Recpt MA-KA-LÖST

Ett litet tips. Och en kommihåg till mig själv. Gjorde den makalösa fiskgratängen igår igen. Hade dock ingen grädde. Slängde i en ask philadelphiaost i stället. Krämigt och gott. Alltså här är receptet. Try it. Ni kommer inte att bli besvikna. Pappan och den lille åt upp precis allting på tallrikarna. Mamman - åt som om hon aldrig hade sett mat förut.

Recept:

Fisk
en skvätt vitt vin
50g smör
2-3 msk vetemjöl/redning (kan uteslutas)
2-5 dl mjölk/grädde
200g philadelphiaost (eller mindre)
salt
dill
citronpeppar
citron
krabbpinnar

Pangasusfiléer tog jag, 3 stora (finns i frysdisken relativt billiga) att dela i mindre bitar, lägg i en form. Häll på några matskedar vitt vin (jag tog boxen och hällde över lite). Krydda med salt, citronpeppar och dill. Snåla inte med kryddningen. Gör sås.

Smält ca 50g smör i en kastrull. Vispa i ca 2-3 msk vetemjöl (kan uteslutas om man äter lchf). I med mjölk 2-5 dl, lite i taget. Vispa hela tiden. Släng i osten som får smälta med, se till att det inte kokar utan mer bara värms. När det kokar slå av plattan. Vispa, i mer med mjölk om det behövs. Såsen ska vara ganska tjock i och med att vattnet i fisken och vinet i formen späder ut den.

Smaksätt sedan med salt, citronpeppar och dill. Pressa gärna saften av en halv citron/citronsaft på flaska. Mycket citron och mycket med kryddor. Tjoffa nu ner två paket krabbfinnar i bitar/räkor/kräftstjärtar. Häll över fisken. Skaka till formen så att såsen åker ner bland fiskbitarna. In i ugnen 200 grader typ 30-40 minuter. Rör lite i formen under tiden.

Ät. Med kokt potatis. Ärtor/bönor/sallad/tomat. Lite flingsalt och extra citronsaft on top. Detta är sinnessjukt gott. Alla älskar. (Även fiskhatare). Lova nu att ni gör detta.

Det är som den lille säger:

"Helt MA-KA-LÖST gott!"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0