Sockerchock!

Den store var hajpad som bara den. Och inte blev han lugnare efter en rejäl dos socker.
 
 
 
 
Och jag vet att en har pyjamis och den andre bara kallingar. Trots att klockan var efter lunch. Men är vi lediga så är vi.

Påskägg

Tillslut kom då äntligen påsktuppen. Men stora påskägg till de barn som har varit snälla. Det var ett väldans tjat innan han äntligen dök upp.
 
Och gol som en galning. Nästan så mamman blev lite rädd. Kidsen for runt och letade efter de gömda äggen. Och lyckan var stor då det fanns godis och leksaker i dem.
 
 
 
 
Amen sluta fota och hjälp mig då!

Påsklunch

Påsklunch. Made by me. Tyvärr ser det lite godare ut än det var. Men men, det är the effort som räknas. Eller?!
 
 
 
 
 
 

Påsk 2013

Vi har påskat oss. Som man ska på påsken. Inledde dagen med äggmålning. Uppskattat av alla.
 
 
 
 
Vissa tröttnade dock efter ett tag och började käka upp konstverken.

Drottningholm Style

Visst är det trevligt med hotellfrulle. Men brunch hos Eric&Lena är sjukt myket bättre. Menyn som skickades ut löd:
 
Bacon och äggröra
Nybakat hemmagjort bröd med pålägg
Quesadillas + avocadoröra
Caesarsallad
Smoothie
KladdkakeMuffins
Amerikanska pannkakor med sylt och sirap
Kaffe
The
Juice
Och - Bloody Mary!
 
Vilka vänner alltså.
 
 
 

Lördagsdineringen

Har ni inte varit på Griffins skulle jag rekomendera er att gå dit. Mysig miljö och fantastisk food. Jag åt karré som var sinnesjukt god. De andra åt allt från oxfilé till hamburgare och var lika nöjda de.
 
Christian Hellberg från Kockarnas Kamp och lite andra tv-program är krökare och japp, jag såg honom. Han såg vass ut. Så här såg maten ut. Och vi.
 
 
 
 

Grattis Ronnie

Idag fyller min fina man år. Det har vi firat. I dagarna tre. Jag hade styrt upp en överraskningshelg utan dess like. Det började men att Ronnie i onsdags fick ett grattiskort med tydliga instruktionen. Klockan 19:00 på fredagen skulle han stå redo. Med packad väska. Ombyten för två nätter + finkläder medtagas. 
 
Alltså stod han redo. Vips blev kidsen hämtade av mormor och vi var barnfria. Jag tog plats bakom ratten och meddelade att nu blir det roadtrip. Dock tog vi oss bara ner till Statoil på Norremark innan han föreslog själv att han kunde köra. Det kom han att ångra en smula då vi hade 5 timmars bilresa framför oss.
 
När han i höjd med Linköping frågade om det var långt kvar släppte jag suprise nummer 1. Yes, övernattning på Fågelvägen 46 Tyresö. Hos Gina&Niklas. Vi anlände 24:00. Fick smörgårdstårta och öl innan vi somnade som klubbade sälar. Lördagen inledde jag redan 06 då jag var alltför uppstimmad för sömn. Ronnie, fortfarande ovetande om dagens planer fick nya instruktioner, att vid 10:00 skulle vi åka vidare med all packning. Ingen frukost fick han heller.
 
Så körde vi igen. Mot Drottningholm. Suprise nummer 2. Brunch hos Eric&Lena. Värsta lyxbrunchen my god! Plus att där dök även suprise nummer 3 upp, Thomas&Åsa! Fantastikt trevlig förmiddag och min man var nog lite överväldigad. Då vips var det dags igen. In i bilarna mot nya mål. City. Incheckning på Nordic Sea Hotell, Vasaplan. Men ingen rast ingen ro. Ut för fika på Vetekatten. Och där. Suprise nummer 4. Ronnies mamma, pappa, syster + barn dök upp. Mer firande och grattande.
 
Efter fikat var det vila på hotellet innan piff och fix. Finstassen på. Jag glittrade som en discoboll. Ner i hotellbaren för loungehäng. Drinkelidrinks, skumpa och allt möjligt trevligt i dryckesväg intogs. Plus, suprise nummer 5, Sören&Johanna ramlar in. Presentutdelning och en rörd Ronnie. Vilka fina vänner alltså.
 
Ut på stan. Middag på Griffin´s Steakhouse. Magisk middag. Så satans bra mat, helt amazing. Ut i Stockholmsnatten framåt midnatt. En skybar blev vår nästa och sista anhalt. Fler drinkar innan vi ramlade in på hotellet för en relativt sansad efterfest.
 
Idag har vi smackat i oss enorm hotellfrulle. Vi har softat på hotellet och umgåtts. Vi har shoppat på stan och lunchat på PizzaHut. Innan vi återigen satte oss och for nonstop hem till Växjö. Grattis på födelsedagen Ronnie. Hoppas att denna helg har rockat your world. För du rockar min - varje dag!
 

07:15

Är på bussen nu 07:15. När jag lämnade mina grabbar såg de ut såhär. Hur fina?! Tröttmössorna.

 


Howdie!

Yeahaa! Gosebabyn äntligen på bättringsvägen.

 

 

 


HCHF - High Carb High Fat

"Mamma - kan vi inte äta den här maten jämt?"
"Mamma du är bäst - på att laga mat"
"Mamma jag älskar dig"
 

Japp den här komplimangskörden inkasserade jag under kvällens middag. Inte dåligt. Speciellt då jag inte direkt "lagat" något. 
 
Fryspizza. Färdiga rösti. Crustader med köpt skagenröra. Tunnbrödrullarna har jag förvisso brett med tacomjukost och fyllt med skinka. Och grönsakerna har jag skurit. Men mer lagande än så kan jag inte ta på mig. Smask var det i alla fall. En kolhydratstallrik - varsågod!
 

Jag Lägger Mig Lite Här Då

Är man trött så är man.
 

Pappan Style

Man kan tycka att pappan borde vara lite mer närvarande. Då vi. Hela familjen tagit oss ut för söndagsshopping. Men tydligar var det viktigare att lyssna/se på fåniga intervjuer/eftersnack till "årets viktigaste" MMA-match.
 
Här ser ni honom. Såhär satt han med telefonen i bilen. Och. Såhär gick han gick runt i butiker.  Och. Såhär stod han när vi skulle köpa nytt köksbord. Jag fick i och för sig bestämma (och betala) but still!
 
Och jaaa jag sov i två timmar på förmiddagen. Men det störde ju ingen.
 
Kollar och lyssnar vad som sägs. Suck. Inte lätt att få kontakt. Men han tyckte att mina nya skor var fina. Det sa han i alla fall.

Våren Vart Är Du?

Vi trodde ett tag. Att våren var på väg. Men icke. Snö i stor mängd. Usch!
 
Emilian är i alla fall redo. Med nya brillor. Cooling som han är.
 

Tvätta Mig!

Lite bus hittas det trots allt på. Babyn hade inte tillåtelse att kliva in i diskmaskinen exempelvis.
 
Men likväl gör han som han vill. Busbabyn som fått tänder i överkäken också. Ont gör det. När han bits.
 

Sjuka Killar

Funny. Båda barnen har ögoninflammation + feber. Mannen har öroninflammation + feber och halsont. Härlig helg att se fram emot. Not.
 
Tidsfråga. När blir jag smittad? Suck och tråk. Trötta är de också. Hela tiden. Somnar lite överallt. Här vid maten till exempel.
 

TuffSötMysigGosig

Babyn. Som är tuff. Dock inte lika tuff. Som vissa andra i vår familj. Apparently.
 
 
 
Dubbelhaka is the new black! I fall nu undrar.
 
 

Jag Kan Hjälpa Till

Det är enkelt att lyckas i köket. När man har en sådan här liten hjälpreda att mysa med mellan varven.
 
 
 
Gosebabyn!

Bouef Bourguignon - Söndagsmiddag

Det är söndag. Och som sig bör. Har jag haft ett långkok på spisen. Som har puttrat och spridit ljuvlig doft i vårt hem. Jag veeeet, kan jag bli mer hemmafru:ig liksom?!
 
Bouef bourguignon. På älg. Med rödvin i massor. Serverat med potaitsmos, gjort med kärlek, smör och flingsalt. Tyvärr orkade jag inte så mycket som jag hade velat. Måste berott på att jag hela eftermiddagen gått och provsmakat ur min gryta. Smask. Har ni inte lagat det här? Gör då det för tusan!
 
Min gryta.
 
Lite bacon, vitlök och svamp är aldrig fel.
 
Kan man låta bli att provsmaka? Nej!
 
En äggula ska det vara i moset.
 
Varsågoda. Söndagsmiddagen är serverad!
 
 

Glöm Inte Mig!

Vår minsta. Är ett matvrak. Här ser han att det är gröt på gång.
 
Hm hallå, är det mat på gång? Till mig?!
 
Ge mig! Ge mig! Ge mig nu!
 
Nej men går du iväg? Vart ska du med gröten?!
 
Kom tillbaka. Du glömde mig!!
 
 
 
 
 
 

Jag Vann - Såklart!

Vinlotteri på jobbet. Vårt första ever. Sex flaskor i potten. Tre möjligheter att vinna. En, två eller tre flaskor. Innan lotteriet drog igång. Sa jag med viss självsäkerhet att jag alltid brukar vinna på sådana här saker.
 
Och mycket riktigt. Jag vann högsta vinsten, på tre flaskor. Vilket var tur, då jag på lunchen köpte mitt bidrag till potten, inte köpte något att ta med hem. Tänkte att "jag vinner säkert". Såklart. Som vanligt. Inget nytt under solen. Men glad blev jag.
 
Potten
 
Min vinst. Dont you just love fridays at work?!

Vuxen På Tåg

Hej och hå vad jag åker hit och dit. I går var det Göteborg tur och retur. Det är 6 timmar på tåg. Ganska tröttsamt. Men eftersom att jag numera är vuxen. Jobbade jag i princip hela tiden.
 
När jag inte kollade på One Direction på youtube vill säga. För att väga upp mitt vuxenbeteende I guess. Nästa vecka blir det STHLM tis och ons. Workwork!
 
 
Jag ser i alla fall vuxen ut.
 
 

En Alkoholfri Heiniken På Det Här - Wild!

Trots att jag är enormt road av matlagning. Har denna veckan inte bjudit på mer än mackor till middag. Eller - en och annan tacogratäng i och för sig.
 
Men idag är det lördag. Alltså slängde jag ihop en pasta. Riktigt lyckad om jag får säga det själv. Bilderna blev åt helvete. Jag tog faktiskt ordentliga med systemkameran, men nu orkar jag ärligt talat inte hämta den eller leta reda på sladden för överföring. Så varsegoda. Lördagspasta för en.
 
 
Krämig, kryddig pasta med bacon. Bättre kan det knappast bli!

Känner Mig Trespråkig

Look at this snöhög mit tunnlar. Rena drömmen för ett barn.

Min man han är kreativ. Nu kan han lägga till tunnelbygge i snöhög på sitt CV.
 

Killarnas Resa

Liten uppdate av vad killarna har gjort. Först for de till Sthlm. Lek och bus hos faster Cattis med en hel massa kusiner.
 
Sedan for alla tillsammans upp till Dalarna. Besök hos farmor och farfar. Stim och stoj om jag förstått det rätt. Hektiskt och intensivt. Precis som det ska vara på sportlovet.

Mina pluttar tillsammans med kusin Alexander.
 

Njuter Av Mitt Lugn

Nu har jag varit home alone i en hel vecka. I guess that we are even now!? Han for på golftrip in Spain (en hel vecka). Jag fick vara hemma och jobba, Kanske inte helt rättvist ändå?!
 
Men jag har haft det himla bra. Fokuserat på jobbet och vilat ut varje kväll. Och nu, en helt oplanerad helg framför mig. Startade med en frisk (läs blåsig och rätt kall) PW. Så underbart, var alldeles för längesedan. Saknar som tusan.
 
Soffan nästa. Skidor på TV. En hel ny säsong av Hart of Dixie på datorn. Godis från Hemmakväll (bästa) och bara helt lugnt och skönt. Såklart saknar jag mina killar. Men de kommer snart hem, bäst att njuta av lugnet. Och som tur väl är finns "facetime call" på Iphonen. Får se och prata med dem "live" varje dag. Dagens höjdpunkt!
 
Längesedan ni fick naturbild. Antar att ni saknat. Here we go!
 
 
 
 

Nu Vet Jag Också Hur Det Känns!

Jag är ju, som ni vet, alone i huset. Igår kväll var jag helt uppe i varv och kunde omöjligt somna. Det resulterade i att jag förmodligen var trött som tusan idag. Vaknade, av mig själv, hann notera att det är ljust ute, väldigt ljust, för ljust för att vara innan klockan ska ringa. 07:23 på mobilen. Två minuter innan bussen jag brukar åka ska går. PANIK! Klockjäveln har inte ringt.
 
Far upp, tokstressad. Inser att jag absolut kommer att hinna med 07:55 bussen och således vara på jobbet lite över 08:00. Det blir perfekt då jag har ett kundbesök och ska bli upphämtad 08:30 av min säljare. Stressar med smink och kläder, slänger med en matlåda och rusar ut. 07:47 står jag på hållplatsen. Bussen ska gå 07:53. Lugnt med tid. Njuter av solen.
 
Ingen buss kommer, alla på hållplatsen börjar bli otålig. 08:04 fortfarande ingen buss. Jag är då så toa-nödig att jag måste springa tillbaka in i huset, går på toaletten i rasande fart, rusar tillbaka ut, fortfarande ingen buss. Men 08:09 dyker den upp. Herregud!
 
Alltså vad är oddsen? Att jag försover mig? Har aldrig hänt i hela mitt liv. Att bussen är nästan 20 minuter sen? Och att jag har ett kundmöte redan klockan 09? Det finns ju inte. Stressar in på kontoret, får iväg lite brådskande mail. Då ringer min säljare och hinner inte hämta upp mig. Får kasta mig ner i parkeringsgaraget mekka ut bilen från våra miniparkeringar och köra ut till kunden, som såklart är belägen i fucking Sandsbro. Alltså hade jag kunnat skita i att stressa som en tok och typ gått hemifrån direkt till kunden i stället. Jag dör!
 
Varför göra det enkelt för sig, när man kan göra det svårt?! Mötet gick i alla fall bra, jag fick frukost och resten av fredagen kändes med ens lekande lätt. Nu gör jag helg!

RSS 2.0