Kul Med Kent

Vi har haft Kent på besök. Uppskattat besök. Alla var roade. Den lille tyckte att kul med Kent var den bästa leken på länge. Det spelades golf. Och dansades mest hela tiden.





Mitt i en svängom. "Tjoho Kent. Mera. Snurra mera." Är det såhär man dansar i STHLM kanske?

At Dinner

Middagsdags. Den lille ha svirat om. Tagit på finkläder. Som tur väl var matchade de stolsdynan. Man måste ju anstränga sig en smula. Om man ska upprätthålla sin image. Det vet Emilian.


Byxor Lindex. Strumpor och cardigan H&M. Piké Benetton. Stolsdyna Kastlösa 109.


Vällingtime

Ibland får man inta sin välling ute. På tomten. Då mamman och pappan promt ska prata med grannen. Suck säger Emilian. Men välling måste man ju ha.


Hos Frisören Blir Man Fin - Mycket Finare Än Hos Någon Annan - Man Blir Blåst Av En Maskin - I Från Nacken Ända Fram I Pannan

Emilian har varit hos frisören. På riktigt. Satt i en bil. Stod i en bil. Blev klippt. Fick mutas med russin och morotssticks. En helt ny unge förljde med oss hem. Herregud så söt han är. En riktig liten pojke nu alltså.

       Före.

       I Bil.

       Klipps.


Efter. Stor kille. Nytt utseende. Så fin.


Kastlösa 109

Vi har sett många fantastiska. Märkliga. Roliga. Underliga. Konstiga. Galna. Vackra och fina hus i våra liv. Men Kastlösa 109 tar nog alla pris. Alla kategorier. Familjen besökte Åsa och Andreas som agerade hus- och kattvakt. Å vilket hus ja. Jag vet inte hur jag ska beskriva denna stora. Enorma skapelse. Och alla saker. Herregud vad saker. Himmelriket för en klåfingrig ettåring.

Vi är så glada att vi fick komma och uppleva detta otroliga. Att vi sedan bjöds på läcker mat precis hela tiden gjorde inte saken sämre direkt. Andreas är en mästerkock. Vad sägs om Chevregratinerade rödbetor med honung och pepparrotsvisp on the side. Grillad kycklingfilé serverad med lättkokta direktskördade primörer, quinoasallad och inte mindre än två såser. En kall gurksås och en sinnessjukt god rödvinssås.

Det har inte gått någon som helst nöd på den här familjen.


Här är huset. Denna bild gör det dock inte rättvisa på något sätt tyvärr.

Obs. Emilian i vagnen. Det är inte så att Wassbäck/Rådlund extremsnabbt fått en bebis.

Stora alvaret. Promenad.

Häftig natur. Annorlunda för oss smålänningar som bara ser skog.

Vackert på sitt sätt.

Söta Åsa. Hennes fina Andreas. Min man. Min son. God Morgon typ.


Där Jag Är - Är Det Alltid Bäst

Mamman och Emilian entrade Öland i måndags. Och med oss kom såklart solen. Underbar eftermiddag med Cissi och Greta. Som har en fantastiskt fin sommarstuga i Risinge. Barnen. Inte bebbar längre. Lekte så fint tillsammans och mammorna softade i solen. Det blev en vacker afton med a lot of vin för mammorna. Barnen somnade tidigt som attans.

Natten var dock något kämpig för den här mamman som brottades med sig galning till son på sovloftet. Den ungen kan då vrida och vända på sig i sömnen. Samt sparkas i ansiktet. Inte skönt alls. Men tack vare "sovmorgonen" var det en pigg mamma på morgonen ändå.

Emilian i sandlådan.

Där Emilian är. Där vill också Greta vara. Och det kan man ju förstå. En sådan stilig herre.

"Men hallå där kexet. Här står du och smular."  

"Är det någon mer söt tjej som vill komma och joina kanske?"


Vi tackar återigen för roliga dagar. Lek och bus. God mat. Gott (och mycket) vin. Pappan hämtades sedan upp från sin supar-/grabbresa i Borgholm. Något sliten far där ja. Och familjen for vidare på besöksrunda. Mot Kastlösa.


Heading Öland

Dags för övrig familj att också de bege sig till Öland. Jag och Emilian ska idag besöka familjen Krantz. Urtrevligt. Och Emilian är såklart spänd på att få träffa lilla Greta. Nu var det längesedan. I morgon besöker vi sedan Åsa och Andreas. Smidigt. Troligtvis dyker fröken Hjortsjö också upp. Förbannat nice alltså.

Pappan? Ja han sover. Förmodligen en aning bakfull. Jag ringde nyss i ett desperat ryck då försäkringskassan tycks ha tabbat sig igen. Inte så populärt.

Nu alltså. Roadtrip.


Sommarens Regnigaste Dag

Sommarens sämsta dag. Vädermässigt. Regn från start. Och idag for pappan med tre grabbar på någon slags grabbresa till Öland. Trots flera flak öl och min midsommarvodka i bagaget tyckte jag en smula synd om dem. Men humöret var på topp och lite regn lär nog inte stoppa dem. Stoppa dem från vad kan man undra? Jag vill nog inte veta. Hoppas att pappan har roligt i alla fall.

Jag och den lille herr Ericsson har tagit det soft. Myst i soffan och kollat på både "Alla vi barn i Bullerbyn" och "Emil i Lönnberga". Nu sover han, den lille och jag ska se dagens tredje (!!) film. Ute känns det som höst. Jag tänder nog lite ljus och skapar mysfeeling här i min ensamhet. Ibland är det bara hur skönt som helst. Att vara lite alone.




Rolig Mot Ruta

Det är ju bra egentligen. När mamman har bråttom och ska fixa sig lite snabbt. Den lille roar sig själv. I duschen. Plockar upp och ner alla schampoflaskor. Men det är inte allt han gör där inne.

Här står han. Nöjd och belåten. Men så kommer han på något som pappan gjorde häromdagen. Mot rutan.

Jag önskar att alla kunde få uppleva detta ögonblick. Han gör en massa roliga ljud samtidigt. Jag skrattade så att jag knappt kunde hålla i kameran. Är han inte för söt. Vår lille.

Sen blev han såhär glad när han så hur roligt mamman tyckte att det var. Det finns en ännu roligare bild. Men den sparar jag ett tag till.


Röda Bär

Roligast just nu. Springa ifrån sina föräldrar ner till hörnet av tomten. Moffa in så många röda vinbär i munnen som möjligt. Gärna flera gånger om dagen.



Mums.
Och så på språng igen.


Sedan Fortsatte Festen

Det här var den enda bilden som togs under gårdagens grillfest. Välkomstdrinken. Supergod. Dock hände det massor av skoj. Vildast. Grillen välte och ramlade ner från altanen. Hamburgare flög åt olika håll. Ingen människa eller hund kom till skada. Huset brann inte ner. Vi fick mat. Men liv och panik blev det. En smula.



När allt var i någorlunda ordning säger Love 4 år:  "Kan festen börja igen nu?


Sommarregn

Vi hade kommit två hus bort. Då kom det här. Skyfallet. Vi sprang som tokar tillbaka. Med barnvagn ja. Den lille skumpade som aldrig förr. Vi räddade oss in under garagetaket. Snabb sommarskur som i och för sig gjorde luften ganska mycket fräschare.





Det kom ganska mycket regn. Men som alltid. Efter regn kom sol.


Nu Blir Det Bilder















Mamman och Emilian säger goddag. Eller godafton snarare. Pappan? Vad tror ni? Golf såklart. Örk. Men snart blir det grillfest hos Fredrik och Love. Spännande.




Nytt Tält

Den lille har fått ett tält. Som tur väl är. Ett svart. Så det matchar in i övrig inredning.
   
Men någon är utanför fönstret på tältet. Åh nej bort med dig. Tältet välter nästan. Men shit någon är vid andra fönstret. Och ojoj...

Någon tar sig in i tältet...mamma...hjälp...

Men det var ju bara pappan. Här sitter de nu. Tillsammans i tältet. Fniss.


6 Timmar Alltså

Visst var det okey att min man skulle spela golf vid 10 idag. Herregud ett par timmars golf liksom. Men. Timmarna gick. 4 timmar närmare bestämt. Klockan blev 14, still no sign of him. Då ringer han. Beräknar att vara klar runt 16. Alltså en (EN) golfrunda. 6 timmar. Är det vettigt? 6 timmar. Nästan som en hel arbetsdag.

Jag frågar igen. Är det vettigt? VA?


Branterögen

Man kan sitta nära köket. Och så kan man praktiskt taget sitta i köket. Som här. Vi fick stenkoll på allas beställningar, samt hur det går till i ett restaurangkök, som sköts av inkompetenta sommarjobbare. Dock. Jättegod mat. Skumt.


Branterögen. Brantevik.


Långt Hår Igen

Jag säger bara. Afghanhund. Gå och klipp dig. Har även noterat att min ögonfransar har växt. Enormt långa. Svepande liksom. Vet inte hur det kommer sig. Men allt har väl med det där barnafödandet att göra.


I övrigt. Gränd i Simrishamn.


Bilder På Natur

Alltså jag veeeet. Jag borde ställa ut mina bilder. Fattar inte vad det är med mig. Jag tar så jävla snygga naturbilder. Kanske att jag skulle ha en utställning. I något galleri. Detta måste genast kollas upp.


Borrby havsbad.


Himmel - Borrby havsbad.


Vy + ben. Borrby havsbad.


Äspet - Åhus.


Äspet - Åhus. Det till vänster är min mans fot.



Borrby havsbad.


Brösarps backar - Brösarp (no shit).


Brösarps backar. Taget med mobilkamera genom bilfönster.

Ni som inte är så mycket för natur och sånt crap. Kan ju strunta i detta inlägg. Eller om ni har kommit såhär långt är det ju försent. To bad.


At Österlen

Vi är på Österlen. Jag och min man. Vi har det fantastiskt. Solen gassar. Vi bara njuter. Åhus. Kivik. Simrishamn. Brantevik. Borrby. Är vad vi har hunnit med än så länge. Kritvita långgrunda stränder. Mysiga boenden. God mat. Vin. Sommar. Dock saknar vi vår lille vilde. Men i morgon bär det av mot Karlshamn igen. Där han befinner dig. Med mormor och morfar. 

Nu. Vin på balkongen här. Sedan middag nere i hamnen. Brantevik is the place to be, som ni märker.


Poseringar I Fontänbassäng


Mage fram typ.

Mage och överkropp böj.

Se fundersam ut med huvud på sne. Why?

Ja vart får han allt ifrån? Vår son. Dagen spenderades alltså på Väggabadet i Karlshamn. En dyr historia (se tidigare inlägg). Ändå. Mycket uppskattat besök.

Flashbacks mega för mamman. Som tillbringat åtskilliga mornar på detta sim. Då det var märkestagning som gällde, varje sommar typ. Alltså har jag alla märken som går att ta. Från baddaren till guldmagistern (x2). Det ni. Det visste ni inte. Att jag var en sådan simmare. Kan man inte tro.


I Fontänbassängen






Dock inte populärt att vara nära själva fontänen. Men att vara i poolen. Mycket poulärt.


Mot Fontänbassängen

"Wow. Kolla en pool. Med fontän." Den lille skriker av förtjusning åt mamman och pappan som har fullt sjå med all packning. Att dra till ett utomhusbassängbad med en ettåring kräver sin packning. Det ska alla veta.

 

 
Och så sätter han av. Numera springer han. Fort som attans. Vi får ligga i för att hänga på.


Tjejtjusaren Ericsson (Den Yngre Då)

Att sitta på trappan med två stora och väldigt söta tjejer är häftigt. Då blir han mallig. Den lille herr Ericsson.



Jävlahelvetesskitfanmupp

Såhär ser man ut när man precis har insett att man fått parkeringsböter. 500 spänn för att vi stod "med hela fordonet i terrängen". Helt jävla sinnessjukt. För fan liksom. Skärp er. Imorgon är det jag som ringer och klagar/alternativt skäller ut någon slags sommarjobbare/vikarie på kommunen/parkförvaltningen eller vartfan man nu ringer.


SM Soon

Glömde säga. Min man har börjat med bodybuilding. På allvar. This is him now.  

SeaHawk 300

När vi inte badar i havet. Då badar vi i båt. Som tillfälligt tjänstgör som pool. Den lille dont mind. Och japp. En simring i form av en falukorv spottas längst ner. Det finns dessutom en uppblåsbar räkosttub. I storlek stor. Helt normalt.






Vi Har Det Bra - Minst Sagt

Man kan ha det betydligt sämre. Vi har det äckligt underbart. Solar. Badar. Njuter. Hela dagarna. Idag även lite shopping. Alla mina favoritsysselsättningar. Och. Just det. Vi äter - massor. Av extremgod mat. Och. Läser. Jag har sedan vi anlände i torsdags kväll plöjt tre pocket. Sist var. "Skynda att älska". Och vi älskar. Allting just nu.

För övrigt. Morfars (Emilians) båt närmst i bild.

 








Mat Mat

Födelsedagmiddagen. Buffé av godsaker. Men man fyller ju bara år en gång om året.

Fiskpaté. Avocadoröra med rom. Aiolipotatissallad. Gravad lax. Gravlaxsås. Västerbottenpaj. Broccoli/fetaostsallad. Krustader med skagenröra. Räkor med skal. Aioli. Inlagda vitlöksklyftor. Vitlöksfyllda marinerade oliver. Det fanns säkert mer saker. Åh gud så gott det var. Här är min överfulla tallrik. Det bästa. Rester till dagens lunch!


Mornar

Gårdagens frukost på sängen. Äggröra. Bacon. Gurka. Tomat. Idag. Not at all. Mannen överraskade föga med sovmorgon. Åt sig själv. Den lille vaknade 07.00. Mamman hyste in honom hos snälla mormor och morfar. Och stack ut och sprang.

Sprang fel såklart. Blev en riktigt lång runda genom skog och mark. Perfekt. Färdigtränad redan halv 9. Därefter. Direkt ner till bryggan och årets första dopp i havet. Svinigt kallt. Mamman och mormor frustade av köld. Men två dopp var blev det. Den lille satt på bryggan. I sin vagn. Åt macka och skrattade gott.


Det ni ser bredvid är trisslotter. Fick igår sammanlagt nio stycken. Noll kronor i vinst. Men jag har ju tur med kärlek så jag klarar mig. Örk så klämkäckt. Bjuder på det.


Min Dag ♥

Vad är det för en dag? Är det en valig dag? Nej det är ingen vanlig dag! För det är min födelsedag. HURRA HURRA HURRA!

Jag vet. Barnslig och löjligt förtjust i min fördelsedag. Är. Och har alltid varit det. Min dag har varit fab. Sovmorgon. Frukost på sängen. Present som jag önskat mig. Shoppingdag i Karlskrona. Då jag fick allt jag ville ha, helt betalat och klart. Skaldjurs-värsting-middag. Vin. Mer presenter. Herregud så uppvaktad jag har blivit. Tack alla. Och tack min underbara man. Du är den bästa. ♥


In The Bod

Vi är i Karlshamn. Blekinge. Vi bor i en friggebod. Bredgvid en liten större bod. Som kallas sommarstuga. Där bor Emilians mormor och morfar. Här är bild innifrån boden. Välutrustad bod minsann. Kyl. Frys. Och Micro. Lika bra att ta bilder innan vi packat upp. Eller spenderat mer än en timme där. Vi i vår familj är nämligen fenomenala på att stöka ner. Men än så länge fint.

Nu ska vi vara här ett tag. Och. Imorgon fyller en viss person år. Jag närmare bestämt. Herregud. Old. Egentligen vill jag inte tänka på det. Men barnsligt förtjust i födelsedagar som jag är, så är jag lite excited ändå. Vi. Jag min man och min son. Ska enligt tradition. Tredje året i rad. Fara till Karlskrona och spendera dagen där. På kvällen blir det skaldjursfirande och på söndag kommer släkten. Man är som ett barn. Still. Trots massiva (snart) 28 år.
 
   


Snyggot

Kan man bli sötare? Coolare? Mer väldressad? Förmodligen icke.




Ljudligt

Ibland. Eller ganska ofta låter han såhär. Ibland. Eller hemskt ofta så är det störigt.


Naken Under

Familjen packar för att gå ner till stranden. Den lille far runt likt ett yrväder. Således svår att hålla koll på. Mamman försöker samtidigt att få med attiraljer som; armpuffar, badlakan, solkräm, tidningar, blöjor, solglasögon, ombyte till den lille, vällingflaska, vällingpulver, leksaker, vatten etc. Pappan? Ja vafan gör pappan. Ingen som vet. Han får i alla fall med sig själv.

Mamman säger (till pappan som ingen vet vad han gör): Tar du alla badlakan som ligger där i stolen OCH MIN BIKINI (som ligger rakt nedanför stolen).
Pappan: Ja - gruff - åh - stonk - hmpf (mammans tolkning)

Familjen kommer så äntligen iväg. Och at the beach badar mamman och den lille friskt. Härligt varmt i vattnet.
Väl uppe på land. Mamman slänger av sig sin våta bikini (för det ska man göra direkt så man inte förkyler sig eller vad det nu är).

Mamman: Vart har du lagt min vita extrabikini?
Pappan:????
Mamman: Men jag sa ju åt dig att ta den tillsammans med handdukarna!!!
Pappan: Öh...det hörde inte jag.
Mamman: Men vafan - allvarlig - är den inte med - vad ska jag nu ha på mig...åhhh

Resultat. Mamman får traska hem iförd pappans boxerkallingar. Måttligt roligt.


Vad Händer Sen?

By the pool. Den uppmärksamme ser i detta bildspel hur den lille herr Emilian får för sig att klättra ur poolen. Känns som en relativt dum idé. Dock förtäljer inte bildserien hur det hela slutar. Jag låter er själva gissa.

    


Sommar Att Älska

Jag kan inte få nog av denna typ av bilder. Far och son. Blå himmel. Sol. Sommar att älska.






Besökare

Vi har även varit på besök. Hos underbara Sabina & Danne. Vilken dag. Skyhög mysfaktor. Den lille öste (?) runt. Vi blev bjudna på fantastiskt god mat. Som avslutades med jordgubbs- och rabarberpaj. Mannen. Tre portioner. Vill ni också njuta av den? Se till att få en inbjudan till Flahult - JKPG.

Mätt och nöjd familj. Pajfat rensat.


Besök

Vi har haft besök. Helgen var grym. Eric, Lena och Anna-Clara fick uppleva ett galet soligt förorts-Växjö. Med sol (som sagt). Bad. Tennis. Promme. Grillning. Hotellfrukost. Poolhäng. Mys. Buzz. Och ja. Allt man kan önska sig liksom.

Här har vi dem. + värden himself. A-C är den enda som har vett att smila mot kameran. Vad de andra pysslar med är oklart.


Varmt

Idag är det varmt. För varmt för allting. Men pappan donar. Skyfflar ur rabatterna. Kör skottkärran. Slangar vatten från poolen. Jag? Ja, jag ligger i en solstol på altanen och tittar på. Ibland masar jag mig upp för att ta vattenslangen. (Som nu fått en roligt munstycke där man kan välja "dusch" "mist" och en massa annat.) Och svalka av mig en smula.

Nu muttrade han visst något om gräsklippning också. Ja, jag säger då det. Den lille? Han sover. Har sovit i snart tre timmar. Vi har det då bra vi. Och i eftermiddag får vi finbesök. Från Stockholm minsann. Eric, Lena och lilla Anna-Clara. Som alla tyckte det var toppen att sitta i en bil på E4:an. Årets varmaste dag.


Idag bjuder vi på poolbild. Den lille med sin badboll.


Österlen

Sitter och planerar lite inför vår Österlenroadtrip. Min man och jag ska helt ensamma, utan barn. Fira våra 4 år tillsammans, med en tur till det vackra Österlen. Sommaren 2008 gjorde vi en helt spontan resa dit med endast en karta som sällskap. Vi bodde på underbara små B&B, solade på kritvita långgrunda stränder, åt mysiga middagar på pittoreska tavernor och shoppade i små antikbodar (eller det sistan kanske vi inte gjorde så mycket i och för sig).  

Det var helt enkelt underbart. Och nu i sommar blir det en liten repris. Har just bokat in oss på ett av våra favorit B&B, Systrarna på Kivik. Hoppas nu bara att vädret är detsamma. Strålande sol och knallblå himmel tack.


I den här underbara trädgården satt vi och åt (grillat?) lamm. Det finns fotobevis. Men jag orkar inte leta upp dem.


Vår Skatt

Det blir inte vackrare än såhär.

Sommar sommar sommar.

Det Blev En Dag På Stranden

Idag. I morse/förmiddags. Begav sig hela lilla familjen till vår minibeach. Folktomt. Nice. I ungefär en kvart. Sedan ramlade det in massivt med barnfamiljer. Som jag är lite lätt allergisk mot. Men insåg snabbt att vi är en av dem nu. (Suck) Var i alla fall riktigt trevligt. Den lille myste runt i vattenbrynet mest hela tiden. Pappan spankulerade (?) och mamman solade och badade en faslig massa. Den lille chockade även med med en tupplur.
  
Pappan äter frukost och kaffar. Den lille försöker sig på vattnet i den stora flaskan.
  
Badbilder man inte kan få nog av. De finaste som finns.
  
Lite mer folk. Till och med en orm (snok) i vattnet. Och färdigbadad.


Pool

Den lille i sin pool. Det är väl synd att säga barnpool. Då mamman utan problem kan ligga raklång i den. Det kanske säger mer om mammans ringa längd i och för sig.  

Trots en del vurpor är den lille galet förtjust och vill bada mest hela tiden.


Kan Öppna Själv

Pappan har semester. Inledde denna med sovmorgon. Tills den lille ja, öppnade dörren. For in. Och kraschade en lampa i tusen bitar. Okej. Nu kan den lille alltså öppna stängda dörrar. Jaha, slut på privatlivet. Pappan fick återigen erfara. Under ett "längre" toalettbesök slängdes dörren upp och den lille stod fnissande i öppningen. Stor kille helt enkelt.

Nu blir det diverse ärenden, i lugn och maklig takt. Pappans takt.


RSS 2.0