v.22

Etthundratrettiotre dagar kvar till BF. Suck. Jag vill ha min bebis nu. Längtar ihjäl mig. Påminn mig gärna när jag sedan är mitt uppe i amning, blöjbyten, skrik och vaknätter. Påminn mig gärna - om det här inlägget då. 

Men tänk en liten sån här. Inte så dumt va. Gosegosen. Okej han kanske är typ 3 månader här men ändå. Bebismysig. I åtanke har jag - att vi dessutom kommer att ha en mer vild än tam 3-åring at the same time. Då blir det genast, vad fan har vi gett oss in på?! Hjälp!


Emilian-Smilian.


Dubbelpanering Is The Shit

Helgens bästa då. Dubbelpanerad kycklingfile. Ugnsrostad potatis. Hemmagjord tzatziki. Loka smultron/citron med sugrör. Min man som dinnersällskap. Barnet i säng. Sovandes sött.


Ja grönsakerna kanske inte var direkt fun. Men jag var så ivrig på att smaka kycklingen att ingen tid fanns. Och allvarligt. Dubbelpanering med vetemjöl - ägg - ströbröd. To die for. Try this at home!

Det ska väl egentligen vara någon slags kalvfilé tjosan. Men jag tog vanlig fryst kycklingfilé som jag delade längsmed och sedan bankade ut med en gryta. Funkade finfint.


Sämsta Ever

Helgens störigaste. Är inte att vår toalett har gått sönder. För det hände i veckan. Nej det störiga är att. Efter en tur till K-rauta. Som typ är det tråkigaste placet to be. Speciellt med en vild/trött/hungrig Emilian.

Samt efter att pappan lagt x antal timmar på att plocka bort den gamla toalettstolen och montera på den nya. (Dont ask me how, det är bara sådant som han typ kan, automatiskt.)

Då. Just då. Vid premiärspolningen. Upptäcks en spricka i porslinet. Så varje gång man spolar läcker det ut vatten (obs rent vatten) på golvet. Amen suck. Fan helvetes jävla skit. Så satans onödigt.


Arbete pågår.


Ny stol på plats. Dock trasig. Suck som fan.


Inga Popcorn Till Pappa

Mamman och den lille startade fredagsmyset, i fredags, redan innan pappan kommit hem. Popcorn och film. På frågan om vi skulle spara lite popcorn till pappan, svarade den lille bestämt nej.

Och satte i sig allihop. Om han åt någon mat sedan? Nej inte direkt. Oväntat. Men är det fredag så är det. Och gott var det.


Snygg stil har han minsann.


World´s Longest Nap

Helt värdelöst. Min lediga dag. Uppe som vanligt. Skjutsade iväg man och barn. Storhandlade. Åt frulle. Blev trött. Klockan elva. Skulle vila lite. Vaknade 3½ timme senare. Treochenhalvtimme. Det var den dagen det.

Igår hände det desto mer. Var hos Cissi på Me&I-party. Me&I är ett klädmärke som bara säljs genom hemförsäljning. Med fokus på barnkläder. Och kläder till mammor. Både gravida och icke-gravida. Jag hade någon tanke om att bebis i magen och Emilian skulle få något fint. Dock var det mamman själv som inkasserade mest. Byxor och urfin tröja. Bebis fick body och Emilian fick strumpor. Men har har ju så mycket kläder. Eller hur?!

Ja och det har inte mamman då - menade pappan.


Åh Hej Och Åh Nej

Efter man har tränat måste man stretcha. Det vet killarna. Just strech i jeans kanske inte är det bekvämaste. Men den lille klagade icke. Det var först när ordet läggdags kom upp. Som han klagande. Och det rejält.






Se Upp För Inkräktare

Pappan och den lille körde boxning igår. Träning på riktigt. Den lille vevade på hej vilt. Det roligaste. När pappan visar ur man håller upp "garden" (tror att det heter så).

Säger den lille "bra vi håller utkik". Alltså inte alls ologiskt. Men gud vad vi skrattade. Han är för söt den där lille. Även om han inte at 05.00 i natt kändes som söt. Då han höll föräldrarna vakna med skrik och gnäll.




Se Upp I Backen

Jaha. Sedan var det bara att damma av snowracern. Som stått orörd hela vintern. Premiär. Den lille i extas. Pappan ganska ivrig han också. Mot backen.

   

   
Först skulle visst pappan åka alone. Sedan fick barnet joina. Mamman? Nä hon blev inte tillfrågad alls. Med snodde åt sig en tur tillsammans med den lille. Det gick dock inte så bra. Mamman blev lite rädd, försökte hålla sig fast, i den lille - och båda föll av - i farten.

Det där med snowracing är nog inte något för den gravida morsan. Men killarna hade roligt. Det var visst tävlig mot Fredrik och Love också. Vilka som vann? Alla såklart.


Frukost I Väntans Tider

Bästa. Hotellfrukost/brunch med härliga vänner. Mycket trevlig söndagsförmiddag. Dessutom - till sommaren. Ett gäng nya bebbar runt bordet. Ser vi fram emot.




Elite Park Hotel.


Lucky To Be A Girl Today

Ibland är det skönt att vara kvinna. Och pregnant.



Den store och den lille skottar som tusan. Duktiga killar.



Även om den lille har det en smula difficult så ger han inte upp.


Over And Off

Alltså jag vet att jag inte direkt är a jour med innehitsen och musikkulturen nowadays. Men. Ser P3 guldgalan på TV. Vet inte vilka det är som uppträder. Vet inte vilka de nominerade är. Vet inte vem artisten är som blev årets artist. Känner mig old och missanpassad i samhället. Typ utanför.

Men mest old. Old and pregnant. Fat kan jag också tillägga. Har just pressat i mig en hel påse popcorn. Trots att vi åt middag nyss. Nu kommer årets låt. Jag dör om jag inte ens har hört den. Dör.


Vinnare - "Vart jag mig i världen vänder" med Den svenska björnstammen. Säg va?! Jag dog. Over and out.


Choklad Är Ju Alltid Gott - Eller...

Innan det var jobbdags för mamman hann vi med att baka. Stora amerikanska chokladmuffins. Skulle det bli. Den lille hjälpte duktigt till. Mest med att smaka. Men han blandade friskt och öste i ingredienser för glatta livet.





Som ni ser friskt deltagande. Vi hackade i både mörk och vit choklad. Tyvärr stod de i ugnen ett par minuter för länge. Mamman to blame. Och blev således en smula brända. Chokladen vi hade i var på tok för mörk dessutom. Helt enkelt smakade det skitäckligt. Men den lille mumsade glatt i sig ändå, choklad liksom. Får se vad pappans dom blir. Stay tuned.


Brända. Skitäckliga. Stora. Amerikanska chokladmuffins.


Play Do

Så var det dags för lek med lera. Leran som mamman köpt för över ett år sedan. Premiär idag. Snacka om pyssel. Mamman knåpade ihop ett par katter, något som såg ut som en skranglig bil och en orm.

Herregud så dåligt det gick. Men den lille klagade inte. Han var road. I alla fall i säkert en kvart. Tålamodsarv från mamman helt klart.




Dåligt Minne

Han är inte ens tre år än. Och ändå lyckas han slå mamman i memory. Over and over. Det kanske säger mer om mammans extremdåliga memoryteknik eller?! Ganska fun. Inte att loosa men själva spelet i sig. Motiven? Bilar såklart.




Hemma Idag

Den lille och mamman är hemma idag (mamman ska iofs jobba ikväll). Mysdag. Mamman kände sig lite krasslig. Den lille kom genast farande med sin doktorsväska. Och som alla vet. Man kan inte vara doktor utan sina doktorsglasögon.




Tur för mamman att doktorn hade tid så snabbt. Duktig var han också. 


Ni Måste Måste Kolla!

Den där Håkan Juholt är i hetluften. Vad passar då bättre än en sång? Jag såg detta för första gången på nyårsafton, sen som man är. Ni måste kolla. Fantastiskt roligt. Klockrent.

Det gick såklart inte att lägga in klippet, men här är länken.

http://www.youtube.com/watch?v=wRBkgzNkPqs

Det slår inte Björn Gustavssons sång till Carina Berg. Det klippet är det bästa ever. Men det här är hilarious. Trust me.


Awesome Söndag

This is what we´ve been doing today. Fikat som tusan. Innan dess gjorde vi ingenting. Den lille kollade Cars-filmer. Over and over. Mamman plöjde 12 (jepp ni läste rätt) avsnitt av Big Bang Theory season one. Pappan var förlorad i MMA-världen. Awesome söndag.



Vi åt och sov tupplurar i omgångar dessutom. Förutom den lille. Han har slutat sova på dagarna (i alla fall i helgen) vilket resulterat i tidigt sänggående at night. Väl mött.

Massor med ensamtid för mamman och pappan. Mys kanske man då kan tycka. Men icke. Nej nu möblerar vi tydligen om. Flyttar tv:ar och bär skåp. Det ska nämligen sättas upp en del väggar på övervåningen - hepp hepp.


Hej Sa Jag!

Mamman kommer hem en dag efter jobbet. Sent. Möts av det här. Killarna helt försjunkna i tekniken. Knappt att man får ur dem ett hej. Än mindre en kram eller en puss. Vafalls. Iphone och Ipad-helvetet. 

Den lille kollar på youtube-klipp av cars-filmerna. Vad den store gör är oklart, men ganska stor chans att det handlar om fighting och MMA.

 
Obs - snusdosan tillhör den store. Promise.


Jag Och Min Mage

Här kommer vi. Jag och magen. Som blev stor i princip direkt. Är i v.19 och mår helt okey. Det fladdrar och sprattlar en massa där inne. Liksom killas. Underbar känsla.

Känner mig vacker och typ en smula cool. För en gångs skull. Cool alltså.


Beräknat den 12 juni. Dock blir det nog lite tidigare då vi kör planerat snitt den här gången. 72 värktimmar till, är inget jag skulle se fram emot. Men nu känns allt grymt.

Eller det känns oändligt. Oändligt långt till juni. Hoppas bara att det inte blir den 2/6. Den födelsedagen är nämligen upptagen. Av bästa Emilian.


Valter Gos

På vägen hem stannade vi till i JKPG. Fick äntligen träffa finaste finaste Valter. Och hans fina mamma. Alltså gullebebis. Det är tur att vi har en på gång. För man blir galet sugen. Åh vilka gosegosekinder.



Jag längtar nu efter bebis så jag kan dö. Min Emilian är nämligen inte jätteförtjust när mamman hela tiden vill pussas, kramas, mysa och gosa med hans kinder. Han säger: "Nej mamma - inte mer nu. Nu räcker det mamma, förstår du".


Isglass

"Kom och köp isglass". Var den lilles lockrop när han och kusin Aline stod i kiosken. Isglass. Precis vad vi var sugna på.


Pojke - Flicka

Pojke leker med bilar. Flicka pysslar med dockan. Könsstereotypt så det förslår.


Zlatan Som Granne

Vi har då äntligen varit lite lediga. For till STHLM. Den lille underbar i bilen. Sov, läste bok eller kollade film i mammans telefon. Inget klag och inget gnäll alls. Det tar ändå fem timmar enkel resa. Underbart barn.

Som alltid. Solsken i fantastiska STHLM. Mamman naturfotade som en dåre.






Det sista fotot. Urusel kvalité och skärpa (blame the Iphone), men tvärs över vattnet. Zlatans nybyggda hus. Allra längst ut till höger på udden. Magnifikt. Kan nästan säga att vi liksom bor granne med Zlatan. Dessutom ligger Olof Mellbergs hur precis bakom. Typ som att vi kan hänga med dem. Typ.


Mitt 2011

Eftersom att jag gjorde en både 2009 och 2010. Är det inte mer än rätt att det kommer en för 2011 också. Alltså. Listan. Here it is.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, logistiken med vardagslivspusslandet. Vilket projekt. Every day. 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade nog inga direkt.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja flera stycken och fler kommer det att bli 2012.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Eh typ inga. Inte i år heller. Fuck. Nu får vi skärpa oss.
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? Mer pengar vore helt klar inte fel. Dags att styra upp det där. 
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 2 juni är magiskt. Även 5 okt då vi "plussade" som det så fint heter.
8. Vad var din största framgång 2011? Fertiliteten kanske?!
9. Största misstaget? Ja herregud vad ska jag börja...
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja en mängd infektioner och allergiska reaktioner. Blev tom sjukhusvistelse.  
11. Bästa köpet? Måste nog säga mina bruna skinnstövlar med klack. Har dem varje dag at work.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Huset. Och Emilian, speciellt i juletid.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att vi blev gravida. På första försöket. Igen. Magi.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? Allt som spelas på radion. Och alla som valdes som favoriter på vår kräftskiva.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har varit som vanligt. Mest glad. Dock med humörsvängningar i höst.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Sprungit i spåret. Det är ju helt ok.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit godis och socker. Tänker på mina tänder.
18. Hur tillbringar du julen? Med familj och vänner i Älmhult.
19. Blev du kär i år? Var redan kär. Blir väl lite mer kär för varje dag i min man och i min fina son. LOVE  
20. Favoritprogram på TV? Big Bang Theory (NY). Masterchef (NY).  
21. Bästa boken du läste i år? Bästa vet jag inte. Men. "En Dag" var okey. Dock var filmen kass. 
22. Största musikaliska upptäckten? Laleh som jag tidigare inte gillat.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Hotellfrukost och massa överraskningar.
25. Något du önskade dig men inte fick?
Nä.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Jag och min man åt frukost på Statt. Solade på altanen och for till Karlshamn där Emilian och mina föräldrar dukat upp värsta middagen. Mycket mys och jag fick allt jag ville, en jämn ström av överraskningar och presenter hela dagen. Min man är bäst på sånt.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Karriärlyft.  
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
 Newhouse varvat med hemmastass, mycket klänning.  
29. Vad fick dig att må bra? Min son och min Man.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Robert Pattinsson - eller egentligen Edward Cullen (suck igen och igen).
31. Vem saknade du? Mina vänner som inte bor här nära. Saknar dem varje dag.
32. De bästa nya människorna du träffade. Nya bebisar som ploppar upp här och var.  


Foton På Den Lille

Just det ja. Det gjordes en julkortsfotografering en söndag innan jul. Mamman och den lille styrde upp. Pappan? Nja han var inte direkt inblandad. Inte alls faktiskt.

Hur som. Här är bilderna. Plus några till, som inte hamnade på själva julkortet. Men erkänn. Ganska fotogenisk den lille?! Like a model. Top Model.



   



   
Och ja. Han fick en ny slips i julklapp. En lite längre.



E&G

Emilian och Greta. Så söta.

Greta ligger i tältet och spanar.




Sedan lagas det lite mat. Iförda finstass. Underbara minimänniskor.




Nyårsfest

Lite blandade bilder från vårt nyårsfirande. Med körschema. Som sprack ungefär direkt. Men trevligt hade vi. Först ut. Barnbuffe till de små, samt snittar/tilltugg och fördrink för de vuxna. (Alkoholfritt för undertecknad).

   

Därefter blev det förflyttning av hus. Vuxenmiddag i huset bredvid. Tanken var att vissa små skulle sova. Och vissa små gjorde också det. Dock inte vår lille. Han sov inte alls. Han var vaken till 02.00. Japp.

   

Tack till alla inblandade.


Looking Good

Såhär snygga var mina killar at New Years Eve. Mamman spelar inte riktigt i samma division och fick beskäras bort.



Men min hand kom med. Och japp för första gången ever. Lösnaglar. Från Kicks. Vilket mekk. Never again. Just saying


Happy New News!

Emilian delar med sig av Happy New News - Gott Nytt År Everyone!


RSS 2.0