Super Today

Idag bara är jag. Supermamman. Big time. Upp 06.45. Morgonfix. Skickade iväg min son med matsäck i ryggan. Tog honom till dagis. For till jobbet jobbade. Jobbade bra dessutom. Fixade en mängd ärenden. For tillsammans med pappan och hämtade sonen (lyx). Mellanmålsfixade åt mina killar. Pysslade i trädgården (har typ aldrig hänt). Plockade äpplen. Vindruvor och björnbär. Fick sedan för mig. On top of allt det här. Att. Fiskgratäng. Det måste vi ha.

Rotade igenom kylen. Skrapade ihop följande. Pangasusfileér. Perfekt. Ner i en form. Gjorde vit sås med smör, mjöl, mjölk, grädde, citronsaft, dill och kryddor. Magisk god. Hade kunnat äta bara den. I med krabbpinnar (räkor hade varit bättre men vafan). Lite vitt vin (från boxen i kylen) över fisken. Salt och citronpeppar. På med såsen. In i ugn. 40 minuter. Under tiden. skala och koka potatis. Fixa haricots verts. Underhålla den lille. Spela angry birds på Ipaden. Duka. Ropa in mannen (som ja håller på med altanen, superduktig).

Alltså vilken fisk. Det vore synd att säga att den lille loved it. Han skrek "inte ha fiskgjatjäng" typ sju gånger. Åt sedan bara oliver och fisk. Men det är ju mat det också. Efter detta magnifika i matväg. Städa upp. In med allt i diskmaskinen. In med barnet i duschen. Under tiden. Dammsuga en smula. Plock, plock, plock. Ut med barnet. På med pyjamas. Läsa saga (sagor). Hoppas att barnet somnar inom snart framtid. Jag dog i soffan 20.00. Prick. Sedan dess har jag varit passiv som sjutton.

Jag stod i valet och kvalet med den här bilden. Den är ju inte så läcker egentligen. Glömde fota all mat på tallriken. Eller jag ville inte fota för jag hade så jäkla mycket på min. True. Kanske tar bort den i morgon. När jag inte är så trött. Over and out.


Mot Utflykten

Idag. Den lilles första utflykt. Någonsin. Med matsäck nerpackad. Apelsinfestis. Korvbröd med skinka (jag vet odd men vi hade ett liggande och perfekt minimacka liksom). Vindruvor (från ICA) och småkex.  

Mamman fick nästan tårar i ögonen. De var så söta. Minimänniskor. Med små ryggsäckar och neongula västar. How cute liksom.

  
Här är han. Min kille. Det var något rörigt innan alla kom ut. Men sedan satte de av. Emilian längst bort till vänster i randig mössa. De hade haft det superbra. Kollar på svampar och fikat. Sounds hilarious.


Vi Har Så Vi Klarar Oss

Man kan nästan säga att vi är självförsörjande på den här gården. Äpplen. Vindruvor (!!). Björnbär på bild. Vi har även vinbär, hallon och smultron. Inte illa för att vara någon slags trädgårdshatare (me). Inte illa alls.

Vad säger ni nu då. VA VA VA!


Pysseleftermiddag

En riktig pysseleftermiddag. Mamman och den lille har skapat. Konstverk. Vet inte vem som hade roligast. Och fint blev det. Fint som tusan. Eller det blev sådär. Och det var väl sådär roligt.

  
Den lille koncentrerad. Satt still. Länge. Pysslade och klistrade paljetter. Vi gjorde även armband och ritade. Både med färgpennor och med riktig akrylfärg.

  

Mammans konstverk. Som enligt pappan såg lite "påskigt ut". Och den lilles två tavlor. Som ska bli presenter. Till av honom, väl utvalda personer.


Den Lille - I Nutid

Snacka om olika generationer. Här hemma hör vi mest "Pappa jag vill ha din ajpaaad. Pappa ha din ajpaad. Pappa pappa ha ajpaden pappa". Och ja. Han klara av den. Bättre än mamman some times. Här kör han ett bilspel. Sick. Han är 2 år for crying out loud.När jag växte upp hade vi inte ens video. Eller micro. Eller fjärrkontroll till TV:n. (Inte när jag var 2 år i alla fall.) Tiderna har förändrats. Jag är gammal. Stenålders typ.


Kräftskiva At Hedvägen 5

Vi får tacka våra grannar. Hedvägen 5. För en mycket trevlig kräftskiva i fredags. Svenska egenfiskade (av någon släkting tror jag) kräftor. Urgott. Verkligen smaskigt.

  
Före. Min fina man. Och efter. Min(a) plates. Notera första bilden. I förgrunden. En skaldjurspaj som var magisk. Jag upprepar. Magisk.

Bästa. Att bo precis bredvid - när man ska gå hem på natten (11.05 typ). Inte ens jobbigt.


WUG

Det var med sorg i hjärtat. Men nu är han såld. Det var nästan så att. Alla tre snyftade en smula. När han lämnades. WUG:en. Have a nice life.


Nu Business

Nu kör jag business. På jobbet. Allt för att komma ifrån den förortsmamma jag är. Men ärligt. Lite fancy i vardagen. Och. En svart dräkt ska varje kvinna ha i sin garderob.

  

Om ni tycker att jag tar många egofoton på jobbet. Ja. Men jag jobbar också. Idag sjukt mycket. Och blev såklart sjukt nöjd. Som med typ allting jag gör. Men idag. Wow. Imponerad som sjutton. Av mig själv. Ibland bara är jag. Sådär grym. Eller ganska ofta. Men idag. Alldeles extra.

Och ja. Om ingen annan berömmer ens utförda arbete. Då får man göra det själv. Hepp hepp.


Förebild - Fast Efter

Här kommer en förebild på den lille. Frisyren. Eller hjälmen som den kallades.  Snacka om skillnad va?! Vår finaste. Ännu finare.
2 Styck Nyfriserade

Idag har vi blivit klippta. Mamman och den lille. Mamman på fancy salong. Den lille av pappan, i badrummet. Men han blev nog finast ändå. Dock mamman mycket nöjd. Still långt. Långt och lockigt.

Vissa fick mutas med glass och godis.


Bootsen (Och Matsäck Varje Onsdag!)

Jag lovade ju bilder på mina nya stövlar. Lättare sagt än fotat. This is it. Kära vänner. Hoppas jag endera dagen i höst kan uppbringa något bättre. Tills dess. Enjoy.


Allvarligt. En klohand. Suddig bild. Och stövlarna kom inte ens med. Ska nog lägga ner det där med att bli fotograf.

  
Tre försök till. Sedan gav jag upp.

Nu - försöker smälta det faktum, att det, varje onsdag numera ska packas med matsäck i ryggsäck, till dagis. Skogsdag. Varje onsdag. Matsäck till den lille alltså. Varje vecka. Jahapp.


Kladdkaka - Är Typ Det Enda Jag Kan Baka

Jag menar hur fin är inte den här. Made by me.
 
 


Alla åt som tokiga. Till slut såg det ut såhär. Det är bra betyg.  


Aug. 19, 2011 - Örk Vilken Morgon

Jag måste avreagera. Samt helst få medhåll. I morse. Under morgonstressen. På något sätt blir det alltid stressigt. Trots att vi inte är sena. Men i slutändan ska mamman helst hinna med en buss. Alltså är tidsschemat inrutat till punkt och pricka.

Då funkar det inte med avvikelser. Idag. I form av saknade attiraljer. Vi var redo, mamman och den lille. Klara med val av kläder (kan bli en lång historia för båda), frukost (välling och vindruvor för en, ägg och finn crisp för den andra), tandborstning (utan fläckar på tröjan), sminkning (endast mamman), föning, plattning och lockning av hår (endast mamman även om den lille ofta vill ha hårspray).

Ute ösregn. Verkligen ösregn. Mamman ser noll fram emot promenaden till dagis. Då är den lilles kläder borta. Ingen jacka. Inga överdragsbrallor eller regnbrallor. Vafalls?! Ingen pappa som svarar varken på telefon eller på sms. Jag far runt och letar som en tok. Till och med i garaget. Svettas. Blir mer och mer stressad och irriterad. Det regna som sjutton. Svettas mer. Håret krusar sig. Hatar. Den lille skriker "mamma mamma mamma mamma" en miljon gånger. Jag blir tokig. På allvar. Får till slut tag på pappan. Som lugnt förklarar att alla kläder är kvar på dagis "för det var ju så fint väder i går när han hämtade". Alltså allvarligt. Tänk lite för fan. Blir så jävla irriterad. Och ännu mer när han är dryg och drygar sig med att säga "finns det verkligen inga andra kläder hemma som han kan ha". Jo självklart finns det andra kläder. Men det är stressigt (nu ännu mer). Det regnar. Håret krusar sig. Jag svettas. Allt är åt helvete. Och hela tiden någon som skriker "mamma mamma mamma mamma".

Drar på den lille en annan jacka. Inga regnbrallor. Stövlar fanns i alla fall. Sedan nästa projekt. Få honom att acceptera regnskyddet på vagnet. Slutar med skrik och gråt. Då fick mamman nog och mutade med napp. Mer regn. Inga stövlar åt mamman. Inga skor heller, då de var kvar på jobbet. Plus världens skoskav. Fick ta gamla sneakers och trapa ner hälen. Hasade mig fram. Regnjacka och paraply modell mini. Var blöt med krusigt hår när vi sent om sider kom fram till dagis. Morrade nästan.

On top of 10 pers vid busshållplatsen (jag är alltid själv i princip). Fick knappt plats i kuren. Örk och tvi. Helvete vad irriterat det var. Börjar släppa lite nu. Men allt är min mans fel. Det inser ni va? Till och med regnet. Avsaknaden av skor. Skoskavet. Bussresenärerna. Krusigt hår. Precis allt är hans fel. Allt.

Får ha uppsatt hår. Har aldrig uppsatt hår. Jävla skit.


Men jag ser glad ut i alla fall. Det gör jag. Och så har jag mitt nya fina halsband.


Fint Ska Det Va

Igår. Lite glamour i vardagen. Nyöppning av butiken Änglabacken (som flyttat in granne med mitt jobb). Det bjöds på supersmarrig pasta med räkor och nybakad foccaia. Trevligt.

Att jag dessutom hittade underbara ljuslyktor (som om vi inte hade nog av just ljuslyktor - sa min man) och ett trevlig halsband gjorde inte saken sämre. Det hela avslutades med ett glas vin på PMs uteservering. Känsla utav sommar. Sista. Idag är det höst. 

  


Alltid trevligt med vin. Alltid.


PW

När man för en gångs skull gör sig till och promenerar/power walkar till ICA. Supermegaregnet from hell anländer. Den lille gick det dock ingen nöd på. Han satt inplastad och käkade ostfralla. Mamman däremot. Dyngsur. Trots paraply (världens minsta - but still) och träningskläder som ska "andas" i fuktig miljö.


Inplastad och redo med fralla i högsta hugg. Vissa hade det bättre än andra.


Vet inte hur väl det syns. Men regnet liksom studsade upp när det slog i marken. Således blev mamman blöt både uppifrån och nerifrån. Jomenvisst gud. Tack som fan.


Han ser ut att njuta och smaska på sin fralla. Det är tur att det inte syns, att han, typ hela vägen hem satt och skrek: "Släpp ut mig mamma. Vill inte vara här inne mamma". Otacksamma unge - sa mamman inte, utan förklarade lugnt och pedagogiskt varför han var tvungen att plastövertäckas.

Nog med PW:s ett tag framöver.


Mamman Like

Förutom brottning då, är den lille, intresserad av skönhet. Varje gång mamman tar fram lacken. Då ska han lackas. Helst i rött. Sedan trippar han omkring varsamt/sitter blixtstilla under torkningen.

   
Angående plåstret. Han hade ont i armen och skulle bestämt ha ett plåster där.


Brottning Pågår

För att ni. Utan barn (söner). Utan bröder. Ska förstå. Såhär ser det ut mest hela tiden. Mamman fattar noll. Är det roligt alltså? Tydligen.
Risk för fall. Stor.


Sommarbild

Idag regnar det. Bjuder därför på en sommarbild. Från Furuvik. Djurpark och tivoli utanför Gävle. Där vår kamera mystiskt försvann. Alltså Iphonebild. Det ser ut som att jag inte vill vara med på bild. Men jag vinkar. Kanske inte så drottninglikt. Mer "hallå där" liksom.

Den lille. Han åker. Runt runt på en tiger. Spännande.


De Är Mina

Den lille. Iförd nattmössa. Varför tungan är ute? Oklart.

Och i bakgrunden mina nya stövlar. (Samt diverse bråte. Igonera tack.)

Fina va. Sonen och stövlarna.


Finally

Det här händer nästan aldrig. Att den lille somnar. Under en shoppingtur. Fantastiskt. Mamman hittade dessutom stövlar. To die for. Som jag har letat. De uppfyllde nästan alla kriterier.  

Pappan menade att behövdes det verkligen mer stövlar. Men. Nu behöver han ju aldrig mer följa med och vara smakråd. Jag behöver inte kolla efter stövlar igen liksom. Knappt alls gå i skoaffärer. Det måste vara en win-win-situation. Eller jag behöver ju ett par svarta också såklart. Men sen så.


Hur de såg ut? I will show you soon.


Boys Will Be Boys

I helgen hade vi besök. Faster Cattis. Kusin Alexander. En himla massa bus och stoj. Killarna (och pappan) brottades mest hela tiden. Vad är det med killar och brottning?


Här brottas de inte. Här leker de på lekplats.


We Rock

Nuff Said!


Ute Med Håven

Mamman: Vad duktig du är Emilian!
Emilian: Nej, du är duktig mamma!
Mamman: Åh vad söt du är gubben.
Emilian: Du är söt mamma!
Mamman: Vad snäll du är som säger så.
Emilian: Du är snäll mamma!

Mamman ser sin chans. Komplimanger är ju alltid trevligt.

Mamman: Vad grym du är Emilian!
Emilian: JA!

Äntligen Eller?

Jag vet inte. Men kan det vara så att jag. Äntligen. Funnit den perfekta svarta kavajen? För visst är det så. Att man. Genom livet alltid söker. Efter vissa saker. Som. De perfekta stövlarna. Den perfekta väskan. Svart kavaj. Svarta byxor. Jeans som sitter perfekt. Ja ni ser, and on and on.

Men en svart kavaj bör. Nej ska. Varje kvinna ha i sin garderob. Och jag är väl kvinna nu med mina 29 eller? Look at this. Sorry för märklig min och sneda bilder. Det är apsvårt att fota med Iphonen utan att tappa den.

  
Tror jag har den. Eller? Vad säger ni? Är jag close? Finns två olika byxmodeller och en kjol i samma serie. Kanske ska slå till på allting. Så att jag har. En svart kostym. Kan aldrig vara fel.


Farväl Semester

Hej så semestern. Hej jobbet. I morgon är det dags. Kan inte fatta hur snabbt det har gått. Vill egentligen lägga mig ner och skrika. Men det gör jag inte. Eller?

Sammanfattning. Har haft en himla bra semester. Har träffat himla fina människor. Som står mig nära. Är glad för det. Är glad för att min sommar (som inte är riktigt slut) har bjudit på allt man kan önska. 
  
Sommarkväll i Västervik.  


Ni Na Ni Nana

Dagens boktips. "Äldst, yngst eller mittemellan" - Elisabeth Schönbeck. Den bör läsas. Av alla som är äldstabarn. Mellanbarn. Yngstabarn. Eller ensambarn. Samt alla som är föräldrar.Lärorik vet jag inte. Men den skapar eftertanke, diskussion och en smula irritation (galet mycket egentligen). Jag blir arg åt alla håll och kanter. Vet inte vilket håll jag ska vända min kappa. Men en sak vet jag. Att vara ensambarn. Är precis lika knepigt som att vara (varsomhelst) i en syskonskara.

Tar man sig tid och funderar en smula. Ja då är man fast. Den (pocket) kostar 39 kronor på Cdon. Sjuttiosju kronor på Akademibokhandeln. Välj själv. Men köp den. Läs den. Lova det. Ni kommer inte att ångra er. Eller så gör ni det. Men då har ni i alla fall blivit berörda. Seså. Spring och köp.
Movies

Lite tips. Har ni inte sett Bridesmades? Se den. Jag såg den på bio. Skrek som en hyena av skratt. Det rekommenderar jag inte (för övriga besökares skull). Men se den. Javisst.

Sedan. Lite andra filmer. Inte som jag direkt rekommenderar. Men - jag har sett dem. Började i fredagskväll. Och har hunnit med. "Grown Ups. Mean Girls 2. The Rebound. Save The Last Dance. 17 Again. Dear John. Hall Pass. Och High School Musical 3". Det märks att vi är barnfria (i och för sig har min man bara sett en av dessa - gissa vilken?) och att det har regnat.


Dagar Att Minnas

Dagar som denna. Sparas för evigt.  I en låda att låsa om. För att sedan ta fram och återuppleva om och om igen. Lycka. Kärlek.

Sovmorgon.  Såg en film. Min man sov lite till. Skippade frukost. Blev hamburgelunch. Shopping och ärenden i sakta mak. Finfika på Toftastrand. Just me and him - mannen i mitt liv. Satt i solen. Såg ut över vatten. Pratade och myste.
  
Tog en promenad på eftermiddagen. Satt på en brygga. Doppade tårna. Solade. Gick på upptäcksfärd i skogen. Hittade en enslig stig. Fann en vik. Satt på en sten i vattnet. Pratade om allt och inget. Bara var. Där och då.

Promenerade hem. Bestämde oss för att bada. Tog varsin handduk. Gick ner till badbryggann. Svalkande dopp. Gick hem i solen. Hand i hand. Åt fräsch och god ceasarsallad med massor av nyriven parmesan. Så enkelt.

Att bara vara. Vara spontan. Leva i nuet. Vara tillsammans. Hålla om. Prata om drömmar. Känna livet.


Badringsbesvär

Vilket håll ska man ha den på egentligen?

Alltså det här känns lite som överkurs!

Flexing flexing!

Äh nu lägger jag snart ner!


Emilian Äger

"Morsan. I rule here. Det är bara att hacka i sig. Så kom inte och försök att bossa över mig."


Like Everyday Liksom

Precis som vanligt. Fast med en kamel in the background.


Bil Träd Och Uppsala

Till min utställning. Grymt nöjd. Som vanligt.

Träd och bil.


Uppsala


Vår Turne

Vi har då varit på turne. Kom en del på sne. Men styrde upp oss och har haft/har än, en fantastisk sommar. För att inte trötta ut er (blev dock ganska lågt). Kan det sammanfattas enligt följande.

Avslutning på dagis. Midsommar. Linköping. Tomas och Åsa. Alice. Tonfisk. Våningssäng. Maxi. Dalarna. Hede. Farmor och farfar. By. Sol. Sill. Snaps. Sång. Dans. 5-kamp. Vinst för mamman (såklart). Grill. Middag. Överförfriskad man. En smula tråk. Mot Sthlm. Ny bil.  Bilfärd hem, genom Sthlm, alone. Magsjuka killar. Ensam mamma vecka.

Mot Karlshamn för den lille. Matförgifning för  mamman. Bästa födelsedagen ever. Love min man. Galet många överraskningar. Hotellfrukost to die for. Markarydlunch. Karlshamn en vecka. Vägga rökeri. Regn. Sol och bad. Mat. Båtturer i skärgård. Sola på en ö. Mormor och morfar. Hem igen. Altanbygge. Vin och god mat. Mer regn och altanbygge. Besök. Calle och Elin. Vaniljhjärtan. Spontanmiddag hos grannar. Pizza. 41 graders feber för den lille. Kokhet.

Mot. Norrköping. Industiområdeskörning. Skum hotellvistelse. Värsta natten. Den lille mer sjuk. Sämsta frukosten. Mot. Sthlm. Födelsedagskalas nummer två. Alexander 5 år. Poolhäng och bad. Vattenkrig. Babbel babbel. Cattis och Aline. Yngst, äldst eller mittemellan. Kent på besök. Underbara Kent. Såpbubblor. Megastor studsmatta. Bada i havet. Fotbollsskor. Alla skor.

Mot Uppsala och Storvreta. Felåkning. Sibylla. Vallentuna. Plockmat. Sören och Johanna. Vin vin vin. Sven och Axel. Tvillingar. Vildar. Furuvik. Tivoli. Djurpark. Bergochdalbana. Åka bilar. Slänggungor. Spela chokladhjul och fiska ankor. Noll vinster. Sol.

Mot Tyresö Trollbäcken. Gina och Niklas. Grill. Biljard. Sangria. Shopping. NK (äntligen). Filippa K. Köttbullar. Polisbil. Rock By Sweden. Kungsholmen. Eric, Lena och Anna-Clara. Picknick. Melon. Grillspett. Sangria. Film. Biljard. Mys. Fina vänner. Spagetti.

Mot Västervik. Felkörning. (Jäkla Iphonekarta). Regn on the road. Solsken vid mål. Bo på fängelse. I cell. Mat på en båt. Oxfilé. Vin. Fish n´chips. Gott som tusan. Glass. Promme. Stor hotellfrukost. Sol sol sol. Bad. Strandhäng. Megapizza och varmrökt lax. Hoppborg från 3år. Knallblå himmel. Roadtrip i skog. Vaken liten. Hemma igen.

Altanfix och räddning. To be continued.


RSS 2.0