Annandagar Med Jobb

Och så vart det jul. Och juldag. Ungefär så mycket var vi lediga. Den lille har dock fått längre lov. Är kvar hos mormor och morfar veckan ut. Mamman och pappan jobbar like crazy. Pappan kör 12-timmarspass på kontoret och mamman springer benen av sig i butiken. Not so much holiday med andra ord.

Här kommer en bild på den lille och tomten. Som enbart var rolig i år. Speciellt när man fick en miljon paket. Den lille kammade hem storvinst om man säger så. Han hade varit snäll i år alltså.


Här hjälper han tomten med paketutdelning.


Granen Är Klädd

Den lille filurar. Hur ska kulorna egentligen hängas?
Här blir nog bäst.

Mamman hjälper till.

High five. Granen är klädd!


Årets Första "Julbord"

Nu börjar faktiskt julstämning infinna sig. Trots den lilles magsjuka. Nej måndagen och onsdagen har inte varit trevliga på Hedvägen 3. Mamman fann det hela så disgusting att hon sympativomerade en smula hon också. Örk.

Men det var inte om det utan om mitt spontana julbord jag skulle skriva. Nice turn va. Svängde ihop en Jansson (som okey kanske inte smakade så mycket Jansson) prinskorv, köttbullar, sillar, ägg med mera. Julstämning. Allt intogs med julmusik brölande  i bakgrunden. Därefter plockades granen fram och blev ett familjeprojekt. Precis så som det ska vara. Happy holiday.

Eller så mycket holiday blir det inte. Vi jobbar igen på annandagen.


Sorry återigen för märklig matbild. Men hellre det än ingen bild. Eller?!


Tomten I Skogen

Igår var det söndag. Och vad gör man om söndagar? När man living the förortsliv med kids? Man byltar på sig och går ut i snörusket. Långkallingar, undertröjor, mössor, halsdukar och stövlar. Hela familjen redo. Mötte upp flera andra påbyltade familjer med kids. Promenerade sedan rakt ut i skogen.

Och där mellan träden. Vad skymtade vi? En lägereld. Och en...tomte! WOW. För alla inblandade WOW. Ute i skogen hade tomten förutom lägerelden tänt upp en klotgrill. Dukat upp korvar och köttbullar med tillbehör. Saft, varm glögg, kaffe, pepparkakor, mashmallows, bananer, clementiner och annan mumsigtt. Riktigt nice tomte minsann.

   
Alla är laddade till tusen.

   
Vem är först fram? Meddelar att han önskar sig bilar av tomten.


Tomten - tjock och glad.

   
Korvgrillning och lägereldshäng.

Mycket uppskattat av såväl kids som päron. Och nej, jag trodde nog aldrig att jag skulle "come to this" i mitt liv. Men hey man kan förändras. Stort tack till P&C för great annordnat.


Längd Och Vikt

Jag inser att jag kanske var en smula "överdrivenföräldermittbarnärbäst" i föregående inlägg. Står för det. Och slänger in att han mätte och vägde sig korrekt också. Längd 94,5cm. Vikt 14,4kg.

Följer sina kurvor på pricken. Dock en aning över på längdkurvan. Inte oss emot. Enligt någon slags uträkningstabell (baserad på föräldrarnas längd) kommer han att hamna mellan 1,70m och 1,80m. Sounds good.

   
Duktig liten (lite större) kille.


BVC - Specialistläkargruppen

2½-års kontroll på BVC idag. En mängd frågor och små "test" för den lille. Som svarade duktigt på allting. Han hoppade när han skulle. Sparkade boll på "rätt sätt". Ritade på det gröna pappret. Räknade kritor. Berättade vad hans kompisar heter och vilka böcker han gillar. Visste vilka djur som heter vad, samt hur de låter. Och han hade alla rätt på vad som fanns i hemliga väskan. Mamman mycket stolt. Helt galet stolt faktiskt. Och imponerad. Och tårögd också ja.

Den lille väldigt road och intresserad. Skojsigt med frågesport liksom. BVC-sköterska blev sedan något förvånad när hon frågade - vilken av bilarna som var den stora bilen? Den lille tvärsäkert. "Audin". Och vilken är den lilla bilen? "BMW:n". Som om det skulle vara något svårt. Överkurs minsann menade hon. Jag vet - vi har ett A-barn. Nu kan mamman kanske inte ta så mycket cred för just bilmärkesinformationen. Men pappan kan.

När Pippi-väskan kom fram. Briljerade han till slut med att kunna hela texten till "Här kommer Pippilångstrump". I rätt tonart. Eller det vet jag inte, jag kan inga tonarter. Innan vi for hem fick vi en reflex och en glittrande sköldpadda som belöning. Wow.


Hej Tomtegubben

Den 13 december. Lucia. Den lille ska vara tomtegubbe i kvällens luciatåg. Vi får se hur det blir. Söt är han i alla fall. Den absolut gulligaste tomtegubben man kan tänka sig. Även om han fick mutas med russin för att ens ta på sig dräkten.


Kundvagnsbilen Is The Shit

Det här var fantastiskt. Vi kanske är sist av alla. Men att låta den lille taga plats i kundvagnsbilen visade sig vara ett lyckokast. Han satt lydigt still i över en timme.

Körde först runt på Ica Maxi och sedan en vända på Gran Samarkand. Fastspänd och allt. Han vinkade åt förbipasserande. Skrek TUUUUUUT om de var i vägen och inte flyttade sig tillräckligt snabbt. Samt sjöng allt vad han kunde. "Här kommer PippiLångstrump". Så att alla säkert skulle höra.

Som vi tidigare sagt. Det är tur att han är söt.
My New Job At Boomerang

Jag vet inte riktigt om det här är okey. Den lille har tydligen skaffat sig ett extraknäck. I en konkurrerande affär. Han hjälpte frikostligt till och servade kunder. I det här fallet. Pappan.

     


Salt Och Surt

Just nu. Äter jag sånt här. Får skavsår på tungan. Men gott är det. Bästa är att blanda.


Ja det är lite pinsamt att vara snart 30 och köpa sånt här. Jag vet. Men jag låtsas att det är till min son.


Glad Ändå

Jag vet inte om jag visat den här. Den lille från sin gruppbild på förskolan. Eftersom man inte får lägga ut bilder på andras barn fick jag zooma och klippa ut endast den lille. Men han ser glad ut ändå.


Matmor

Igår kände jag mig som en rejäl husmor. Och mor. Styrde upp färsbiffar. Kokt potatis. Kokta morötter. Brunsås (ej pulver). Och. Hemmagjord lingonsylt (jaja fått av min mamma).

Om mitt barn åt? Som en tok. Om pappan åt? Som en ännu större tok. Och båda utropade hur gott det var. Inte dåligt. Idag är det pappan som lagar mat. Undra vad han toppar med?


Här är bildbevis. Och hm. Något matfotograf kanske jag inte är. Jag är mer för landskap - as you know.


Hård Liten

Mamman kan inte riktigt släppa det där sötsnacket. Om ni visste hur söt han är live, när vintermössan åkt på. Han står i hallen och ser ut som en gosegos.

Mamman: Åh Emilian du är så söt - så jag vill äta upp dig.
Emilian: Nej mamman det går inte - jag är för hård.BlingBlingSkal

Just det. Jag har äntligen köpt skal till min Iphone. Som jag tappat i golvet ett mängd gånger. Alla med hjärtat i halsgropen. Men nu är den skyddad. Och jag är så sjukt nöjd. Värsta blingbling skalet.

Svart, silver, glitter, pärlor och blommor. Strass och stenar. Underbart. Sjukt nöjd som sagt. Behöver kanske inte tillägga vad min man tyckte. Men han erkände att det var ett skal för mig. Ett Lotta-skal.

Jättedålig bild. Men håll till godo. Tills ni får se det i verkligheten. Det är fantastiskt fab.Det ser ut som blå stenar. Men det är det inte. Utan de är i glas. Wow va?! Om jag nu (mot all förmodan) skulle tröttna. Så köpte jag två till. Ett svart och ett babyrosa. Båda i glitter. Om jag vill tona ner blinget en smula. Men inte lose it helt.


Preview

En liten preview på vad vi gjorde igår.


Playdate

I lördags hade vi sedan playdate med flickorna Krantz. Halv tio närmare bestämt. Den lille i extas av förväntan. Han hade till och med propsat på att städa sitt rum - att mamman skulle göra det alltså. Vi panikstädade överallt och tog emot lagom svettiga. Pappan? Han sov.

Sedan var det lek, bus, stim och stoj. Två 2½-åringar. En bebis. En hund. Och två mammor. Frukost. Lunch och Fika. Innan klockan 12. Inte illa. Därefter däckade alla inblandade av och tog välbehövlig nap. Ingen bild togs dock.

Men trevligt hade vi.


I Affären Och Fredagens Mys

Mamman och den lille hade myskväll alone i fredags. Pappan på personalfest. Först shopping på Ica. Den lille var urduktig. Drog korgen och hjälpte till att plocka ner alla varor. Inget trams alls. Sedan kommer man till det kritiska. Ta sig förbi godisgångarna och leksakerna vid kassan.

Dock fick han välja en liten godisgrej. Inga problem. Tills han såg  bilarna. Då skulle han ha en sådan. Mamman pedagogisk för en gång skulle - antingen godis eller bil. Han la lydigt tillbaka godiset. Nu är vi ännu en leksaksbil rikare.

Ja egentligen kanske det bästa hade varit att han inte skulle fått någonting. Men prova själva att ta en fight med en galen 2½-åring i en fredagsfull mataffär. Ensam. Dont push it liksom. Alla glada och nöjda. Vi for hem och åt tacos - som man ska på fredagar. Sedan sov den lille redan vid åtta och mamman vid halv tio. Party alltså.

   
(Nej - fotografen var kanske inte helt hundra här.)

Pappan? Han ramlade in framåt tre-snåret. Efter att ha cyklat hem (?!).


Varje Morgon

Nytt för i år. Chokladkalender. För den lille. Som är frälst. Första luckan i torsdags morgon. "Mamma - är det fredagsmys?"

Så gulligt. Men nu har han lärt sig. En chokladbit varje morgon. Vilken lycka. Och med favoritfigurerna. Blixten Mc Queen och Co.


Här håller han upp chokladen så att ni verkligen ska se. Tyvärr var fotografen inte riktigt med.


Julkalendrar - Dec. 1, 2011

Första december idag. Julkalendern på TV. 07.15, samma tid som alltid. Tur att den lille vaknade 06.15, så att vi verkligen inte skulle missa. Tyvärr vet jag inte om den var så 2½-årsvänlig. Eller mammavänlig heller för den delen. Men får väl ge den några fler avsnitt innan jag dömmer ut helt.

Alla vet ju att Sunes Jul är den bästa julkalendern ever. Tätt följd av Mysteriet på Greveholm. Hittade förresten en lista. Här från 1982. Då föddes jag.

1982: Albert och ­Herberts jul
1983: Lille Luj och Ängla­ljus i Strumpornas hus
1984: Julstrul med ­Staffan och Bengt
1985: Trolltider
1986: Julpussar och stjärnsmällar
1987: Marias barn
1988: Liv i luckan med jul­kalendern
1989: Ture Sventon ­privatdetektiv - Den här är den första jag kommer ihåg. Och den var hemsk.
1990: Kurt Olssons ­julkalender - Helt OK
1991: Sunes jul - BÄST
1992: Klasses jul­kalender - Tråkig
1993: Tomtemaskinen - Kommer ej ihåg
1994: Håll huvet kallt - Kommer ej ihåg
1995: Jul i Kapernaum - Inte bra
1996: Mysteriet på ­Greveholm - Väldigt bra
1997: Pelle Svanslös - Helt OK
1998: När karusellerna sover - Såg ej
1999: Julens hjältar - Också helt OK
2000: Ronny & Julia - Såg ej
2001: Kaspar i Nudådalen - Såg ej
2002: Dieselråttor och ­sjömansmöss - Såg ej
2003: Håkan Bråkan - Såg ej
2004: Allrams höjdar­paket - Såg ej
2005: En decemberdröm - Såg ej
2006: Lassemajas ­ detektivbyrå - Såg ej
2007: En riktig jul - Såg ytterst lite
2008: Skägget i brevlådan - Såg ej
2009: Superhjältejul - Såg ej
2010: Hotell Gyllene Knorren - Såg nog alla avsnitt men var sådär.

Det var väldigt många som jag inte har sett, eller inte kommer ihåg alls. Alltså dåligt betyg till dem. Vilka gillade ni? Ni som är äldre och har minne innan 1982, ni får googla upp själva och meddela. Okey?!


Tvätt Och Tvål

Häromdagen gick jag och Emilian direkt från dagis och hem till flickorna Krantz. Mycket uppskattat. Av alla inblandade. Vi ramlade rakt in till dukat bord. Supergod köttfärspaj. Och ja, jag åt tre portioner. Plus allt som den lille lämnade. Jag som inte ens var hungrig. Jaja, inget nytt med det liksom.

Hur som. De två busarna. Emilian och Greta lekte så fint. Nästan så mamman fick tårar i ögonen. Tills. Det blev knäpptyst. Instängda på toaletten. Tvätta händerna är roligt. Tvätta händer i tjugo minuter, är roligt. Tror att all tvål blev gick åt.

   

Att gå hem sedan. Inte lika roligt. Höga skrik och vilda protester. Tur att de kommer på besök redan på lördag. Dags att städa i den lilles rum med andra ord.


RSS 2.0