Tillbaka Till Verkligheten - Eller Ny Verklighet!

Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det här. Vardagen. Idag började min man jobba. Då är det inte mer än rätt att han får sova på natten tycker jag. Alltså matade jag bebis 02.15, han somnade om direkt 02.30 - det gjorde inte jag. Tog över en timme. Blöjbyte 05.00 smärtfritt, vi somnade båda om direkt. Bebis vaknar sedan 07.00 och vill ha mat igen.
 
Jag är typ icke kontaktbar. Då vaknar även vild 3-åring. Pappan går upp och förser honom med välling, macka och bilibompa innan han åker till jobb. Jag matar bebis och försöker få honom att somna om. Det gör han. Ovanpå mig. Så alltså somna jag också om. Det gör inte vild 3-åring. Jag vaknar i chock 09.33 - av vild 3-åring. Som alltså varit uppe and alone i ett par timmar. En vild 3-åring hinner med en hel del uppe and alone på ett par timmar. Just saying.
 
Hur ska det här gå? Om jag inte får sova blir jag knäpp. Och vild 3-åring kan inte vara uppe and alone varje morgon, då blir han knäpp. Hjälp anyone. Och då har vi liksom en supersnäll bebis som äter en gång per natt och möjligen ett blöjbyte. But still. I need my sleep. Hur gör folk? Och dagis börjar inte förrän om 21 dagar.
 
 
  
Här är vi 3 som ska klara vardagarna tillsammans. Me, vild 3-åring och baby.
 

Remember Me!

Vem är coolast i stan?! Emilian Ericsson. Kom ihåg det folks!
 

Dads And Babies

Pappor och bebisar. Lugn och ro. Mätta bebisar och softa dads.
 
Dålig placering? Bebisar tokskriker!
I med nappar.
Glada bebbar och glada pappor.
Pappor och en bebis som skriker. Tillsammans.

Lördagen den 28/7 - Sista semesterlördagen

Igår var det kanonväder. I alla fall på eftermiddagen. Så vi körde eftermiddagsgrill på golfrundan. Det var drinkar, rosé, öl, vin och flädersaft i en salig blandning.
 
Mumisg mat och härligt häng med vänner. Kan det bli bättre sista lördagen på pappans semester. Don´t think so.
 
Grabbsen
 
Alltid fotboll efter maten - alltid.
 
Söta bebisar - Hanne och Adrian

Right Now

Me and my little baby boy. Som jag kan sitta och myspysa med precis hur länge som helst. Alltså bebis måste vara det absolut gosigaste som finns. Det och vild 3-åring of course.
 
 

Ut I Solen

Så då har vi slängt på oss solstassen. Jag och min fina baby. Nu blir det sol sol sol. Känner jag mig verkligen värd, då jag smög upp medan övriga i huset ännu sov, för en timmes PW i skogen. Perfekt start på dagen.
 
 
Förresten. Trotsig, envis, galen och emellanåt skitstörig 3-åring uthyres omgående. Någon som är intresserad? Hör av er snarast!
 
 

My Little Cowboy

Jag skjuter snabbare än min egen skugga. Emilian "Lucky Luke" Ericsson på High Chaparall. Som vi besökte tidigare i veckan. Roligt tyckte de små. Sådär tyckte mamman.
 
 
 
 
Då var det i alla fall avklarat. Kidsens första besök. Phu. Nu dröjer det förhoppningsvis till nästa. Nu får vi bara stå ut med det evinnerliga pangandet av knallpulverpistolen.
 
/Trött Mamma

EveryDay Och 26/7

Ny klänning igen. Och I love it. Så om ni springer på mig i sommar, kommer jag att bära den här. För jag har den, varje dag. Och japp, det är hallon på den. Bara en sån sak. Gillar!
 
FYI - den blev en härlig dag till slut. Fikade hos goda grannar och åt makalösa körsbär från deras gigantiska träd. Efter lunch drog sedan killarna (alla tre) till Fyllerydsvägen 13 medan mamman sov. I tre (!) timmar. Lite slöseri med det fantastiska vädret kan man tycka. Men är man aptrött så är man.
 
Bästa maten (dubbelpanerad smörstekt kycklingfile, rostad nypotatis och tsatziki) och familjehäng resten av kvällen. Inte alls tokigt. Inte alls.

Det Saknas Litteratur

I alla fina barnböcker jag har står det om hur viktigt det är för den nyblivna mamman att vila och ta igen sig när babyn sover. Det står även om hur man sköter sin fina bebis, badar, matar och klär på den på bästa sätt. Det finns till och med illustrationer och fina bilder på saker som kan vara bra att ha i hemmet.
 
Däremot står det INGET om hur man hanterar situationer som när babyn gallskriker och storebarnet också gallskriker. Klockan 07.00 på morgonen. Just den morgonen då mannen tagit sig ut på morgongolf 06.30 (för mammans skull). Och just den morgonen mamman har en ögoninfektion som gör skitont och liksom klibbat igen hela ögat. Och just den morgonen vars natt mamman tillbringat mestadels vaken.
 
Det står det ingenting om. Det står heller inte hur mamman ska hantera en frustrerad gallskrikande baby som inte vill äta/sova/gosa/ha nappen/rapa - samtidigt som storebarnet skriker att han vill kissa/ha välling/se på bolibompa/bli torkad. Det står det absolut ingenting om.
 
Så började vi vår dag. Mamman vill helst låsa in sig i garderoben och stanna där för resten av dagen. Och sova. Men icke. Nu är vi uppe. Duschade, matade och redo för dagen. Då somnar babyn.

Sommar Och Min Kärlek ♥

Min fina man. Och jag. Idag är det sommar. Och vi somrar oss.

 
 
 
Älskar dig
 

Adrian "the gummy bear" Ericsson

Åh, jag är en Gummi Björn!
Ja, jag är din Gummi Björn!
Åh, jag är en smarrig, mullig, skojig, gullig Gummi Björn! 
Jag är din godisbjörn
Jag är en funkybjörn
Jag är din lilla söta, goda, glada Gummi Björn! 
 
 
 

Min Fina Baby ♥

Nu blir det bildbomb. På mitt lilla . Som idag vägde in på 4790g och är hela 56,5cm lång. En månad och 12 dagar gammal. Just precis just nu.
 
 
 
 
 
 
Kan inte få nog. Kärlek

BlingBling

Just det ja. Till möhippan skulle man medtaga en styck present som skulle symbolisera en själv/relationen till den blivande brunden. Huvaliegen så svårt.
 
Till slut blev den en paljettbeströdd necessär/väska. För att jag alltid vill ha det som glittrar och glimrar, som en äkta glamourgirl. Inuti den la jag en egengjord (av min man) cd-skiva med alla tramisga (egentligen inte alls tramsiga utan urbraiga) låtar vi alltid brukar(-ade) dansa till. Alla på svenska med Linda Bengtzing at first. Själva fodralet blingades sedan så till den milda grad att hon omöjligt skulle kunna misstaga sig på vem det var ifrån.
 
Och mycket riktigt tog hon det direkt. Bra Sabina! Dessutom hade jag placerat hela härligheten i en kartong med bild av nappflaskehållare utanpå. Inte planerat men även det symboliserar ju mig då jag inte ammar. Så tre flugor i en smäll, eller nåt.
 
 
Look at this. Fantastiskt kreativt va?!

Hej Dag

Jodåsåatt. Det blev dusch- och sminktime som vanligt. Dessutom hann jag med att laga äggröra och äta hälften innan den store ville ha mat han också. Till och med så att vi hann kolla på film en mikrostund innan den lille vaknade.
 
Här är vi. Alla tre. Dock en som inte fått på kläder. Men nu har han det. Och vi har varit på lekplats + gått promenad. Passar på mellan regnskurarna. Lite fotboll har det också blivit. Dock blev en av oss sur då det inte gick så bra/motståndaren var för bra helt enkelt. Så nu är vi inne och ska se mer på film.
 
Tjing så länge!
 
   
 
  
Observera gärna att jag har matchat tröja, örhängen och nagellack. Korall is the shit - idag i alla fall. Och dagens acc. en bebis och en halvnaken 3-åring.

Hej Morgon

Good Morning liksom. Bebis sov från 22.00 till 09.00. Åt en gång vid 05.30, somnade direkt om. Hello utvilad mamma. Den store slog dessutom till på sömn mellan 21.30-09.00 thank you very much. Please låt detta bli en vana. Med långa sömnpass.
 
Dessutom passar det utomordentligt bra med utvilad mamma just idag. Då pappan åkt på 18-håls golfande. Och ni vet ju vid det här laget hur lång tid det brukar ta. Alltså en alone mamma med två kids. I flera timmar. Får se om jag ens hinner med en dusch. I och för sig verkar det lovande. En ligger i sin säng och jollrar, mätt och belåten. Den andre ligger i sin säng och kollar på MussePigg, också han mätt och belåtet. Inte Musse utan mitt barn alltså.
 
Nu kör vi!

Min MöhippeOutfit

Som sagt tvära kast. Igår hoppade jag i min lilla svarta. Sminkade mig och lockade håret i en timme. För att köra roadtrip med Annalena, destination Jönköping och Sabinas möhippa.
 
Här då är jag. Bilder på den blivande bruden? Ber att få återkomma.

Idag Mys

Igår var jag och möhippade. Idag har jag således sett ut såhär. Bebisgos och igentagande av sömn. Gillar när det är tvära kast av aktiviteter.
 
 
 

At Home

Då var vi hemma i Växjö igen. Efter slappedagar i Karlshamn. Nu blir det fix i huset innan vi får besök. Har ikväll testat ny läggningsmetod för bebis. Lägga ner honom i sin säng, säga godnatt och gå därifrån. Gick bra - idag. Får se hur det blir imorn.
 
Den store? Han är still alive. Kollar på MussePigg och tjoar. Här är han på bild. Trots att han egentligen inte ville. Men mamman ville. Och hon vinner, nästan jämt.
 
 
 
Nu smiter jag mamma.

♥ Kärlek

Idag firar vi. Vår dag. Sex år minsann.  En dag på stan helt utan barn. Shopping och häng tillsammans. Det är rena rama lyxlivet. Dessutom åt vi fisk i massor och fotograferade oss lite.
 
 
Jag stod som bäst och zoomade in min snygga man. När en förbipasserande löpare frågade om han skulle fota oss tillsammans. Och såhär blev resultatet. Nice va?!

Sista Idag

Sista bilden för idag. Där jag bjuder på mig, min utåtstående tand. Iphone och barnvagn i solbrillespegling. På en leksplats. Some days ago.
 
Det var så lite så. God Natt!
 

Pretty Awesome Planking

Om man tittar riktigt noga. Så gör Alice en äkta planking. På en krokodil i trä.
 

Tölvar - Stölvar - Stövlar - Det Går Framåt

Emilian-Smilian säger något fyndigt och riktigt.
 
Mamman: Vad duktig du är Emilian
Emilian: Ja jag vet, det är för att jag är tre år nu
Mamman: Vilken tur att vi har dig som vet allting
Emilian: Ja jag vet allting, jag är stor nu
Mamman: Vet du allting du?
Emilian: JA - jag vet allting...utom hur man säger stöLvar!
 
Och sedan hör vi hur han övar inne på sitt rum.
 
Emilian: "ssstttöövvv-lar - ssstttöövvv-el"

Var Är Sommaren?!

När blir det riktig sommar? Det undrar vi. När ska vi kunna sola och bada? I och för sig får jag inte bada på hela sommaren, pga ngn slags infektionsrisk efter förlossning.
 
Och hoppa runt i bikini kanske inte heller är så aktuellt. Hej degmage liksom. Äh det kanske är rätt ok väder för mig ändå.
 
Men den lille är sur. Han vill bada. Nu och hela tiden helst.
 
 

Jag Kan Bära Själv - En Liten Bit I Alla Fall

Ja jösses. Det ska börjas i tid. Sa i princip alla vi mötte. Carlshamns golfklubb today. Lunch och spel. 
 
Dock har den lille det en smula svårt med att bära sin bag. Den är ganska tung. Men han kämpar på. Och är entusiastisk. Alltid entusiastik. Det gillar vi.
 
 
 
 

Männen Slår

Tre generationer på golfbanan. Morfar, svärson, son/barnbarn. Så sött.
 
 
Mamman testade en smula hon också. Men de bilderna får ni inte se. Fördelen med egen blogg. Man får bestämma precis allting helt själv.
 

Min Lilla

Ja den lille fick också ställa upp. Han hade inte så mycket val. Mamman snodde runt som ett skollat troll. For upp och ner på stolar knäppte som en galning.
 
Och tur var väl det. När han blev så är fin. Min lille. Min lille gosochmyskille.  
 
 
 

Min Stora

Min fina stora kille. Fotomodell for a day. Mamman fotogalen. Men tänk. En helt ny systemkamera, som inte bara tar amazing bilder.
 
Utan dessutom får den mig att se oerhört proffsig ut. Och det är ju aldrig fel. Speciellt då jag är noll proffsig. Bara nördig.
 
 
 

30 År At Last

Vi är i Karlshamn och semestrar oss. Sol och regn om vartannat Innan vi for hann vi med besök av familjen Bohlin. Barnkalas deluxe. Visning av nyckläckt bebis + gofika. Och the most importent thing. My birthday.
 
Ja jag är väldigt förtjust i att fylla år. I år dock inte så förtjust i vad jag fyllde. Men allt mitt firande och mina finfina presenter vägde upp det faktum att jag numera är 30. Det vill säga vuxen. Trettioårig tvåbarnsmorsa i förort. Sounds super hot don´t you think?!
 
Here I Am. Med en av mina presenter. Wow I know. Fick dessutom en splitterny laptop också. Among en hel massa annat. Turning 30 is the new black för mig liksom.

It´s My Birthday

Och inte vilken födelsedag som helst. 30 år today. Firade med att trycka i mig pannkakor med sylt och grädde till frukost. För det får man. På sin 30-årsdag. Tjolahopp!
 
 
Tack alla ni som hört av sig och grattat. Har fått uppmärksamhet så det räcker för flera år framöver. Är hellycklig och toknöjd med mitt firande.
 
 
 

Spanar

Dagens bebis.
 
     

E, A & I

Sommarbarn i sol. Äntligen lite sommar.
 

I Morgon Smäller Den

Something for tomorrow. Tack T&Å - finchampange minsann. I like!
 

Ingen Badkruka Här Inte

Dagens badnymf.
 
 
 

Why Bebis Why?!

Det här ser ju trevlig ut. Grillat. Sommar. Vänner på besök. Maten precis klar. Allt upplagt på tallrikar. Då. Det slår aldrig fel. Just då. Vaknar bebis som sussat sött i sin vagn. Och tokogillar att ligga i vagnen alone. Det slår tamigfan aldrig fel.
 

De Små

Det var en del små at my party. Som skötte sig exemplariskt. Eller kanske skötte sig sådär. Två vilda tre-åringar som satt still i ungefär 1 minut. Två 1-månaders babys, som inte ville sova nästan alls. Och en 1-åring som först ville traska iväg, men som sedan somnade duktigt i sin säng.
 
Det fucking jävla bästa är att mina två bjöd på sovmorgon till 9. NINE in the morning alltså. Det är fab. Då var vi bara uppe för en matning vid 05, så utvilad mom it is.
 
Korv och festis. Då kan man sitta still i en minut i alla fall.
 

Fina Saker Och Mycket Rosa

Fina presenter fick jag också. Underbara blommor. Hortensior i vitt och rosa. Like I love. Presentkort på brazillian (eller pedykyr om man så vill). Rosa vas. Rosa muggar från Rice. Flaskställ som jag önskat mig hett. Rosa bubbel, som då tyvärr är slut. Men gott var det! Åh vad jag älskar att få presenter.
 
     
 
      

Suprise Party

Vilken fantastiskt underbar man jag har. Och vilka fantastiskt underbara vänner. I går var det lördag. Men inte vilken lördag som helst. Tydligen lördagen för mitt suprise 30-årskalas. Jag totalt ovetande.
 
Fick smärre chock då mina fina vänner stod utanför och sjöng. Hade med sig presenter och blommor. Samtidigt som min man styrde upp grillpartaj. VA?! Snacka om nice. Nästan så att jag började gråta. Tur att jag inte ens satt på mascara liksom.
 
Så jäkla trevligt. Jag drack vin, öl, GT och rosa bubbel (fördel med flaskmatad baby). Men det får man. På sin suprise 30-årsfest. Tack som fan min man och alla våra fina vänner. Jag ler än.
 
 
 
 
Bästa bästa suprise 30-årsfesten ever!
 
 

PowerNap

Även den store kan bli trött. Vänder man ryggen till kan det plötsligt se ut såhär. Gosungen. Dock - väcks han inte i tid, är han vaken all night long. Och det vill vi inte!
 
 
Förresten. Stort grattis till Johan och Emma som för en vecka sedan fick en liten son. Så efterlängtad!
 
 

BIV

Bebis i vagn. Vaken bebis i vagn.
 

PW-klädsel

Någon ska ju vara den första. PW:n efter bebisfödande. Gjorde en runda tillsammans med Mia och Hanne. Kanske inte direkt värsta powern i walken. Men vi tog oss ut i alla fall. Och mamman hade gympadojjor.
 
    

7/7 En Månad

Vår lille Adrian. En månad today. Vad tiden går fort alltså. En månad som tvåbarnspäron. Svisssch!
 
 
 

Mer Golf

På väg till golfbanan. Den lille (store) posar upp sig. Nu har han även fått en golfhandske. Callaway. Jag sär då det.
 
 

Pappor Barn Och Golf

Pappor som lär sina barn att spela golf. Pappor som vill att sina barn ska spela golf. Barn som spelar golf. Barn som vill spela golf. En stund.
 
 
 
 
 

Mer Rosa Saker Till Mig (Oss)

Jag och Emilian tog en repa på grand S häromdagen. Inne på Cervera fann vi detta. Serien Rice. Så jäklar fin. Vill ha allting. Hm, jag fyller ju år snart - tips!
 
     
Fast bara om det går att diska i maskin. Glömde att kolla detta.

Fun Day

Idag hade vi mammor och kids på besök. Stökigt, stimmigt och härligt. Jag hade minsann bakat, det enda jag kan baka. Kladdkakemuffins. Dem + en massa frukt och dricka mumsade vi på medans barnen for runt som stollar.
 
Det är tur att vi har en hel jävla carpark av fordon. Herregud hela vår altan är belamrad med; go kart, trehjuling, balanscykel, cykel med stödhjul, traktor, lastbil, sparkcykel. Och en fucking golfbag.
 
 
 
 
 

M&B

Dagens mamma mit bebe. Dagens hot mamma mit bebe.
 
 
   
 
     
Å gäsp igen. Jobbigt att fotas.

Tjockis Och Tröttis

Den här babyn alltså. Han sover. Hela dagarna. Är vaken och äter. Sedan somnar han oftast in med det samma igen. Och sover han inte. Då gäspar han. Men söt. Det är han. Och fin. Och världens bästa baby.
 
Så här första veckorna går man till BVC och mäter/väger varje vecka. Då vill de helst att bebisen ska gå upp 200g varje vecka, för att följa kurvan. Förra veckan hade han gått upp lite lite tyckte bvc-Åsa. Alltså gick vi hem och matade på. Så idag, fyra veckor exakt. Kabooom.
 
+ 595g till 4390g, hon blev en smula förvånad, den där bvc-Åsa. Men som vanligt. Allt är normalt och ser bra ut och han är en perfekt baby. Med en lugn (!) pappa. Som idag fick åka alone då mamman dubbelbokat sig.
 
Gäsp it is!
 
 
 

Ännu En Attraktion I Vår Garden

Då var vi med gungställning också. Emilian-Smilian nöjd.
 
 
 
 

Me And My Girly Dress

Fyndade en klänning igår. Var galet nöjd. 150 spänn. Dock, inser jag nu att den lika gärna kunde ha hängt på barnavdelningen. Men eftersom att jag gillar (bajs)rosa får det stanna.
 
Tyvärr betyder storleken 34 inte att jag helt plötsligt, magiskt har blivit en sådan, utan att det var en rymlig modell. Attans.
 
 

Lilla A Och Farfar

Med min farfar.
 
 

Olika Projekt

Pappan har som bekant en del projekt på gång. I och runtom huset. Det är allt från altanbygge, plattsättning, kantstensmur - till ny vägg och nytt rum inomhus. Allting at the same time.
 
Men så igår blev ett projekt klart. Sandlådeprojektet. Hurra sa mamman. Och Emilian också såklart. Fint blev det. Superfint.
 
 
Ja det ska till lite gräs runtom också. Det tillhör gräsmatteprojektet.

RSS 2.0