså, helt alone, ta med båda killarna på den stores gympa. Wild.
 
Men det gick över förväntan. Den lille hängde i sele på magen och den store? Ja, han hängde och slängde mest överallt. Men mamman var lugn och over all - we did good.
 
 
 
 
 
 

Jag Och Min Bror

Storebror och lillebror. Så himla härligt. Att ha en brorsa liksom. 
 

Strass Och Döskallar

 Mina finaste örhängen ever. Love them (RBS). Men anväder dem sällan. Då förskolelämning-/hämtning, lekplats och hemmamys inte direkt är rätta forum.
 
Igår var det ju firande, därav anledning. Yes. Ser nu att de inte syns alls så jättebra. Men skit samma, för nu måste jag sticka.
 
 

  
 

God Morgon

God morgon. Lugnet före stormen. Mina killar. Ritar och roar sig själva. Kan mamman månne få dricka sitt te innan det blir kallt, för en gångs skull?
 
 
 
Snart blir det babyträff på BVC. Den store får haka på. Party time för mamman att rocka runt båda killarna och samtidigt lyssna på info om smakportioner. Hej hopp.

Fars Dag

Trevlig fars dag på er. Mina barns far fick gummistövlar (som var för små) och fingervantar för pekskärm. Biltema is the shit vad gäller pappapresenter.
 
 
Jag och lillebror. Before avfärd mot metropolen Älmhult. Tema svart. Först ville han vara med. Sedan ville han kolla ner. Jag klarade att se the same ut på båda bilderna. Eller egentligen på alla sjutton, som jag tog.
 

Saturday Night

Lördags evening. Två utvilade föräldrar. Den ena fick sova till kvart i 12. Den andra fick också sova till kvart i 12, efter att ha varit uppe mellan 07.30 och 09.30 i och för sig. Petitesser. I alla fall sjukt nice att vara utsövd.
 
Dinner. Med efterrätt. Sedan film och en massa snacks. Bebis kände på sig att det var lite festligt och ville vara upp till långt efter bedtime. Men vad gör väl det?! På en lördag får man.
 
Japp jag drack vin.
 
Då ser man ut såhär.
 
Flottmiddag. Som var sjukt god.
 
Mintchokladmousse med skitsura bär. Inte så gott alls tyvärr.
 

Listen To Me

Det konstigaste. Står i kön på ICA. Hör att det är skränig musik som liksom tar över ICAs högtalarmusik. Noterar att det inte slutar. Betalar. Tar mina varor. Går mot utgången, fortfarande någon slags musik som stör. Kanske någons ringsignal?
 
Kommer ut på bullrig parkering. Hör inget mer. Men då jag ska låsa upp och hoppa in i bilen hörs det högt och tydligt. Från min väska. "Å Mickey att du inte fattar vad du får, jag vill att du ska stanna varenda gång du går...HEY MICKEY"
 
Fattar fortfarande inte riktigt. Sätter mig i bilen och musiken fortsätter. Från min väska. Får upp telefonen som på något sätt, låst upp sig själv, tagit sig in på Itunes (där jag har alla låtar från Sabinas möhippeskiva) och startat Carola. Ehhh va?! Kan det ens hända. Och vad är oddsen.
 
Alltså har jag gått runt på ICA och spelat Carola? Hur normalt liksom. Suck och såklart. Thats me. Trevlig lördag. Vi laddar med julmust, pepparkakor, chips och godis. Till middag sedan. Karréskivor, rösti och bea. Hur gott? Tur att min man tränar i detta nu. Då kvällens kaloriintag inte kommer att vara nådigt. Tjing!

Mig Själv To Blame

Det har ju varit en del gnäll på mig, över brist på sömn. Men man kanske då skulle lägga ner att, varje kväll, ligga och kolla olika youtubeklipp (jaaa på 1D) i stället för att sova.
 
Likaså vore det ju smart att försöka vila då bebis sover förmiddag (nu i 2 timmar) i stället för att kolla på dåliga amerikanska tv-serier. Man väljer ju själv. Alltså slut på tragg om sömnbrist.
 
Liten baby strax innan sovstund. Lugnt idag, då storebror är hos mormor&morfar. Toklugnt.

I Prefer My Dad

Visst är det typisk. Bebis har kinkat och varit missnöjd i över en timme. Mamman har vyssat, burit, gosat och vaggat. Inget har hjälpt. Till slut hystes han ner i sängen. Gallskrik.
 
Så kommer pappan hem. Tar upp en solstråle som absolut inte vill sova. Nej. Utan bebis gurglar sött och tokhoppar nu i sin hoppgunga. Point taken babyn. Daddy is more fun.
 
Men här var han glad. Och gosig. Och intresserad av mammas telefon.

Mamma Det Kanske Räcker Med Pussar Nu?!!

Ja hur kan man motstå. Man vill bara pussa och krama på babyn så mycket det går. Tjockiskinderna är vansinnigt pussvänliga.
 
Och. Det gäller att passa på. Det kommer en tid då han inte kommer att vilja bli pussad på, alls, av sin mamma. Det vet jag, av erfarenhet.

5 MånadersAdrian

Idag är han 5 månader. Vår baby Adrian. Stora killen. Alltså dags för bvc-besök. Med sprutor. Men han var så himla cool.
 
Han skrek inget alls av första sprutan. Och pyttelite vid andra. Sedan var han sitt glada solskensjag igen. Vår underbara pluttis. Så duktig kille. I eftermiddag har han sovit lite mer än vanlig och varit lite mer mammig. Men nu är han som vanligt. Skrattar åt storebror som fånar sig och spexar runt.
 
I väntan på sprutorna.
 
Jahapp. 8500g tung. Och 68cm lång. Inte illa för en liten lillebror.
 
 

Bumbo In The Gym

Lycklig baby i gym. Och. Lycklig mamma men världens finaste baby.
 
 
 
 
Finaste babyn.

Osnabb Köttfärssås

Idag får vi tacka Blondinbellas snubbe. Jag testade hans recept på köttfärssås. Och yes, det var urgott, freestylade endast med att utesluta lök och ha i timjan. Rödvin och kanel, för mig nya ingredienser i köttfärssås. Men japp, det gifte sig fint.
 
Min man kanske inte direkt imponerades av mitt långkokande (3½-timme) men han åt med god aptit, det gjorde han. Han kanske är en smula bortskämd min man. Med magisk mat. Tur att jag igår då ställde fram falukorv med skruvmakaroner. Så han får lite "vanlig mat" han också.
 
Dont know varför jag tog denna extrema närbild. Men vill ni ha receptet får ni kika här. Fast det där med snabb får ni tänka bort.

I Have 2

Me and my kids. En onsdag i mängden.
 

You're Insecure Don't Know What For...

Som sagt. Vi lyssnar på One Direction. Over and over. Dagarna i ända. Jag kan i princip alla texter utantill. Någon som vill ha ett smakprov? Bara att komma förbi Hedvägen.
 
Här ser ni storebarnet. Framför "What makes you beautiful". För miljonte gången?!
 

Mardrömsnatt - Utan Mardrömmar

Galet jobbig natt. Om man somnar vid midnatt, då vill man inte vakna vid nolltvå av bebisgnäll. Man vill sedan inte heller vakna vid nollfyra av storebarnet som vill ligga hos oss. Man vill absolut inte att storebarnet, efter att pappan och han bytt sängar, kräks upp alvedon på sig själv, samt håller både sig, mamman och lillebror vakna.
 
Då storebarnet äntligen bestämmer sig för att ligga tyst och still. Då tycker babyn att han ska börja leva om. Skrik, gnäll och knorrande. And so on, and on, and on. Till slut åkte pappan till jobbet, tror inte han har sovit alls. Mamman och barnen fick liten sovmorgon och vaknade runt halv nio.
 
Storebarnet hemma från förskolan och trots att solen skiner håller vi oss inomhus. Nu ligger båda killarna i varsin säng och "vilar" sig. Mamman borde göra likadant. Värst för pappan. Då just vila kanske inte uppskattas på kontoret. Hej tisdag, eller nåt.
 
Liten lillebror med sin favoritgiraff.

Sjuk På Riktigt

Då är man sjuk. Om man som vild 3-åring självmant lägger sig i soffan och tupplurar en måndagseftermiddag. Samt lämnar alla kexen i skålen utan att ens smaka.
 
Min pluttEmilian sjuk. Febrig och varm som ett element.
 
 

Märklig Måndag

Idag har alla varit lite småkrassliga. Men min lille E toppade ligan med 38,4 graders feber i eftermiddags. Tycker vi inte om.
 
Jag och A har försökt att hålla oss lugna så vi inte ska störa sjuklingen. Därför har vi vikt tvätt i det oändliga samt sorterat ut urvuxna babykläder. Intresseklubben antecknar hoppas jag.
 
Hoppas även på snabbt tillfrisknande då vi har en hel massa inplanerat i veckan. Glass kanske hjälper?!! Det kan ju inte bli värre av det i alla fall.
 

Härlig Söndag Som Levererar

Whats up with my family. Min man spelar tennis. Och båda mina barn, sover, 19.30. Min lilla genom vanlig läggningsritual. Min stora för att han somnade framför tv:n. Det är för tusan helt crazy.
 
Vilken lycka. Alone time. Vad ska jag bara göra med all min tid? Enkelt. Kolla GG på tv (och 1D på youtube) och käka choklad. I massor. Fy fan vad den här söndagen levererar.
 
Alltså I love min lilla familj och bara älskar att hänga med dem. Men ett par timmars egentid, det är guld värt.

SconesFrulle

Chockade alla, inklusive mig själv. Med att baka scones i morse. Kanske för att babyn äntligen gav sin mamma lite god nattsömn och sov mellan 20.00-06.30, vilket får räknas som störtlänge.
 
Efter att han fått sin flarra, sov han ytterligare till 08.30. Tyvärr gjorde inte storebarnet det utan krävde uppstigning av mamman 07.30. Dock tillräckligt pigg för scones alltså.
 
Hade som tur väl var en liten hjälpreda. Och med hjälpreda menar jag oftast stjälpreda.
 
Tände ett ljus, fick upp mannen till slut och så körde vi mysfrulle.

1D

Jag vet inte om det är mest barnet, eller mamman. Men vi kör One Direction på repeat. Barnet (och mamman) kollar alla videos som finns på youtube. Samt sjunger med och dansar (mamman).
 
Barnet sitter still och kollar over and over. Och med barnet menar jag min treåring. Pappan däremot är inte så entusiastisk. Eller han är nog den mest o-entusiastiska ever, vad gäller 1D. Och försöker att stänga ute oljudet. Så nu bär han in utemöblerna på altanen, allt för att undkomma I guess.
 
Har ingen bild på vårt dansande och levererar i stället från min och babyns promme. 8,5km i duggregn varvat med regn och ösregn. Härligt - var det inte. Men såhär i efterhand känns det helt okey.
 
Suddig vy via Iphonen.
 
Något slags visset gräs.
 
Och me. Fick fixa lite med skuggorna då jag såg ut som ett lik. Tanken var att jag skulle ta en fin bild med vattnet i bakgrunden. Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Thats for sure!
 
 
 
 
 

They Are Back

Första gången. Majskrokar. Kanske inte en hit. Men intressant i alla fall. Såhär såg det ut när storebrorsan testade för första gången. 
 
Nu entrar vi ännu en period av majskroksgegga överallt. Det är klibbigt, gult och stört omöjligt att få bort. Härligt.
 
 
 

The Food

Den magiska laxen. Jag upprepar, magisk. Snälla bara gör den. Ni kommer inte att bli besvikna, I promise. OBS - Jag hade 8 laxfiléer till samma mängd sås som i receptet. Här är receptet.
 
Min plate omgång ett.
 
Här syns även snygg bordsdekoration som vi fick.
 
Just det, man får alltid äta i omgångar. Först åt kvinnor och ett barn.
 
Sedan åt männen. Och som de åt. De ville inte ens kolla upp och in i kameran. Men det måste ju vara ett bra betyg till kocken, det vill säga, mig!
 
Vi fick efterrätt också. Men den glömde jag att fota. Det var blåbärspaj som våra gäster hade med sig, samt massa glass och vaniljsås. Mums det också.
 
 
 

A&W "Leker"

Me and my friend. Gosebebispluttar.
 
 
 
 

Dinner At Five

Igår hade vi middagsbjudning. Johan, Emma och Waldemar var på besök. Nuförtiden, då man har småbarn då börjar man sina middagsbjudningar at 16. Och äter middag at 17. Sinnes. Men perfekt då kidsen oftast är på bra humör (eller så skriker de/kinkar som tusan i alla fall).
 
I alla fall så hade vi det sjukt trevligt. Vi åt magiskt god lax (I know att jag jämt säger det) som värdinnan själv tog tre (!!) portioner av. Babysarna lekte runt och den vilde 3-åringen röjde på som tusan. Så framåt 20 somnade våra kids som stockar. Själva middagsbjudningen rundades av framåt 21 med GT till dem som inte körde bil.
 
Jepp så är livet med kids. Man äter middag vid fem och sedan stiger man upp innan 07, trots att det är lördag.
 
Hello kompis och välkommen hem till mig.
 
Man hänger en del on the floor nowadays. Dock med annan betydelse än på exempelvis, Sivans dansgolv.
 
 

BabyCool

Lilla A i de coolaste jeansen ever. Tack fam S för dem. Dock är min baby en smula rund (jätterund) så de går inte riktigt att knäppa. Magen är i vägen. Men vad gör det. Man kan ju ha dem uppknäppta.
 
Mamman har inte riktigt fattat att babyn är så pass stor som han är. Och kunde alltså börjat använda dem långt tidigare. Jaja, men cool det är han.
 
 
 

Fyra Bilder Som Säger Trevlig Helg

I morgon är det någon slags helgdag. Det innebär att min man är ledig, idag. Det gillar vi skarpt.
 
Alltså säger jag och babyn trevlig ledig fredag, för er som är lediga, och för er andra, byt branch perhaps?!
 
 

Han Är Ju Rätt Rar Ändå

På väg till Helmer. För dagens playdate. Emilian i sin nya outfit. Som jag nu märker är föga naturtrogen. Den smälter inte direkt in outside om man säger så.
 
Snarare sticker den ut på ett skrikigt och lite jobbigt sätt. Ungefär så som min son är. Skrikig och lite jobbig (har varit några tröttsamma timmar i kväll). Alltså en match made in heaven.
 
Eller nej, han är inte alltid jobbig. Idag förkunnade han, att han, när han vuxit sig till en vuxen. Fortfarande vill bo här hemma med sin mamma och sin pappa. För alltid. Och det är ju sött som tusan. Får se hur sött vi tycker att det känns om  tjugo år bara.
 

Please Move

Den senaste tiden. Har det sett ut såhär. Varje morgon när jag vaknar. Och vänder huvudet åt höger. Tre killar. In my bed.
 
Två rätt störiga småkillar och så min man. Som är riktigt störd, i sin nattsömn. Han drar det absolut kortaste strået och har allra minst plats av alla. Stackarn.
 

Nu Syns Han

Vi tänkte att det var bra med knallig turkos. Så vi lätt kan se vilket barn som är vårt. Bland myllret av kids i lekplarker och på förskolans utegårt. Smart.
 
Om han blev glad över sina nya vinterkläder? Oh yes. Han envisades till och med att ha dem på sig inomhus hela kvällen. Japp. Vantarna också. Trots att han svettades som en liten gris.
 
 
      

RSS 2.0