Fancy Dinner And Tips

Det blev även en riktig fancy fredagsdinner efter alla överraskningar. Den stod mamman för. Dock. Lite tips angående den. Tanken var helstekt fylld fläskytterfilé med potatisgratäng. Det var tanken ja.

Tips ett. Banka ut den ordentligt/dela den i två halvor på längden och banka ut båda två delarna. Tips två. Krydda rejält. Mycket mer än man tror. Jag hade olivolja, salt, peppar, örtaårdskrydda, timjan och provancekrydda.
     
Tips tre. Baconet kanske gör sig bättre runtom själva rullen, inte inuti då den tenderar att bli lite "rå" i konsistensen. Tips fyra. Ta inte för mycket fyllning när du brer på. Jag hade creme bonjour vitlök/örter blandat med fetaost och lite grädde. Tips fyra. Se till så du har steksnöre hemma. Tandpetare funkar inte jättebra.
     
Tips fem. Stek runtom i rikligt med smör, alltså, se till så du har rikligt med smör hemma. Tips sex. Slå lite grädde runtom filén i ugnsformen. Ganska mycket fyllning rinner ut och blir en mumsig skysås. Tips sju. Använd stektermometer så slipper du, efter att du skurit upp, skjutsa in den i ugnen igen.
     
Servera med din felfria potatisgratäng. Och njut. Det var vansinningt gott. Och räckte till sju protioner. Så japp, vi har ätit detta hela helgen. Inget fel med det. Alls.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0