Det Saknas Litteratur

I alla fina barnböcker jag har står det om hur viktigt det är för den nyblivna mamman att vila och ta igen sig när babyn sover. Det står även om hur man sköter sin fina bebis, badar, matar och klär på den på bästa sätt. Det finns till och med illustrationer och fina bilder på saker som kan vara bra att ha i hemmet.
 
Däremot står det INGET om hur man hanterar situationer som när babyn gallskriker och storebarnet också gallskriker. Klockan 07.00 på morgonen. Just den morgonen då mannen tagit sig ut på morgongolf 06.30 (för mammans skull). Och just den morgonen mamman har en ögoninfektion som gör skitont och liksom klibbat igen hela ögat. Och just den morgonen vars natt mamman tillbringat mestadels vaken.
 
Det står det ingenting om. Det står heller inte hur mamman ska hantera en frustrerad gallskrikande baby som inte vill äta/sova/gosa/ha nappen/rapa - samtidigt som storebarnet skriker att han vill kissa/ha välling/se på bolibompa/bli torkad. Det står det absolut ingenting om.
 
Så började vi vår dag. Mamman vill helst låsa in sig i garderoben och stanna där för resten av dagen. Och sova. Men icke. Nu är vi uppe. Duschade, matade och redo för dagen. Då somnar babyn.

Kommentarer
Postat av: Sabina

Gumman...styrekramar! Tur att det du fick dig lite sömn senare på dagen iallfall! P&K!

2012-07-27 @ 21:34:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0