Like Angels

Hur söta liksom. Emilian med sitt gäng. Mammorna lyckades äntligen få till en fikastund. Om de små satt såhär hela tiden? NOT.


Nellie Isolde Emilian Greta Amanda Ebba


Coolast I Stan

Idag har vi kört med häng på brallorna. Det ska börjas i tid. Som med allt annat för den lille.


Min Vanliga Tur

I lördags morse. Lite mer bråttom än vanligt då jag skulle med ett tåg kl 09.00 till Malmö. Gick ut till busshållplatsen i god tid. Den ska avgå ungefär 08.26. Ingen buss kom. Hade reservplan. Ronnie och Emilian skulle kunna skjutsa mig.

Så kom en taxi farandes upp mot golfbanan med en tant i framsätet. Jag tänkte att shit vilken lyx med taxi. Ingen buss. Så for taxin tillbaka in mot stan. Ingen buss. Men så måste taxin ha vänt för vips stod den framför mig. Chauffören hissade ner rutan och sa att bussen som skulle komma inte hade åkt från stan än, för att den var ur funktion. Det hade tanten som hon nyss skjutsat hem berättat. Jag liksom jaha oj, vad snällt att du sa till, nu får jag be Ronnie. Jag ska ju med ett tåg. Men då sa hon att jag skulle hoppa in och att jag fick åka gratis till stan!!

Snacka om snäll chaufför. Snacka om tur. Snacka om lyxigare åk än bussen. Men som sagt. Jag brukar ha tur.


Mot Skåne

En sista sak från mig i afton. I morgon far jag (alone) till Malmö för lite tjejhäng med de allra finaste Älmhultsflickorna. Så jäkla mysigt. Jag ska bara njuta. Och kanske ta en och annan drink. Man vet aldrig vad mamman kommer att lyxa till det med.

Nu - over and out.


Byte Av Sida

Under min gymnasietid och även något år efter det arbetade jag extra som kassörska på Ica Maxi i Älmhult. Det var roligt i ungefär en kvart. Sedan var det bara tråkigt och jobbigt. Eller det var en okey arbetsplats men själva jobbet var otroligt tråkigt.

Jag tänkte alltid en massa under dessa arbetspass. Mest tänkte jag på hur jag störde mig på  kunder som handlade megamycket (helt fel försäljningsmässigt men ha i åtanke att jag var typ 16). Sådan som hade fulla kundvagnar.  Som tog upp stor plats i kön. Som ingen ville ställa sig bakom. Som det tog en evighet att blippa ut alla varor åt. Som inte hann packa i, innan nästa kund. Ja. Listan kan göras mycket längre.

Igår. Upptäckte jag att jag har blivit en sådan. Just en sådan person som jag hatade. Ingen ville ställa sig bakom mig i kön. Kassörskan (typ 16 år) suckade när jag närmade mig. Jag packade upp och i supersakta. Jag hade flera olika kuponger. Jag glömde ta kassar. Precis allting som en kassörska hatar. Men jag vände streckkoden mot henne. Det gjorde jag.

Jag är på andra sidan nu.


Fredag Igen

Min man är på galej med sitt jobb. Jag och Emilian skulle ha myskväll. Det gick sådär. Vetefan men allt gick på tok. Till sist somnade han väl av uttråkning.

Jag svullar snask. Såg några kids som gick runt och Halloween:ade (knackade på i husen och bad om godis) så jag bullade upp med godis. Inga ungar har kommit. Och godiset. Ett minne blott.

Nu julmust och Idol på det här. Idol som har 90-talstema. Öppningsnumret to die for. Eller hur Sabina?!


Tandkräm, Alvedon - You Name It

Det här är det senaste. Stå och borsta tänderna. Själv. Givetvis med blandat resultat. Och eftersom han är mattokig. Äter han först upp tandkrämen innan borsten gör sitt jobb.

I veckan har han varit sjuk också, den lille. Vissa barn tappar helt matlusten. Inte vår lille. Han till och med sörplar i sig hostmedicin och flytande Alvedon med stor aptit. Då är man matglad.




Cooking

Som tidigare nämnt. Den lille har en förmåga att inkassera diverse då mormor och morfar får bestämma. Idag. En köksspis. Med induktionshäll. Micro. Och diskho. Jag säger då det. Leksaker utvecklas. Plattorna går till och med att slå på och av.

Till detta fick han ett gäng grytor, kastruller och redskap. Nu går han som bäst och sörplar ur soppsleven. Det där med matlagning verkar roa. Gött.


Här steks det för fullt. Håller i locket som en riktig kock.

Och så måste man ju provsmaka.

Tills slut ska även disken tas om hand. Han vet hur det funkar den lille.


Puss

Hm. Jag vet inte. Men det här ser ut som att det är kisses på gång. Å mamman som knappt får honom att pussas godnatt. Min lille har verkligen blivit stor. Nu pussas han med flickor liksom. My good.




Middagarnas Middag

Snacka om VM i söndagsmiddag. Vi är på besök i Älmhult. Där det även ingick ett däckbyte för min man. Men då fick han (och även vi) världens. Ja typ. världens godaste söndagsmiddag. Hoppas att ni inte är hungriga. För nu kommer det.

Helstekt älgfilé. Timjan- och örtkryddad. Stekt till 65 grader innetemperatur och skivad i 1 centimetertjocka skivor. Så mört att det nästan föll i sär. Smakade gudomligt. Kokt potatis. Kokta morötter. Blandad krispig sallad med avocado, gurka, tomat och rädisor. Två olika såser. En bunsås gjord på stekskyn från köttet. Som tillsammans med salt, peppar, soya, creme fraiche och lite gelé blev otroligt smakrik och len. Samt en varm beasås från Kelda. Det serverades även hemkokt vinbärsgelé och små smörfrästa kantareller, lokalt plockade, som extra tillbehör.

Tyvärr tog jag ingen bild. Då jag hade fullt sjå med att äta. Gode gud så gott. Och så mätt jag är. Nu blir det fika. Och tennis till det.


Snow

Som jag tidigare nämnt. Vi har haft snö. Crazy sick. Men den lille he liked.

   


Hej Det Är Emilian

Emilian är busy. Tjattrar i telefon. (Som är en gammal fjärrkontroll) och kör lastbil - at the same time. Tur att han inte har ärvt pappans sinne för att göra flera saker samtidigt. Det är nämligen ungefär lika med noll. Men den lille han kan. Och som han tjattrar sedan. Det måste han ha efter sin mor.


Boooring

"Boring. Kan vi sluta shoppa nån sabla gång. Jag sitter fastklämd och kan typ inte röra mig i den här jackan. Please. Någon? Hjälp!"


Game Over

Det är tennis i parti och minut (??) här hemma. Är det inte tennistider som ska bokas. Träningsväska som ska packas. Bollar som ska hittas. Så är det tennis på TV. Turneringar. Grand Slams och fan och hans moster. Det sprutar tennistermer ur öronen på mig. Jag kommer på mig själv med att till och med tänka lite på tennis då och då.

Och idag satt jag och kommenterade hej vilt. Tillsammans med min tennistokige man. Som promt ska följa varenda jäkla match som sänds. Alltså hade vi fredagsmysmiddag ackompanjerad av Söderlings fiasko. Ugnstekta kycklingdelar, kokt potatis och gräddsås serverat med game, set, match.

Friday I´m in Love


Om Bussen

Det där med bussåkandet är ju ett jävla issue. Men jag har hört horror stories om de som har det tusen resor värre. Varje dag. Fullproppade bussar, där folk får stå. Galna ungdomar som lever rövare. (I´m old I know) Knarkare. Aliksar. Ja diverse som man inte är så sugen på varje morgon/kväll.   

Så det har sina fördelar med udda arbetstider. Jag åker, inte helt sällan, helt alone på bussen. Typ som en limo fast buss, som tar lite omvägar. Det är alltid knäpptyst. En och annan pensionär, som inte gör något väsen av sig. Jag ska inte klaga mer. Förrän snön anländer och bussen inte gör det. Det lär ju ske. Då återkommer jag

Förresten snön har anlänt. Fick sopa fram bilen i morse. Idag åkte jag alltså inte buss. Intresseklubben har antecknat allt i detta inlägg hoppas jag.

Tjing!


At Mammas Work

Försök att, i den mån det går, undvika att ha med din klåfingrige, uttråkade och överaktiva son på jobbet, medans din man har lönesamtal på sitt jobb. Det funkar inte. Inte alls. Efter en kvart var mamman mer slut än efter en heldag med galna tanter under en REA-start.


"Hm vilken rolig låda. Åh vad mycker roliga saker jag kan dra fram."


"Åhej allt ska upp och fram. Jag ger mig inte. Sedan ska jag nog återigen rusa runt i hela butiken. Kladda på alla speglar. Riva i alla skyltdockor. Banka på glaset i dörren. Rusa upp och ner för trappan. Köra runt på "hästen". Och på en massa andra sätt göra min mamma galen. Nu kör vi"


?

Detta är mycket oklart. Vad gör de? Och Varför? Förslag? Någon?


White And Black

Fler tavlor. I hallen. Vårt hem tar sig. Men som synes. Vi har svårt för färg. Svart. Vitt. Svart. Vitt. Tur att vi är så färgstarka personligheter. Alla tre.  Det väger liksom upp.


Painting

Nytt på väggen. Vi vet inte riktigt. Vad tror ni om färgerna och placeringen? Emilian tyckte att den var fin. Så fin att han allra helst ville fingra och till och med smaka lite på den. Inte uppskattat av mamman och pappan direkt.




Obs. Bilden är tagen på detta vis för att ni ska få ett hum om hur den är matchad/placeringen. Inte bara motivet. In case det var oklart.


Jag Och Min Pappa ♥


Emilian och pappan. Tema randigt. Och rött.

Smile to the camera. Smile for mommy.

Och spela död. Och slingra dig allt du kan. Precis så Emilian. Perfekt.


Pappafika

Idag hölls det, hör och häpna. Pappafika på Hedvägen 3. Min man hade styrt upp. Och i stället för de sedvanliga kalorierna bjöd han på fruktsallad. Nyttigt så det förslår.

Emilian i sitt esse. För trots att det var pappor på besök - de hade ju med sig döttrar. Och just sådana är vår son mycket förtjust i.

Emilian och Greta. Hamrar lite på en gammal TV med inbyggd video. Som jag fick när jag var 22 jag veeet.


Emilian och Alva. Vad de pysslar med är lite oklart. Står vid en vägg ja. Men varför?


Köttig Fredag

Köttmongot här. Idag bjöd jag mina killar på hemlagad pizza. Jag gör alltid varsin del då vi aldrig skulle kunna enas om ingredienser. Min del - tomatsås, skinka, köttfärssås, skivad ölkorv, färsk tomat och ost. Ronnies del - tomatsås, skinka, ananas, färsk tomat, ost. 

Jag vet inte vad det är för fel på mig. Men jag gillar kött. Därav smeknamnet köttmongo. Som tillbehör hade jag marinerade kronärtskockshjärtan. I stället för pizzasallad. Typ. Om det var gott. Så in i helvete.

Nu popcorn (som visst har passerat bäste före datum) och kolsyrat vatten med apelsinsmak. Och Idol. Alltid Idol på fredagar.

Kriga Dårå

Min goda vän Erica. Med det goda minnet har publicerat/offentliggjort en liten anekdot. Så jag bjuder även er på den. Och Stina. Du kanske minns en speciell afton i Saigon. Känns beteendet igen månne? Jag måste förnya mig. I know.

Här kan ni läsa om hur rolig jag var i barndomen.


Wrong Way

När jag slutat jobbet då finns det bara en sak jag vill. Åka hem. Åker buss. Som brukar ta 10-15 minuter. Helt ok. Igår satt jag dock i egna tankar och upptäckte inte först, att bussen åkte, åt helt fel håll.

Vad fan. Fick lite småpanik och vände mig mot närmsta person. Som visade sig vara två hårdrockiga tonårskillar. Och nästan skrek åt dem. "Går inte den här bussen till Sandsbro ?" De såg vettskrämda (eller kanske inte) ut och försäkrade att det skulle den göra. Då hörs ett stön från chauffören som inser att han har kört fel. Suck och stön. Alltså en extratur ut mot Teleborg. Jag passade på att fota en fin höstbild. Trodde jag.

Det blev såhär. The lake och ett sjukhus. Höstigt och nice.


I Anneli

Jag vet inte hur jag ska säga det här på tydligast sätt. Men ni MÅSTE se "I Anneli" på svt-play. Alltså ni måste måste måste. Och sen kan ni tacka mig. Om jag inte har skrattat ihjäl mig. Det är så jäkla grymt. Jag kollar om och om igen. (Första avsnittet finns inte kvar men ni kan se alla andra iaf).




Anneli och Liket (Sissela Benn)
I centrum av serien står Anneli med sin osynliga rådgivare Liket. Liket är hennes inre idiot som dagligen påminner henne om vad hon egentligen vill och tycker. Anneli själv är en ganska orolig och blyg person men med Liket som rådgivare så förvandlas hon ibland till en gränslös personlighet som förvirrar sin omgivning. Anneli har fullt upp med att hålla Liket i schack.



NH @ TV

Jaha där ser man. Linda Isacsson i Newhouseklänning. Minsann. Fint så. I dagens avsnitt bär hon den också. Och jag som tyckte att den var sådär fin. Har ändrat mig. Den är mycket fin. Dock vårkollektion och finns således inte i butik.


Blandbandsflashbacks

Gode tid vilka flashbacks. Var uppe på vinden och rotade bland nerpackade saker. Hittade gamla cd-skivor (mina enda cd-skivor) ryckte med mig en bunt till jobbet. Vi har, som tidigare nämt, mest Lena PH och Carola på vår repetoar. Men idag har jag showat till det med. Jumper. Håkan Hellström. Elin Sigvardsson. Tracy Chapman. Dock fick Millencolin, No Doubt, Blink 182 och Green Day stanna kvar i lådan. Som ni märker har jag extremt dålig och helt osammanhängande musiksmak. Alternativt ingen smak alls. Som min man brukar säga.

Hur som. Hittade en blandskiva som är en kopia av ett blandband som jag fått av en gammal dejt. Så nu går jag runt på jobbet och får obehagliga flashbacks. Då jag under denna period var en galet förvirrad och osäker 17-åring som mestadels åkte buss (?) och lyssnade på blandband, i min redan då, omoderna freestyle.

Här är låtlistan.

Emilian Torrini - To Be Free
Belle & Sebastian - Sleep The Clock Around
Sheila Nicholls - Fallen For You
Placebo - Spite & Malice
Morrissey - November Spawned A Monster
Joy Division - Love Will Tear Us Apart
Elivs Costello - God Give Me Strength
Elvis Presley - In the Getto
Pj Harvey & Raidiohead - This Mess We´re in
Teddybears feat. Paola - Yours to keep
The Clash - Rudie Can´´t Fail
The Smiths - This Charming Man
Belle & Sebastian - Judy And The Dream Of Horses
The Smiths - Girlfriend In A Coma
The Clash - Hitsville UK
Elvis Costello & Burt Bacharach - I´ll never Fall In Love Again


I Väntans Tider

Det är mycket sällan vi har en såhär välkammad och proper son. Samtidigt som han är stilla. Endast när det vankas ätbart. Här i väntan på clementinklyfta.


N.Y.P.D

Hands Up. Annars lyser jag på dig med ett cykellyse. Sådetså.


Dino VS. Doll

Igår fick den lille två nya leksaker. En dinosaurie (T-Rex) och en docka (Bratz). Gissa vad som var mest intressant?





Detta var den bästa bild jag fick till. Jag vet att han ser lite udda ut. Men han är söt annars. Det är han.


Old

Inte nog med annalakande 30-årskris. Nu är det 10 år sedan körkortet togs. Alltså dags för ett nytt, uppdaterat. Som om man inte var deppig/har åldersnoja så det räcker. Tack för den vägverket, numera - trafikverket. Tack!


Söndag I Sol

Söndag i solen med mamma. Emilian och mamman njöt av en härlig höstdag. Det blev promenad och lek både på tomten och på lekplatsen. Pappan? Han var hemma och sov ikapp. 

         







Hur kommer det sig att sandlådan är roligast enligt den lille? Tråkigast tycker mamman.


Wild Hairday

Ibland ser man ut såhär. Med en frisyr som är mer wild än tam.



  


Today

God morgon. Dagens main task. Fota hela min butik från alla vinklar. Och jag som love fotografering, as you know. Tragiskt är dock, att jag grämer mig, då jag igår plockade ner ett av mina finaste skyltfönster någonsin. Fuck.

Men solen lyser och jag ska inte vara ensam hela dagen idag. Tjo!


Weekend

Vi har haft en mycket trevlig helg. Förstås lite jobb, men lördagen avsultades med baluns. Riktigt parmiddag, då Fredrik och Erika bjudit in sig själva (?) eller, oklart. Men. Sjukt trevligt. Och. Trots flera missöden i köket blev maten urgod. Jag lyckades bränna bechamelsåsen så till den milda grad, att den grytan får nog hamna på tippen. Men både lasangen och efterrättspajen fick höga betyg. Den lille showade sig i säng tidigt. Kvällen för oss, avsultades inte förrän framåt småtimmarna, med ett parti Buzz. Som för ovanlighetens skull fick mig att framstå som iq-fiskmås. Får skylla på vinet.

Och vinet talade sitt tydliga språk när jag vaknade först runt ett-tiden på söndagen. Snäll man som lät sin darling (jag) sova ut. Därefter hängde jag med min son. Promenad. Lekplats. Gungor. Skoaffärer. Samarkand. Leksaker. Den lille gynnas oftast mest vid shoppingtillfällena. Igår inkasserade han sina första kritor och ritblock. Efter några obligatoriska streck i blocket började han att tugga i sig kritor för fulla muggar. Kanske en dag för tidigt med sådana.

Nu på jobbet. All alone. Tråkigt.


Till Jultomten

Det gäller att vara ute i god tid. Det vet unge herr Emilian. Han har redan plitat ihop en önskelista inför julen. Här kommer lite från den. Hrm, det var visst endast saker från MIO som mamman lägligt nog fotade.

 Stor runt matta i passande kulör.

 Servis och diverse småplock, gärna i rött.

 Fina kuddfodral. Med stjärnor.

 Praktiska förvaringsboxar. Prickar går också bra.


Lyxfamilj

Igår var hela familjen på pyssel & sång. Vi kände oss som lyxiga familjen. Två vuxna på ett barn. De flesta andra var en vuxen på två barn. Eller som en pappa, själv med tre barn, mellan 7 månader och 4 år. Som sagt, vi hade det ganska lyxigt.

 
Här sitter Emilian och pysslar. Pyssel för honom är att hälla ut alla kritorna över hela bordet.
 
 
Här ser vi vad pappan pysslar med. Och vad mamman har pysslat ihop.

 
Sedan var det sång och bus. Vår lille ville helst sitta vid pianot alternativt rusa ut ur salen. Men när det var imse vimse och krokodillåten då hängde han på för glatta livet. Mys.


5 Oktober

Kommer hem från jobbet. Möts av min lille kille som sladdar ut i hallen för att krama sin mamma. I köket står sedan pappan och tillreder gudomlig fisk. Foliepaket som doftade underbart. Fisk. Vitlök. Tomat. Flingsalt. Dill. Citron. Citronpeppar. Det var nog den godaste fisk jag någonsin ätit.

För att öka på välbefinnandet ytterligare. En stor kopp te. Left over kladdkaka och Desperate Housewives. Season 7. (Men har de bytt ut Carlos, ser han inte helt annorlunda ut?).

Pretty good för en tisdag i mängden.


Recept

Det serverades en hel del mat i helgen. Så. På begäran. Här kommer recepten. Nu i efterhand känner jag mig som värsta kocken. Har till och med försökt att skriva matlagningsmässigt. Lycka till.

Potatisgratäng:

4 port (dubbla receptet vid behov)

6 medelstora potatisar (jag hade säkert 15-20)
2 dl riven ost (jag hade nog 4 dl)
5 dl grädde (10 dl varav hälften var vispad ni vet)
2 vitlöksklyftor (4 st)
Salt & nymalen vitpeppar (mycket + lite till)
Chevré (en stor bit, köp gärna över manuell disk)

Gör såhär:
Skala och skiva potatisen. Häll grädden i en rymlig bunke. Riv ner osten (eller köp färdigriven) i grädden och tillsätt 2 finhackade vitlöksklyftor. Salta & peppra. Lägg ner skivorna med potatis och blanda runt. Smörj en ugnsfast form. Grädda i 200 grader ca 50-90 min, beroende på storlek och potatis. Smula Chevré över och gratinera de sista 15 minuterna.

Helstekt Fläskkarré:

Fläskkarré i bit. Utan ben.
Salt
Peppar
Timjan
Rosmarin
(Vitlöksklyftor)
(Katrinplommon)

Gör såhär:
Rulla/gnid in kryddorna (efter behag men överdosera inte) i köttet. Stick eventuellt in hela vitlöksklyftor eller katrinplommon om så önskas. Sätt i en stektermometer i den tjockaste delen. In i ugnen på 175 grader tills innetemperaturen är ca 70-75 grader. Ungefär 1½ timme beroende på köttets storlek. Ta ut och låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp det. Skär i centimetertjocka skivor.

Gräddsås:

Steksky från köttet
1 köttbuljongtärning (utesluts om du har mycket steksky)
Vispgrädde
Creme Fraiche
½ dl soya
Salt
Peppar
Vinbärsgelé
(Redning)

Spar all sky som blivit av köttet. Låt det koka ner en smula. Lägg i köttbuljongtärning (om du ska ha). Grädde. Creme Fraiche. Ungefär 2-3 dl av varje. ½ dl soya. Låt koka upp och koka en stund på svag värme. Smaka av med salt, peppar och en matsked gelé (mer om så önskas). Tycker du att såsen är för tunn kan du reda av den med lite maizena eller vetemjöl utrört i vatten.

Knäckig ananaspaj:

150g smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 350g ananasskivor på burk. (Jag hade tre burkar med skivad ananas.)

Gör såhär:
Smält smöret och blanda i alla ingredienserna utom ananasen. Skär ananasen i bitar och lägg i en pajform. Försök att fördela smeten någorlunda jämt över. Grädda i ugnen ca 20-30 minutet i 200 grader. Degen stelnar när den tagits ut. Servera ljummen med vaniljglass.

David Lundmarks Kladdkaka:

150g smör
3 dl socker
3 msk kakao
2 ägg
1½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
Kokos till formen (min egen idé)

Gör såhär:
Smöra en form. Strö den med kokos. Smält smöret i en relativt rymlig kastrull. Rör i sockret och kakaon. Rör i ett ägg i taget. Häll i vetemjölet och vaniljsockret. Rör om så allt blandas och inga mjölklumpar bildas. Häll i formen. Grädda i ugn, 175 grader i 17-20 minuter. Absolut inte längre. Kan vara gott med smält nougat ovanpå. Om man inte fått nog av socker vill säga.

Köttfärssås:

Det finns tusen olika sätt att göra köttfärssås på. Här är ett. Jag gör nog olika varje gång och höftar i saker som råkar finnas hemma. Men viktigast är basilika (ingen oregano) och vitlök.

Blandfärs typ 600-800g
1 burk krossade tomater
1 lök
3 vitlöksklyftor
1-2 dl chilisauce
1-4 msk ketchup (kan uteslutas)
Salt
Peppar
1-3 msk torkad basilika
Paprikapulver
Chilipulver
Cayennepeppar
Grädde efter behag
1 dl creme fraiche

Gör såhär:
Bryn köttfärsen tillsammans med finhackad lök och vitlök. Krydda. Låt kryddorna brynas med ordentligt. Finfördela gärna färsen. Lägg över, gärna i en större traktörpanna. (Detta moment kan uteslutas.) Häll på krossade tomater samt lite vatten som du sköljer ur burken med. Häll i chilisauce och ketchup om så önskas. I med grädde och creme fraiche. Koka upp. Krydda lite mer med basilika, salt och peppar. Låt koka upp och småkoka under lock mellan 10-20 minuter. Rör om då och då. Servera med spagetti eller varför inte broccoligratäng!

Sådärja. Nu är jag helt matt. Och inte helt oväntat hungrig.


Kan Äta Själv

Har vid något tillfälle nämnt att det numera äts själv. Det är väl okey. Om det serveras mat som inte kladdar. Men ibland. Ibland. Då ser det ut såhär.


Och såhär.

Ingen känsla för bordsskick här inte. Men vi övar. Every day.


FIVE

 

Lucky number five. Nu kör vi.


Morgonpromenad

Den lille och mamman lät pappan få sovmorgon och begav sig ut på höstig morgonpromenad. Föga anade vi att pappans sovmorgon skulle vara till halv ett på dagen. Någon behövde visst sova ut. Det tar på krafterna att vara pappaledig. Just so you know.





Den lille envise skulle promt köra vagnen själv. Gud nåde mamman om hon så mycket som petade på den. All den här envisheten. Som kan vara extremt dryg. Den finns både i mamman och pappan. Inte konstigt att den lille ärvt. Men suck.


Swing Me

Det roligaste är att gunga. Six girls and a boy at the playground. Det var kö vid gungorna.


ÅsaStinaSabinaSandraJohanna

Åh bästaste helgen med absolut bästaste tjejerna. Emilian har haft fullt upp. Inte varje helg som övervåningen ockuperas  av fem blondiner. Han var i sitt esse som ni förstår.


Här är vi. Jag (inte blond). Johanna. Stina. Sandra. Sabina. Åsa.

Vi har lunchat på stan. Shoppat. Fikat. Promenerat i förort. Besökt en styck gravid A-L. Ätit megagod mat. Smaskat efterrätt. Druckit vin i massor. Skrattat. Fnissat. Ylat åt gamla foton. Sovit lite huller om buller. Ätit megafrukost. Promenerat lite på det. Gjort köttfärssås och ätit igen.

När alla for hem blev det tomt och tyst (pappan hade tennistid). Mamman och den lille tuppade helt sonika av. Powersov i härliga två timmar. Åh vilken underbar helg. Den kommer vi att leva länge på. Thanks alla inblandade. You rock!


825

Alltså veckohandling för 400 spänn. Erik, allvarligt det finns inte. Här har vi helghandling + lite diverse. 825 spänn. Åttahundratjugofem spänn. Great.


RSS 2.0