Matinspiration - Vassegoda

Mattips to come. Nu ska alla ni, som behöver tips och inspiration i er matlagning. Få en enkel steg-för-steg guide till en killerdinner. Färskostfyllda, baconlindade kycklingfiléer med gräddig sås och smaskiga tillbehör. Hur låter det va?!

  
Skär ett snitt i varje filé. Bred på valfri färskost. Jag hade vitlöksost. Salta och peppra. Ös på lite torkad basilika också. Eller ganska mycket. Vira två skivor bacon runt varje filé. Fäst med tandpetare. (Välj en bra sort. Inte sådana från ÖB). Lägg i stekpanna med både smör och olja (finns en vetenskap om varför men den får ni googla efter). Backonskarvarna neråt. Stek runtom. Alla sidor. Ganska hög värme så det blir fin färg.

  
Lägg i ugnsform. In i ugnen. 200 grader. Cirka 15 minuter. Det kan variera så kolla hela tiden. När filén är helt vit rakt igenom och släpper genomskinlig vätska då är den klar. Stick med kniv och kolla noga. Ta ut och låt stå. Allt det goda "spadet" måste sparas och göras sås av. Häll i en gryta. Se till att få med allt. Koka ner. I med creme fraiche. Grädde. Soya. Salt och peppar. Redning och oliver (hade några över). Koka koka. Smaka av. Kanske behövs det buljongtärning, gele, lingon, chilisauce, tomatpure. Smaka vad som känns bäst för just dig.

Och tada. Värsta maten. Servera med kokt potatis, ris, bulgur, sallad, fetaost, klyftpotatis eller kantareller. Vad som helst. Det spelar liksom mindre roll. Kycklingen och såsen är magiska i sig. Dock rekomenderar jag att se något bättre än, en värdelös VM-kval match där Sverige förlorar, till. Vi drack öl. Men vin är inte heller fel. Enjoy lovers.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0